Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Wielka Kolekcja Komiksów DC: Bohaterowie i Złoczyńcy

Zaczęty przez Juby, 24 Marzec 2021, 12:44:19

Juby

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Przeczytałem - z lupą z telefonu. Fajnie, że można kupić po polsku coś, czego u nas Egmont nie wyda, i w dodatku dobrego, natomiast takie smaczki są poprostu słabe.

Gdyby Hachette zabrało się za Absoluty, takie tabelki zapewne zamieszczane byłyby od wewnętrznej strony etui. Żeby podkreślić poziom wydawnictwa.

mlempicki

W wstępie tomie 111 można wyczytać co będzie tomem 114 i 119.
#114 Liga Sprawiedliwości: Pełnia
#115 ?
#116 Batman: Śmierć w Rodzinie
#117 ?
#118 ?
#119 Batman: Wojna żartów i zagadek
#120 ?

Crowridd

"Wojna żartów z zagadkami" to bardzo dobry komiks. Widzę, że już dawno wyprzedany i chodzi za podobne pieniądze, co kiedyś Miasto sów.

Polecam, bo to zamknięta z tego co pamiętam historia, przy której nie trzeba znać poprzednich tomów z runu Kinga. No i Mikel Janin wymiata; z tego co pamiętam jest też Clay Mann.

Jest Joker, który się nie śmieje i Batman, który jest tylko człowiekiem - warto mieć.

Liga - Pełnia. Niech ktoś da znać, co to może być. Dzięki

Q

Cytat: Crowridd w 06 Listopad  2025, 00:05:55Liga - Pełnia. Niech ktoś da znać, co to może być.
Justice League: The Totality ("Justice League (vol. 4) #1-9")
Liczba stron: 216
Scenariusz: Scott Snyder
Rysunki: James Tynion IV, Jim Chueng, Jorge Jiménez, Doug Mahnke, Mikel Janín

Wcześniej wydane przez Egmont -  Liga Sprawiedliwości, Tom 1: Totalność ("Justice League (vol. 4) #1-7") i  Liga Sprawiedliwości, Tom 2: Cmentarzysko bogów ("Justice League (vol. 4) #8-12", "Justice League/Aquaman: Drowned Earth Special #1", "Aquaman/Justice League: Drowned Earth #1")
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Cytat: Crowridd w 06 Listopad  2025, 00:05:55"Wojna żartów z zagadkami" to bardzo dobry komiks. Widzę, że już dawno wyprzedany i chodzi za podobne pieniądze, co kiedyś Miasto sów.

Polecam, bo to zamknięta z tego co pamiętam historia, przy której nie trzeba znać poprzednich tomów z runu Kinga. No i Mikel Janin wymiata; z tego co pamiętam jest też Clay Mann.

Jest Joker, który się nie śmieje i Batman, który jest tylko człowiekiem - warto mieć.
Przekonałeś :)

Uwielbiam rysunki Claya Manna, dlatego miałem ten tytuł na radarze już od jakiegoś czasu. Tylko tak, jak wspomniałeś, wydanie Egmont zniknęło z półek lata temu i dorwać je można w absurdalnych cenach. Dlatego od newsa o przedłużeniu kolekcji wypatrywałem kiedy to wyjdzie, a skoro jeszcze twierdzisz, że to zamknięta historia, to nawet się nie zastanawiam. Biorę na pewno.

Śmierć w Rodzinie też biorę. Wydanie z WKKDC, które dostałem od młodszego brata pod choinkę w 2019 oddam mu z powrotem, bo to nowe będzie poszerzone (Batmany #424-430 - czyli o trzy zeszyty więcej), dzięki czemu wraz z tomem Dziesięć Nocy Bestii otrzymamy kompletny run duetu Starlin-Aparo.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Janin w przeważającej większości rysuje ten komiks, ale uważam, że i tak Ci się spodoba. Sam chyba siądę do niego w ten weekend i powtórzę.

Widzę teraz na Batcave, że komiks będzie mieć też zeszyty 48-49 i DC Nation #0. Egmont wydał je w tomie "Ślub". Nie pamiętam już, co to były za zeszyty i dlaczego wzięli je do tomu z Zagadkami

@Q Dzięki za rozpiskę. W takim razie  nadrobię to jednak po angielsku, albo od Egmont jak jeszcze jest w normalnej cenie

Crowridd

Widziałem na YT, że w tomie z Ligą, Hachette kolejny raz umieściło 4 strony komiksu na jednej. Wydaje mi się, że akurat ta historia była jakąś dodatkową, która nie jest zawarta w spisie treści.

Czyli dwa komiksy wydane po sobie, które wymagają lupy do ich przeczytania.