Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Loza Kontestatorów

Zaczęty przez Mel, 15 Maj 2008, 02:41:28

Anarky

Batman: Streets of Gotham #15 czyli nadal Two-Face w akcji, tym razem w bluzie z kapturem szaleje w metrze. Jak zawsze z monetą, która jest dla niego niczym wyrocznia. Tym razem jednak jego szaleństwo przekroczyło pewną granicę, bo każdy ma swego Brutusa... Jednak spokojnie Two-Face nie umrze, było by to zbyt idiotyczne w tak krótkiej i nie rozbudowanej historii.
Ja wam pokażę!

(A)nonim

I dlatego to jest s?abe. Po co tak poharata? bohatera historii skoro i tak wszyscy wiedz? ?e wyjdzie z tego ca?o? S?abe, czekam na Diniego i rozwini?cie przesz?o?ci Wayne'ów, ?wietny pomys?.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Anarky

To prawda, pod względem wątku fabularnego sugerującego śmierć Two-Face a następnie cudowne ocalenie przez rybaków wypada to słabo i rozczarowuje po prostu. Twórcy niby chcieli go uśmiercić epicko a jednak go na końcu jak się okazuje nie uśmiercili, po co więc taka próba pytam ?
Ja wam pokażę!

Leon Kennedy

Dla chwilowego podniesienia wyników sprzedaży :P

(A)nonim

Nie gadaj że kupujesz takie tanie chwyty reklamowe. Albo że w ogóle ktoś może je kupić.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Ja nie, bo jestem ju? w tym tak d?ugo, ?e takie g?upie chwyty marketingowe mnie nie grzej?, a je?li na serio mieliby zabi? jak?? wa?na posta? ze ?wiata Gacka, to by?oby to odpowiednio nag?o?nione... Ale kto? si? pewnie na to nabra? :P
Posted on: 27 Sierpie?  2010, 15:58:29

Odyssey #3 Batman leje wszystko i wszystkich, nie potrafi? go zatrzyma? ?adne kule, a na koniec zakrwawiony ca?uje si? z Tali? na oczach Gordona i Robina... Jedyny plus tej serii to rysunki i pojawienie si? rodziny G?owy Demona ( wprowadzaj? nutk? niepewno?ci ).
Posted on: 15 Wrzesie?  2010, 10:50:16

Odyssey #4 Batman prawie zabija Ironsa podszywaj?cego si? pod Zagadk?, który za? moment wcze?niej prawie zabija dziecko, ratuje go udana reanimacja. Alfred co? chromoli o zdanym te?cie i nast?pnie zas?ania si? danym s?owem samemu Thomasowi... Nast?pnie pojawia si? Talia ze skradzionym albumem rodzinnym z dworu Wayne'a na którym bawi si?... Bruce i Talia. Próbuje je ukra?? Man - Bat ( Ubu ) lecz dziwna dwójka przypominaj?ca Dynamic Duo krzy?uje plany jego pana. Pó?niej Aquaman za pomoc? olbrzymiej p?aszczki atakuje Ubu... Batman wkracza do akcji. Jest ciut lepiej, ale do dobrego poziomu ci?gle daleko.

(A)nonim

Czyli żałość nad żałościami. ;D

Jak ktoś nie czytał City of Crime to ma przeczytać.

Leon Kennedy

W sumie masz do?? racji, a gdyby nie w?tek z rodzin? Ra's al Ghula, to sam bym pewnie zaprzesta? dalszego czytania.

(A)nonim

Troch? zgaduj? bo swoj? ocen? bior? ze streszcze?.
Posted on: 13 Pa?dziernik  2010, 10:03:11

Streets of Gotham #17
Jedynym plusem numeru by?a rozmowa Bruce'a z Selin?. Poza tym Dini nadal babrze w przesz?o?ci Wayne'ów i m?czy nas Hushem. Ogólnie na razie sequel "Heart of Hush" wypada s?abo.

Roy_v_beck

Streets of Gotham #17
Cytat: (A)nonimPoza tym Dini nadal babrze w przesz?o?ci Wayne'ów i m?czy nas Hushem.
To akurat fajne jest w sumie, retrospekcje bardzo dobre, Alfred si? poznaje z nowej strony, no i rodzinne problemy Elliotów z Piercem licz? ?e ciekawie si? sko?cz?. Tylko ?e ten Pierce rozczarowuje w tera?niejszo?ci. Mo?na by?o przewidzie?, ?e go nie skasowa? w poprzednim numerze, ale ?e trzyma? go tylko po to, ?eby powspomina? z nim stare czasy? No jako? naci?ganie to wygl?da. Tak samo jak to, co chwil? pó?niej zrobi? Hush. Brakowa?o tylko, ?eby rozerwa? ?a?cuch go?ymi r?koma.
Ale wiecie co mnie najbardziej wkurzy?o? Co si? sta?o z Jane Doe? Przecie? pod koniec poprzedniego numeru w Arkham zamieszki wybuch?y, rozpierducha si? szykowa?a, a tu nic... Sorry, ale nie po to si? wznieca po?ary, ?eby je gasi? bez s?owa. Do tego jaki? nowy przeciwnik wprowadzany, ech... troch? przerost formy nad tre?ci? si? szykuje.
Wiecie co mi si? w tym numerze podoba najbardziej? Rysunki. Selina Kyle bardzo seksownie wygl?da, ostatnia walka bardzo dynamiczna i czytelna jest, a tusz i kolory nadaj? ca?o?ci mroczny i klimatyczny wyd?wi?k.
Innymi s?owy, Nguyen si? spisa?, Dini ju? nie. Ale i tak na ostatnim numerze Batman Beyond bardziej si? zawiod?em.
Ode mnie 6,5/10

