Aktualności:

"Absolute Batman, Tom 1: Zoo" od 26 sierpnia.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
6 (37.5%)
Red Hood
5 (31.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (6.3%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (12.5%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (12.5%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 16

Użytkownik usunięty

Podpowiem wam jakie są szanse na ten film w formie muzycznej:

1) Snyder gada, że chciałby to nakręcić od lat i nic się w tej kwestii nie zmieniło...
2) Szury Snydera to najbardziej aktywna grupa na X i YT, która powiela wszelkie bzdury o jego powrocie do projektów związanych z DC a na to nie ma żadnych szans, o czym sam mówił...
3) Gunn nawet nie rusza ze swoim Batmanem w DCU przez Reeves'a, a dałby zielone światło na jeszcze trzecią wersję live-action? Ta, jasne ::)

A DCU Gunna wygląda jakby miało się zwijać po przejęciu Warnera przez Paramount :D Brak panelu na SDCC, brak jakichkolwiek oficjalnych ogłoszeń, jedyne plany kinowe to kręcony właśnie przez Gunna Superman, a na 2028 nic (i patrząc na to, że jesteśmy w trzecim kwartale 2026 roku z niczym na 2028 już się nie wyrobią), a streamingowe to ten serial o Jimmy'm Olsenie i Gorilla Groddzie, bo cała reszta to mit (masa sprzecznych informacji, ale nawet jeśli cokolwiek jest tam nadal rozwijane, to od czterech lat nie przyniosło to żadnych efektów - i zapewne już nie przyniesie).

A Superdziewczyna zakończyła swój pobyt w kinach jako największa porażka DC ostatnich 16 lat (gorzej wypadł Jonah Hex w 2010).

newtime

Za to Latarnie zdobywają bardzo dobre opinie, jutro 1 odcinek :) 

MJ

Juby tak samo mówiłeś o Snydercut, a czasami życie zaskakuje pozytywnie  8)  Czas pokaże. Na Latarnie również czekam, nawet zaciekawił mnie trailer.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Użytkownik usunięty

Proszę o cytat, w którym pisałem coś takiego o SnyderCut.

Poza tym, to zupełnie inna sytuacja.

MJ

Nie chce mi się szukać, ale ogólnie mało by do Ciebie pasowało coś w stylu "na pewno im się uda" hehe. Sytuacja jest inna, ale facet ten sam, koleś zebrał spory fandom nawet jeśli jest toxic, a komiks jest legendarny. Tak z ciekawości jakbyście mieli wcielić się w rolę producenta, który ma zdyskredytować ten pomysł to jakich argumentów byście użyli ? Bo ja patrząc na to widzę głównie kasę  :P
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Użytkownik usunięty

Czyli najpierw kierujesz w moim kierunku pomówienia, a potem nawet "nie chce ci się" ich udowodnić... ::) Ręce opadają.

Między "nie ma szans", a "na pewno im się uda" jest jeszcze sto innych możliwości i właśnie w nich mieściło się SnyderCut. Poza tym, wersja Snydera powstała wyłącznie dzięki wybuchowi pandemii. Nie byłoby pandemii = nie byłoby takiego wysypu platform streamingowych potrzebujących contentu (którego przez obostrzenia nie mogli kręcić) = nie byłoby zielonego światła na dokończenie wizji Snydera. Nie mam pojęcia jakie inne globalne zdarzenie losowe mogłoby spowodować, aby Warner Bros. dało +$150 milionów i zielone światło na ekranizację komiksu facetowi, który nie jest żadnym gwarantem sukcesu. W dodatku mowa o tytule, o którego realizacji mówi się od blisko 40 lat, ale WB od zawsze ewidentnie nie chce live-action Batmana będącego adaptacją konkretnego komiksu 1 do 1. Nie wiem, może jak kosmici przylecą i tego zarządzają, bo w innym wypadku zniszczą Ziemię? Tak realny jest to scenariusz.

