Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Marvel Cinematic Universe

Zaczęty przez Anonimowy Grzybiarz, 20 Kwiecień 2016, 18:10:52

Juby

Warto zwrócić uwagę, że za Fantastyczną czwórkę odpowiada facet od seriali, który wcześniej nakręcił zaledwie jeden film. Niskobudżetowy (budżet produkcji: $5 milionów) i to 11 lat temu. Nie uważam, aby VandaVision było na tyle dobre, aby dawało mu odpowiednie referencje do filmowej produkcji za $200 milionów, ale tak właśnie powstają kolejne średniaki MCU. Trailer mi się podobał (jedyny film Marvela tego roku, na którego może się przejdę do kina), ale nie zdziwi mnie kolejna katastrofa.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Cytat: LelekPL w 17 Luty  2025, 22:13:10Problem Multiverse Saga jest odwrotny od tego co piszesz - wszystkie produkcje postendgameowe nie mają ładu i składu i w ogóle się ze sobą nie łączą
Google nadal podsłuchuje i algorytm nadal działa bo właśnie wpadł mi taki artykuł, dokładnie o tym o czym pisałem wczoraj, czyli braku konsekwencji w tych smaczkach w MCU od czasu Multiverse Saga
https://variety.com/lists/marvel-credits-scenes-cameos/

Poza tym o czym pisałem przypomnieli o kilku kolejnych "podjudzaczach":
Sharon Carter jako Power Broker
Ten Rings will return
Jake Lockley w Moon Knight
Hercules w Thorze
T'Challa II w BP2
Star Lord will return
X-Meni w The Marvels

A najgorsze jest to, że nie ma tu logicznego połączenia między tym wszystkim, wszystko teasuje coś zupełnie innego.

Miss_Quinn

W końcu obejrzałam nowego Kapitana i całe szczęście, że go odpuściłam w kinie bo wtedy wyszłabym mocno zawiedziona a moi współtowarzyszę przez całą drogę słuchaliby moich narzekań jak bardzo można stworzyć słaby film( bo nim jest) za  $180 000 000 dolarów. Daruje sobie rozpisywanie się, bo nawet nie ma z czego. Scenariusz, mam wrażenie jakby ktoś pociął go na kawałki z innych wersji i skleił na taśmę klejącą. Zdjęcia całość wygląda jakby to miałaby być same dokrętki. Obsada jedyny plus. Muzyka mimo że skończyłam ten film oglądać jakieś 6 minut temu to nic nie pamiętam( a jeszcze mam dobrą pamięć). Nie wiem kto wpadł na pomysł na ten film, bo szczerze bardziej wolałabym już dostać nowy sezon Falcon and The Winter Soldier niż ten film. Bo serial wyszedłby na tym lepiej, niż film.
Moja ocena- 5/10 a to dlatego że jednak stosuje tutaj zasadę że pierwszy film/ serial z danego roku jednak traktuje łagodnie. Chociaż tutaj miałam mocny dylemat jaką postawić ocenę, ale dałam już 5 gdzie raczej powinno być 3.
Mam nadzieje, że ten film to był tylko zwykły wypadek przy pracy i raczej nikt nie wpadnie na pomysł aby robić solowy film postaci która raczej średnio sobie poradzi jako solowa postać.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Leon Kennedy

Liczę, że najbliższa produkcja zmaże tą małą plamę, która powstała po średnim Kapitanie, a nie wspominając już o poprzednich produkcjach... Czekam i liczę na Thunderbolts*!

Jeśli idzie o F4, to dla Pascala wybiorę się z radością. No i jeszcze Kirby 😆