Aktualności:

Batman: Miasto szaleństwa" od 15 lipca.

Menu główne

The Batman (2022) - ogólna dyskusja

Zaczęty przez Smoke, 17 Marzec 2017, 22:08:10

Crowridd

Tak w ogóle to nie była butelka wody w GoT, tylko (opłacony lub nie) product placement Starbucksa.

LelekPL

Kubek kawy był w innej scenie z tego samego sezonu. Był na stole koło Daenerys. Butelka wody była w finale, kiedy wybierano nowego króla.

Crowridd

To o tym nie słyszałem - najwyraźniej żadna marka produkująca wodę nie ma tak silnego brandingu.

Juby

Cytat: Juby w 20 Marzec  2023, 12:30:18Nowa klimatyczna fotka z planu (a przynajmniej ja pierwszy raz się z nią spotkałem):

I z filmu:

W oczekiwaniu na cokolwiek z sequela, wrzucam nowe fotki z planu pierwszej części:

+ kapitalny szkic koncepcyjny do finałowej sceny:

i dwa ciekawe fan-postery:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

Całkiem klimatyczne te zdjęcia, a fan-postery rewelacyjne.

Funky

Skoro od premiery minęły ponad dwa lata to postanowiłem napisać jak dzisiaj widzę ten film. Niestety ale wraz z upływem czasu jest coraz gorzej i dzisiaj to tylko dobry film w którym warstwa emocjonalna wynosi okrągłe zero. Nie czułem nic oglądając film Reevesa w którym wszyscy bohaterowie nie potrafią z siebie nic wykrzesać i widzę dzieło piękne (brud i deszcz Gotham, mroczna depresyjna atmosfera) ale nic ponad to. Bruce Wayne to chodzący milczek z jedną miną, Riddler po zdjęciu maski to płaczliwy dzieciak a nie przerażający psychopata a Gordon to tylko policjant. Nawet scena ze snajperami na spotkaniu wyborczym to tylko strzelanina i tyle. Nie będę już rozwodzić się nad samą historią (wątek Waynów i Jokerem) bo oczywiście to tylko potęguję moją coraz gorszą ocenę Batmana. Wielka szkoda bo pod względem wizualnym to arcydzieło ale w środku nie ma nic.

Po_prostu_smyk

Ale film pojawi się za 2 dni na platformie MAX :)
https://prasa.wbdpoland.pl/post/nowosci-w-serwisie-max-1-15-wrzesnia
To jest wątek o filmie, który pojawi się na platformie max.
- Juby

Edit: Bardzo proszę admina o uszanowanie prywatności i nie edytowanie wiadomości bez udzielenia na to zgody - już nie raz do tego piałem. Co więcej, proszę nie wyrywać wiadomości z kontekstu i przerzucać między wątkami, bo odpowiadałem na czyjaś wiadomość, a nie informowałem "od tak".
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Juby

Wczoraj powtórzyłem film przed premierą serialu (opinia bez zmian: bardzo go lubię, choć scenariusz od połowy zaczyna niedomagać, a ostatnie dwie sceny należało wyciąć) i fajnie było sobie odświeżyć, bo nie pamiętałem że w jednym ujęciu widać bossa Maroniego, który odegra w serialu jakąś rolę.

Poza premierą na platformie max okazję do powtórki przed Pingwinem da dzisiaj również TVN (o 20:00).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Od dłuższego czasu chcę kupić płytę z filmem The Batman. Nie chcę polegać tylko na streamingu, gdzie jednego dnia film mam, a drugiego już nie. A chcę ten film mieć na własność i włączyć go niezależnie od tego, czy jest on dostępny online czy nie - w najlepszej jakości. Zależy mi też na dodatkach.

Problem polega na tym, że totalnie się na tym nie znam; tzn. znam podstawowe różnice pomiędzy danymi formatami, ale zatrzymałem się chyba na formacie Blu-ray i dalej już z tematem ciężko.

Temat Audio-CD i pochodnych znam bardzo dobrze. Natomiast jeśli chodzi o film, to ostatnio dotarła do mnie informacja, że film w streamingu ma gorszą jakość niż ten puszczany z płyty 4K. Więc taki jest obraz mojej wiedzy na ten temat.