MJ

Cytat: Juby w 16 Sierpień  2026, 23:35:00Czyli najpierw kierujesz w moim kierunku pomówienia, a potem nawet "nie chce ci się" ich udowodnić... ::)

Pozwij mnie  ;)

Co do kosmitów to polecam sprawdzić "Latarnie", bardzo podobał mi się pilot, zwłaszcza jak na to że nie specjalnie lubię te postacie, czułem taki vibe facetów w czerni, ale trochę bardziej na poważnie i już wiem też o co im chodziło w tym porównaniu do "True Detective".
Spoiler
Są skoki czasowe w śledztwie
[Zamknij]

Myślę że też na niekorzyść działa to że jakoś tego Batmana z TDKR musieliby potem upchnąć w DCU, a dobrze wszyscy wiemy że akurat ta wersja Batmana nie jest najbardziej family friendly. Ale podywagować zawsze można 8)

Użytkownik usunięty

Latanie - tak jak Creature Commandos, \uperman, drugi sezon Peacemakera, \upergirl i wszystko co związane z DCU Gunna są u mnie w folderze "nie obejrzę" i tak już pewnie pozostanie. Ostatnie co widziałem z tego śmietnika to drugi Shazam i był słabiutki, a ostatnie za co zapłaciłem (czyt. byłem w kinie) z uniwersum DC to Flash - zrobiłem wyjątek ze względu na powrót Keatona, bo tak to ostatnia byłaby kinowa JL z 2017. Żadna decyzja względem DCU w ostatnich nie wiem ilu latach nie zachęciła mnie do nadrobienia czegokolwiek, wręcz przeciwnie, odrzuca mnie jeszcze bardziej niż za "starego kierownictwa".

newtime

Wiemy o tym Juby, nawet gdyby ktoś  zapomniał , to regularnie poświęcasz swój czas na forum żeby nam o tym przypomnieć przy nowym news ;)  Ja zobaczyłem i 1 odcinek bardzo fajny z klimatem, czekam na więcej. Podobno im dalej tym lepiej, może Supergirl była tylko wypadkiem prze pracy 

MJ

Może to Cię przekona Juby, Superman, Peacemaker, Supergirl i Commandos mają ten Gunn'owy styl, który może się podobać lub nie, ale "Latarnie" mają styl bardziej serialu HBO, nie jest to takie papkowate, widać sensowne zawiązanie akcji, chyba nie ma sensu obrażać się na coś co zapowiada się zacnie ze względu na kierownictwo. Z drugiej strony ja czasami też odkładam dobre seriale na dużo później, tylko i wyłącznie ze względu na szum z nimi związany. Nawet fajnie mieć czasami jakąś starą perełkę do nadrobienia, a jest spora szansa że serial o latarniach takową się stanie.

Crowridd

Pierwszy odcinek za mną - komiksów z GL mam zaledwie kilka, więc jeśli były jakieś smaczki, to ich nie wyłapałem, a żona lekko się pogubiła, kiedy była mowa o niebieskich ludzikach. Dobre zakończenie, którego na pewno się nie spodziewałem - klimat serialu, który nie pasuje do kosmitów wyszedł bardzo dobrze. Czekam na wejście bohaterów z Supermana, jeśli ktoś jeszcze poza Gardnerem się szykuje.

Użytkownik usunięty

Cytat: newtime w 17 Sierpień  2026, 18:13:42Wiemy o tym Juby, nawet gdyby ktoś  zapomniał , to regularnie poświęcasz swój czas na forum żeby nam o tym przypomnieć przy nowym news ;)
Czyli jak czegoś nie piszę, to wmawiane mi jest, że tak pisałem, a jak coś napiszę więcej niż raz to wypominane mi jest, że się powtarzam. . .
Mam dość. Znajdźcie sobie kogoś innego do ciągłego przypierdalania się, a swój czas poświęcę na coś przyjemniejszego.

newtime

Chyba Juby skasował swoje konto...Nie wiem, mam nadzieje ze nie przez ze mnie. No prawda jest taka że jak pojawia się jakiś news z uniwersum, to regularnie przypominałeś ze tego nie obejrzysz, słowo \uperman widziałem tutaj może z 50 razy a na temat samego filmu, wciąż się nie wypowiedziałeś, bo go nie obejrzałeś, wiec tak wiemy ze nie zobaczysz ,,Latanie'', bo już rok temu o tym wiedziałeś i dawałeś nam znac. Bywa to irytujące, bo nic nie wnosi dla ludzi którzy faktycznie chociaż obejrzeli pilot  ::)