Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
5 (33.3%)
Red Hood
5 (33.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (6.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (13.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (13.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 15

Leon Kennedy

Cytat: Juby w 27 Czerwiec  2026, 16:18:12Bez komentarza ::) Tylko coraz bardziej się pogrążasz.

Spoko, dla Ciebie mogę być pogrążony, i to z trzy metry pod ziemię 8) Naprawdę lata mi Twoje zdanie na mój temat. Niezbyt wyżej, i tak Ty jesteś często ze swoim podejściem, ciągłym narzekaniem i nieuznawiem nowego ESA, nawet poprawnie Superman nie miałeś odwagi napisać  ::)

Q

"Supergirl" to średni film, ale nie tragiczny, co może sugerować średnia ocen z rożnych serwisów . Brak tu elementów, które zaoferowałyby coś ekstra. Po reżyserze Craigu Gillespie spodziewałem się przynajmniej odrobiny satyry a tego zabrakło. Na plus, że nie było tu żadnych irytują elementów, czy postaci, więc seans upłynął bez nudy i bez zerkania na zegarek.

Jest jednak kilka dobrych elementów, różnorodność kosmitów i przedstawione światy. Główna bohaterka też na plus. Pokazane też jest jak różne było podejście rodziców Kary a rodziców Kal-Ela, do tego jak mają wykorzystać swoją siłę.

Fabuła przewidywalna, złoczyńca nie wyróżniający, ale podróż Kary udana. Wydaje się, że nagle od filmów komiksowych oczekuje się by każdy z nich wprowadzał coś nowego do gatunku lub łamał utarte schematy. Ten tego nie robi. Komiksu nie czytałem, więc zapewne nie irytowały mnie zmiany lub pominięte motywy z oryginalnej historii.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Cytat: newtime w 27 Czerwiec  2026, 16:37:39Tzn ja sie zgadzam z tym że mnóstwo opinii o tym filmie, to oceny ludzi którzy go nie widzieli i nigdy go nie zobaczą. I krytykują go między innymi  tylko za ze jest o kobiecie. Przeglądałem sobie rózne posty na social media, i to co ludzie piszą , to obrzydlistwo, nie wiem co się aktualnie dzieje z tym światem z jednej skrajności w druga.
Twitterowe boty Snydera to straszna rzecz. Dlatego unikam social mediów.

Dla mnie i jedno, i drugie (krytykowanie bez oglądania, bądź bycie pewnym na 100% że jest lepsza od Kotki, albo B&R) to tak samo żałosne, gówniarskie zachowanie. Godzilla Garetha Edwardsa z 2014 pozostaje dla mnie jednym z najlepiej reklamowanych filmów ostatnich 15 lat, miała genialne zwiastuny, a jak przyszło co do czego, film okazał się sromotnym rozczarowaniem i zdecydowanie wolę od niego B&R Schumachera czy Spider-Mana 3 Raimiego.

Ale w ogóle żyjemy w słabych czasach, gdzie wyrok na temat dzieła/utworu zapada dnia pierwszego, jak oznajmia RottenTomatoes, i widzowie nie dają sobie czasu na przemyślenia, boją się być szczerzy ze swoimi odczuciami, boją się odstawać od konsensusu, bądź gdy to robią, ich opinię przez większość odbiorców są lekceważone. Mógłbym podać sporo tytułów, które nie trafiły w swój czas, poniosły klęski kasowe, zebrały złe recenzje, a po latach zostały docenione i dziś uchodzą za jedne z największych arcydzieł wszechczasów. Nie kojarzę żadnego takiego przykładu z ostatnich 20 lat, Internet w pewien sposób zabił to zjawisko.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

CytatDla mnie i jedno, i drugie (krytykowanie bez oglądania, bądź bycie pewnym na 100% że jest lepsza od Kotki, albo B&R) to tak samo żałosne, gówniarskie zachowanie

O BiR nie pisałem w pełni serio, napisałem to ( chodź sam film oceniam mega krytycznie ;D), od Nie/Catwoman były lepsze trailery, również pisałem, film pewnie też będzie lepszy od gniota na 2/10,  ale tylko pewnie, mogłem dodać, mój błąd. Dlatego chętnie przed filmem założę się o kilo patyków 🙂 Jednakże filmy oceniam po oglądnięciu, tyle w temacie gówniasrtwa, pozdrawiam, miłego dnia.