Aktualności:

Batman: Miasto szaleństwa" od 15 lipca.

Menu główne

Batman: Caped Crusader

Zaczęty przez Leon Kennedy, 19 Maj 2021, 16:30:12

Juby

Cytat: Crowridd w 05 Czerwiec  2026, 17:06:31Ten serial stoi głównie na odchodzeniu od znanych schematów i proponowaniu innego spojrzenia na postacie — myślałem, że to oczywiste.
Ten serial stoi na proponowaniu innych spojrzeń na postacie, a jaka była odgórna agenda twórców przy przeprowadzaniu tych zmian - myślałem, że to oczywiste :P
To nie przypadek Jokera z The Batman (serial z 2004), gdzie zrobiono z niego niemal zwierzę w długich włosach i z czerwonymi oczami. Tutaj zmiany mają inny charakter i nie mają one związku ani z proponowaniem czegoś świeżego, ani z jakością, tylko z odhaczaniem kolejnych punktów w notesach aktywistów. Nie przeszkadza ci to? No okej, ciesz się drugim sezonem w przyszłym miesiącu. Ja wolę te 5h poświęcić na coś innego.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Ogólnie też nie jestem fanem tego rodzaju zmian, ale przy tak wielu inkarnacjach jakie ma Batman i jego wrogowie, aż tak mi to nie przeszkadza. Serial obejrzę cały przynajmniej z dwa razy, raz z dubbingiem i raz z napisami. Wygląda na to że dostaniemy tu mrocznego smutnego Jokera, ciekawe czy się uśmiechnie dopiero po spotkaniu z Harley. Kapeluszniczka może porywać małych chłopców i tak wyjdzie creepy. O dziwo Riddler wygląda dość klasycznie
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...