Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Pojazdy Batmana w kontynuacji TDK

Zaczęty przez Maxie Zeus, 08 Czerwiec 2008, 01:15:08

Jaki pojazd Batmana chcieliby?cie zobaczy? w sequelu ''The Dark Knight''?

zmodyfikowany Tumbler
33 (56.9%)
zmodyfikowany Batpod
6 (10.3%)
Batwing
12 (20.7%)
Batboat
3 (5.2%)
Batcopter
4 (6.9%)

Głosów w sumie: 56

Mathes

Jeśli już idziemy drogą czołgowych Batmobile'ow...

W "The Batman", w docinku "Artifacts", który pokazywał przyszłość uniwersum The Batman, (rok 2027), Batman oprócz nowego kostiumu miał zupełnie nowy Batmobile, coś w stylu czołgu al'a Nolan i Miller, tyle że śmiało można stwierdzić, że ten poniższy, jest taki bardziej... "batmanowy"...

Podoba mi się też większa liczba kuł jak w czołgu :]. Ciekawie się też prezentuje Batwing, również z "The Batman". Ciekawie wygląda, i raczej jest praktyczny, poza tym maże żeby Nolan wprowadził coś latającego.

kelen

Cytatcoś w stylu czołgu al'a Nolan
Raczej bardziej a'la Miller i DKR

DCman

tak od razu niech Enterprises lata albo sokolem Milenium
Wanna know why I use a knife?

Huntersky

<br />http://huntersky.deviantart.com<br />WHATTUP, BIOTCH! - Harrison Ford

Leon Kennedy

Cytatpoza tym maże żeby Nolan wprowadził coś latającego.

Czas wreszcie na jakąś porządna walkę w przestworzach...

Co do Batmobila... No cóż mam nadzieję, że Nolan postanowi trochę go ulepszyć, ale jak równiez nie bedzie zbytnio odbiegał od jego dotychczasowego wyglądu ;). Tumbler to po prostu niezłe cacko i żal z niego zrezygnować :).

DCman

Tumbler ma po prostu jaja. Jak i Nolanowski Batman. ;)
Wanna know why I use a knife?

Voorhees

Jak każdy Batman. No oprucz tego z Batman and Robin.

Oczekuje Batmobilu z prawdziwego zdarzenia, bardziej "batmanowego".

Anarky

Przyłączam się do tego napisałeś, chyba czas by Nolan zaserwował widzą Batmobil z prawdziwego zdarzenia. Pojazd który przede wszystkim zapadnie widzowi w pamięci tak jak ten z filmów Tima Burtona, taki który będzie miał to coś w sobie. Tumbler tego moim zdaniem nie miał i jakoś nie cieszył bym się gdyby powrócił w znacznie zmodyfikowanej wersji. Nie wyobrażam sobie też w by w nowym filmie Batman korzystał tylko z Batpoda, więc może Batwing ? Pojawił się u Burtona i Schumachera, więc może pojawi się u Nolana ?
Ja wam pokażę!

Cowboy

Chciałbym aby w sequelu "The Dark Knight" pojawił się Batmobil który jest mieszanką Tumblera i Batmobila z... "Batman & Robin" (Czyli sportowy, dobrze uzbrojony, typowo "batmanowy" wóz). Jeśli chodzi o znaki szczególne to zależy mi na przyciemnianych szybach, wilkiej głowie nietoperza na dziobie pojazdu, i możliwość "katapulty" (w razie kłopotów Batman z Batmobila odczepia się mniejszym pojazdem). Oprócz czterech kółek Mrocznego Rycerza chciałbym wreszcie zobaczyć go w akcji w powietrzu. Nie mówię o wielkim "Batplane" tylko o małym, sportowym, szybkim, bat-samolocie. Jedno kabinowy, z centrum dowodzenia prowadzącym do Batcave.
"The Bat-Man swiftly picks up the paper that the...
murderer stole from Steven Crane's safe..."

Anarky

Tylko nie wielka głowa nietoperza na dziobie pojazdu, jest to jeden element w historii pojazdów Batmana który mi się osobiście nigdy nie podobał. Ewentualnie wole już zmodyfikowany Tumbler, a tu taki fan art.

Ja wam pokażę!

Leon Kennedy

Pierwszy całkiem fajny, zmiany idą na plus, bo nadal to jest Tumbler, ale bardziej klimatycznie pod Gacka nastawiony i ta maska na przodzie, świetne :) . Zaś drugi zdecydowanie przekombinowany.

Anarky

Drugi to kolorystyczne nawiązanie do serialu Batman (1966) i tamtejszego pojazdu.
Ja wam pokażę!

codic

Lub Batmana Beyond (serial). Pamiętacie czarno-czerwone barwy? :)
I'm willing to put my life on the line to do what I have to. But it has to be mine. No one else's!

Anarky

Oczywiście, dostosowany do futurystyczne Gotham City przyszłości.
Akurat tak średnio mi się podobał

Ja wam pokażę!

Mel

Wed?ug mnie dostosowany jest jedynie do jakie? serialu animowanego na podstawie rozk?adanych figurek do zabawy i na polecenie Cartoon Network. Mimo sporej inspiracji Batman '66/ Beyond, to design jest wr?cz paskudny i jak ju? Leon wspomnia? jest przekombinowany. Pierwszy design jeszcze ujdzie gdyby nie te gryz?ce si? z ca?o?ci? skrzyde?ka, które skutecznie mi przywodz? na my?l pojazdy LEGO.