Polecicie proszę które wydanie tego filmu jest u Was na półce i je polecacie?

Mam odtwarzacz płyt w Xbox One.

Q

Jeśli zależy ci na dodatkach to musisz szukać 2-płytowego wydania blu-ray steelbook, albo 3-płytowego wydania 4K także  steelbook. Pozostałe polskie wydania nie mają dodatkowej płyty z dodatkami (na DVD jest zaś tylko jeden dodatek).
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Crowridd

Dzięki za odpowiedź. 4K wydaje się w takim razie najlepszym wyborem. Musiałbym sprawdzić tylko, czy mój odtwarzacz to odpali.

Ty masz to wydanie?

Q

Mam tylko na BD, więc w kwestii różnicy odnośnie 4K musiałby się wypowiedzieć ktoś bardziej zorientowany w tym temacie.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Sprawa wygląda tak - streaming może pokazywać 4K UHD+DolbyVision, ale zawsze pozostanie tylko streamingiem. Nieraz już przekonałem się, że tabelki i wykresy swoje, a faktycznie w ruchu na moim telewizorze lepiej prezentował się film z płyty (nawet zwykłej Blu-ray), ostatnio chociażby powtarzając trylogię Planety Małp z Andym Serkisem (dwie pierwsze oglądałem na Disney+, trzecią mam na Blu-ray). Dlatego jak najbardziej rekomenduję i zachęcam do kupowania filmów, na których wam zależy na nośnikach fizycznych.

W przypadku The Batman otrzymaliśmy dwa polskie wydania z ekstra-płytą z materiałami dodatkowymi (niestety oba w opakowaniu typu steelbook, za którymi nie przepadam). Poniżej masz do nich linki (na filmoskopie znajdziesz sklepy, w których były sprzedawane, choć bez ofert DVDmax i StarStore.pl - ale z tego co widzę i tak wszędzie są już wyprzedane):
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/23258068
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/23258070 « to posiadam

Mam zwykły tv Sony (nie żaden OLED, QLED, czy miniLED), więc u mnie różnica nie jest aż tak duża, jak mogłaby być, ale na pewno najlepszą możliwą jakość obrazu daje płyta 4K UHD. Widziałem film zarówno z niej, jak i ze standardowego Blu-ray - w obu przypadkach wyglądał znakomicie, nie dostrzegłem znaczącej różnicy (ale już np. przy puszczonym najpierw z płyty UHD, a zaraz po niej z BD ostatnim Bondzie, Nie czas umierać, było widać sporą różnicę na korzyść 4K - choć Blu niczego nie brakuje). Także polecam, ale najpierw sprawdź, czy na Xbox One można odtwarzać płyty 4K, no i musisz albo polować na to wydanie na allegro, albo szukać zagranicznego, w którym również będą wersje pl. Z tego co widzę, Czesi wznawiają to u siebie za 3 dni (te same płyty co nasze, steelbooki też, tylko karteczka do nich będzie po czesku):
https://www.film-game.cz/hledani/the%20batman/

Galapagos u nas pewnie wznowi dopiero przed premierą sequela tak, jak to zrobili w tym roku z Jokerem.

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

O, bardzo dziękuję! Wszystko mam w jednym miejscu - wspaniale. Z tego co widzę, to mój Xbox nie obsługuje tych płyt, ale może będę wymieniać na nowszy w przyszłości - lub sam napęd.

Smacznej kawusi życzę na początek tygodnia.

Juby

Pamiętaj, że wydanie 4K UHD zawiera dokładnie te same płyty co wydanie Blu-ray + dodatkową płytę 4K. Także kupując je nic nie stracisz, tylko będziesz miał dodatkową płytę na wypadek gdybyś kiedyś nabył sprzęt do odtwarzania 4K. Moim zdaniem lepiej kupić to i mieć płytę, której na razie nie będziesz potrzebował, niż kupić steelbook Blu-ray, a potem - po ewentualnej wymianie sprzętu - kombinować skąd wziąć tę dodatkową płytę.

#ReleaseTheSchumacherCut