Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (28.6%)
Red Hood
5 (35.7%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.1%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (14.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (14.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 14

Juby

Pewnie tak :D Chociaż ja nawet jako dzieciak, gdy jarałem się wszystkim w podobny sposób, potrafiłem być czymś też mocno rozczarowany, a to, że obejrzałem nową/ lepszą/ dla mnie definitywną interpretację jakieś postaci (patrz. pierwszy Batman Nolana) nie oznaczało, że od razu te poprzednie (Batmany Burtona i Schumachera) uważałem za "nieprawdziwe", nawet jeśli przez lata pewne ich elementy przestały mi się podobać.

Pierwszy oficjalny plakat:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

To masz swoją blondynkę Juby. A mogliśmy znów zobaczyć Sashe :( była idealna, a w wersji postaci dla DCU odnalazłaby się jeszcze lepiej. Szkoda że nie mogła dostać drugiej szansy jak Peacemaker i Amanda Waller.

Po_prostu_smyk

Spoko plakat. Nie żałuję, że nie dostaniemy powrotu Sashy, bo Milly to młoda, utalentowana aktorka i ma szansę zabłysnąć w tej roli. Nie wiem czy Sasha odnalazłaby się w DCU, ale Milly czuje te klimaty  :)
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Silent Dark

Nie znam jej, ale słyszałem że odznaczała się na plus wśród żeńskiej obsady Gry o Tron. Gunn ma nosa do castingów, i nie potrafię wymienić nikogo, kogo by obsadził źle. Zresztą Snyder też miał oko do aktorów, co widać było bardziej gdy brali się za nich inni reżyserzy (Ezra Miller).

Juby

Cytat: Po_prostu_smyk w 16 Lipiec  2025, 18:29:40Spoko plakat.
Lepszych od wszystkich plakatów \upermana. I bardzo w stylu grafik promujących Shazama! w 2019.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Silent Dark

Bo też traktuje o nastolatce. Plakaty tego typu produkcji prowokują jakoś więcej potencjalnie "naturalnych póz" - tutaj chill z telefonem, tam dyskretna oranżada z "ziomkami". Podobnie było z plakatami Spider-Mana z MCU. Poprzedni Spider-Meni akurat takich nie mieli, ale tam obsadzali 30 latków jako dzieci, i celowane w epickie, majestatyczne pozy.

Juby

https://comicbookmovie.com/superman/superman-director-james-gunn-explains-why-he-killed-greenlit-dcu-movie-we-know-its-not-good-a222833

James Gunn o tym, że anulowali jeden z projektów, które ogłosili w styczniu 2023. Jeśli to Swamp Thing jak spekulują (wygląda na to, że tak, bo to jedyny projekt, który miał już zatrudnionego "sławnego reżysera") będzie on drugim po Authority, który trafił do kosza. Także to całe ogłoszenie "Chapter 1: God and Monsters" nie tylko uwaliło potencjał kasowy filmów DCU w 2023, ale też okazało się w dużym stopniu jedynie nigdy niezrealizowanymi marzeniami. Seriale o Boosterze Goldzie, Weller i Amazonkach nie posunęły się chyba nawet o centymetr przez te 2,5 roku i na 2027 zapowiada się zero premier tego uniwersum.

- Morgan Freeman

Silent Dark

Gunn wspominał, że Booster prawie miał showrunnera, ale ostatecznie ta osoba zrezygnowała. Co do Swamp Thing, nie zmieniłem zdania - solidny serial HBO mnie nasycił jeśli chodzi o te postać. Nie było tam żadnej ważnej postaci DC, więc równie dobrze mogliby go połączyć z DCU i kontynuować.

Lanterns i Supergirl mają skończone zdjęcia. Szybko poszło.

LelekPL

Jeśli wyjdą na plan z czymś w 2026 to spokojnie na 2027 się z czymś wyrobią. Czy to nowy Batman, Wonder Woman czy Superman 2. Na pewno za kulisami dużo się dzieje w temacie trójcy i domyślam się, że są z tymi projektami w bardziej zaawansowanych planach niż nam się wydaje.

Silent Dark

CytatJames Gunn has revealed that the day Henry Cavill's return as Superman was publicly announced was the same day he and Peter Safran officially closed the deal to run DC Studios.

"The day our deal closed, all the sudden, they were announcing that Henry was back, and I'm like: What's going on? We know what the plan is. The plan was to come in and do Superman. It was really unfair to him and was a total bummer."

Juby

No fajną historię wymyślił przez te 2,5 roku. Ciekawe czemu wcześniej przy jednym z setek wywiadów, lub w milionie wpisów w mediach społecznościowych o tym nie wspomniał :)

- Morgan Freeman

newtime

Cytat: Juby w Dzisiaj o 00:29:52No fajną historię wymyślił przez te 2,5 roku. Ciekawe czemu wcześniej przy jednym z setek wywiadów, lub w milionie wpisów w mediach społecznościowych o tym nie wspomniał

A jaka jest prawdziwa historia? I od kogo ona pochodzi? Przecież od początku było wiadomo ze po tym jak Gunn został dyrektorem, to panowie sie spotkali i Cavill usłyszał ze nie widzi go w tej roli, przecież to jego słowa od ponad 2 lat   a całe zamieszanie wywołał wielki Black Adam. A tak serio zostawmy to już, mamy nowego  aktora, który naprawdę jest fantastyczny i nie słyszałem złej opinii na jego temat , nawet od ludzi którym sam film się nie podobał ;) Wgl Cavill chyba zszedł do podziemia swoją drogą 

Silent Dark

Kolejny scenariusz ukończony - Matthew Orton dostarczył swój skrypt do filmu o Banie. Czyli mamy już dwa filmy o przeciwnikach Batmana w zapowiedziach DCU. Cieszę się że dostaniemy nową interpretację tego złoczyńcy, bo Hardy mimo że dowiózł w roli, był przyziemną wersją postaci. Liczę na komiksowy wygląd, w tym tą kiczowatą meksykańską maskę. O ile Clayface poradzi sobie bez Batmana ze względu na niski profil filmu, tak tu już sobie nie wyobrażam braku Mrocznego Rycerza. W filmie pojawi się też Deathstroke, i tu widzę furtkę na rolę Batmana - obaj panowie mieli chwilową dramę, myśląc że są powiązani rodzinnie z Wayne'ami - Bane myślał że jest synem Thomasa Wayne'a, a Slade że jest biologicznym ojcem Damiana Wayne'a.