Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
5 (33.3%)
Red Hood
5 (33.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (6.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (13.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (13.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 15

Crowridd

Gunn chyba odpowiedział komuś na X: ,,You want to sit through an eight hour movie?".

Na ten serial czekam najbardziej z DCU

newtime

Też czekam i mam nadzieje że będzie świetny. Po prostu nie rozumem proporcji, latarnie na serial, Gorilla Grodd czy Bane na film 

Crowridd

Cytat: Q w 16 Czerwiec  2026, 14:33:22Superman ściąga kotki z drzewa, a Supergirl chce uratować swojego psa, stawka mniej oklepana niż wieczna walka o ocalenie Ziemi.

Kupiłem bilet na przyszłą sobotę - zobaczymy, co z tego filmu wyszło. Za komiks Kinga zabieram się przed premierą.

Juby

Cytat: newtime w 16 Czerwiec  2026, 20:56:52Też czekam i mam nadzieje że będzie świetny. Po prostu nie rozumem proporcji, latarnie na serial, Gorilla Grodd czy Bane na film 
Ja w ogóle nie rozumiem i nie widzę tego masterplanu Gunna. W DCEU był taki burdel, że trzeba by to jak najszybciej posprzątać i ukierunkować. Tak jak zrobiono to w MCU w pierwszej fazie - już scena po napisach pierwszego Iron Mana (2008) pokazywała cel tego filmowego świata (Avengers) i zrobiono pięć filmów w cztery lata, aby ten cel zrealizować. Gunn tymczasem zapowiada już 9-10 projekt - część kinowa, część to seriale telewizyjne, niektóre, jak Clayface, w ogóle nie wpływające na resztę tego świata, część z nich nie jest nawet o bohaterach, tylko o ich wrogach, lub ich pomocnikach - i za cholerę nie wiem do czego to wszystko ma prowadzić*... Na razie to przypomina MCU post-Endgame, z którego Marvel się wycofuje i stara wrócić do konkretniejszych projektów i harmonogramu ich wypuszczania. Nie wróżę sukcesu z takim podejściem.

*chyba, że o czymś nie wiem (możliwe, bo nie widziałem niczego z DCU Gunna) i już była w którymś filmie lub serialu jakaś zajawka nowej Ligi Sprawiedliwości, czy innego crossovera, który miałby ten świat połączyć i ustalić jakiś porządek na przyszłość?
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Tak Juby, w Supermanie Gunna jest wyraźnie zarysowana przyszła Liga Sprawiedliwości, po prostu z kolejnymi filmami i serialami dołączą nowi członkowie. Wygląda na to że serial o latarniach wprowadzi na koniec jakieś większe kosmiczne zagrożenie. Tylko że jak dla mnie dopóki tam nie ma Batmana to wszystko stoi na glinianych nogach (to akurat nie aluzja do Clayface'a hehe nawet ciekawi mnie ten film), bo jak powszechnie wiadomo jak zepsujesz Batmana w swoim uniwersum to możesz te uniwersum wyrzucić do kosza jak pokazało to Snyderverse.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...