(A)nonim

Cytatretrospekcje bardzo dobre
W pierwszym numerze najbardziej zaciekawi? mnie w?a?nie ten w?tek, ale im dalej w las, tym bardziej si? zastanawiam czy rozwijanie w?tku Wayne'ów, dodaj?c im np. znajomo?? Leslie Thompkins jest nam potrzebne. Mo?e mam uraz po Morrisonie.
CytatTylko ?e ten Pierce rozczarowuje w tera?niejszo?ci. Mo?na by?o przewidzie?, ?e go nie skasowa? w poprzednim numerze, ale ?e trzyma? go tylko po to, ?eby powspomina? z nim stare czasy? No jako? naci?ganie to wygl?da.
Podobnie jak wyra?ny zarys szwów u Husha.
CytatCo si? sta?o z Jane Doe?
Mo?e Hushowi chodzi?o jedynie o ma?y chaos w Arkham?
CytatDo tego jaki? nowy przeciwnik wprowadzany
Mo?e b?dzie mia? jak?? rol? do odegrania, ale na razie to rzeczywi?cie jest niepotrzebne.

A rysunki rzeczywi?cie dobre, nawi?zuj?c do pewnej przesz?ej rozmowy Nguyen ciekawie rysuje sylwetk? Seliny.

Leon Kennedy

Ale mo?e tej dwójce ( Tommy i Perce )  razem uda si? troch? krwi upu?ci? Bruce'owi :)

Roy_v_beck

No ludzie, przeczyta?em sobie opowiadanie "Reality Check" z najnowszego gigantycznego wydania Batmana i kurde faja jest to bez w?tpienia ciekawa historia. Po Manhunter i Ragmanie Kudra?ski w ko?cu dosta? prawdziwy czarny charakter do narysowania. Ju? jego pingwin by? ?wietny, ale Joker to ju? naprawd? ekstraklasa. Te jego mroczne rysunki ?wietnie pasuj? w?a?nie do Batmana, móg?by si? z Brubakerem dogada? i razem by jaki? mocny krymina? Noir w ?wiecie uszatego zrobili, to by by?o po prostu mistrzostwo. Bo w tym zbiorze po prostu Kudra?ski wypada ?wietnie, bo reszta rysowników jest przeci?tna. Lee Ferguson si? stara, ale jego Joker s?abiutki jest, Joe Sutor i John Stanisci dobrze rysuj? odpowiednio Batmana i Scarecrowa, ale je?li chodzi o ludzi, z Bruce'em Waynem na czele to ich prace du?o trac?.

A i wracaj?c jeszcze do scenariusza Petera Mirianiego to równie? przyzwoicie si? spisa?, par? ?arcików, jak misio Bruce bardzo zwariowanie wypada. Ten tam lekarz z telewizji nie jest godnym przeciwnikiem dla Jokera, ale klaun naprawd? odwala ?wietne przedstawienie i skupia na sobie ca?? uwag?, zreszt? jak sam twierdzi to przecie? dla niego czytamy komiksy z Batmanem.
No i ten zabieg podobnie jak w filmie Allena "Co nas kr?ci, co nas podnieca" (przeci?tny mocno), gdzie g?ówny bohater ogarnia ?wiat z szerszej perspektywy. Na pewno to urozmaica to istotnie ciekawe opowiadanie.
Kalisz si? dobrze spisa?, po SoG znowu udowodni?, ?e w swoim fachu jest jednym z najlepszych, dziwi? si? ?e do ?adnej nagrody go nie nominowali.

Reszt? albumu pobie?nie przejrza?em, ale równie? ciekawie si? zapowiada. Nie ma opowie?ci s?abych, ta z Riddlerem najprzeci?tniejsza i za bardzo rozwleczona, ale oprócz tego, to naprawd? fajny zbiór, mimo ?e ?adnych znanych nazwisk w nim nie ma.

Errata: A i jeszcze sprawa Stanisciego. Wiedzia?em, ?e sk?d? znam to nazwisko. Facet k?adzie tusz w Batmanie Beyondzie. No ja wal?, ale to jest jaka? pomy?ka. Przecie? kole? potrafi pisa?, no i jeszcze lepiej rysuje. DC Comics mog?oby wywali? Beechena i Benjamina i samego Stanisciego zostawi? w tym nowym ongoingu, wysz?o by i taniej i lepiej pod wzgl?dami artystycznymi.
Naprawd?, respekt dla Johna Stanisciego.

Leon Kennedy

Batman Odyssey #5 Komiks taki se, ni dobry ni słaby, a okładka woła o pomstę do nieba...

Posted on: 10 Grudzień  2010, 12:42:41

Batman: Orphans. Spodziewałem się małego gniota, a dostałem calkiem przyjemny komiks i w końcu z Waynem za maską, ale co się dziwić gdy historia rozgrywa się dobrych parę lat temu. Sama opowieść dość mocno koncentruje się na samym Robinie i pewnym osobniku podszywającym sie pod Gacka i werbujacym młodych, uzdolnionych i bogatych dzieciaków do swojej grupy i jad Venom :)

(A)nonim

Serie Streets of Gotham, Batman Confidential i Azrael zostają zakończone.
Azraela mi nie żal, a Confidential i tak przetrwał zbyt długo. Szkoda mi strasznie Streets bo nie wiadomo co sie stanie z Dinim.