Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Dragon Ball

Zaczęty przez Q, 20 Styczeń 2008, 19:29:34

(A)nonim

Nie ma byc mrocznie i ponuro. Ale przygoda nie równa sie przygoda. A widząc tak odwazną interpretacje Piccolo, czy czytając o mieszanych opiniach osób które film widzialy mozna sie martwic.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Funky

Wygląd skóry Piccolo jest nie ciekawy. Jak narazie wszystko prezentuje sie tandetnie-plastikowo ::)

Firm

To jak do cholery mialo wyglądac?

Gośc z spiczastymi wlosami nie jest tandetny?
Smocze Kule (juz nawet nazwa) nie są tandetne?
Powiem: BiR byltandetny, DB jest tandetny ale na swój sposób, ma wlasny urok. BIR go nie mialo.

Leon Kennedy

CytatJesteście śmieszni.

Odezwal sie ;).

CytatTo wygląda naprawde fajnie!

Kilka zdjec byly faktycznie ok.

CytatNie jest mrocznie

I dobrze. DB nigdy nie byl zbytnio mroczny... chod? odrobinka by sie przydala.

Cytatjest bajkowo!

Az za bardzo...

CytatNa wszystkich manipach z Piccolo jak byl zielony to sie wrecz śmialem, to naprawde krety?sko wygląda w "prawdziwym" świecie.

A tam pierdzielisz! Mozna by zrobic Piccolo zielonego i nadal by wyglądal dobrze. Zresztą juz nie takie cuda lazily po ekranie...

CytatGośc z spiczastymi wlosami nie jest tandetny?

Ja tam uwielbiam te ich fryzury :).

CytatSmocze Kule (juz nawet nazwa) nie są tandetne?

Niech chwile pomyśle... Nie ;).

(A)nonim

CytatGośc z spiczastymi wlosami nie jest tandetny?
Smocze Kule (juz nawet nazwa) nie są tandetne?
Powiem: BiR byltandetny, DB jest tandetny ale na swój sposób, ma wlasny urok. BIR go nie mialo.
No to idąc tym tokiem rozumowania Piccolo powinien miec zielony kolor skóry, bo to jest w ogóle tandetne. ::)
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Firm

Wtedy byloby nad tandetnie, a tak ma to swój urok.

(A)nonim

To w ko?cu ma byc tandetnie czy ma miec urok? I jedno nie wyklucza drugiego? Albo przez zielony kolor skóry Piccolo nie bedzie mial uroku?

Firm

Ma byc tandetnie ale nie rozumiesz chyba pojecia tandetności o jaką mi chodzi.

Masz dwa rodzaje tandety: Tandete, która jest po prostu beznadziejna, coś czego nawet nie chcesz brac do rąk, tandeta, która z początku nie mialą byc tandetna ale taka jest postrzegana.

Oraz tandete, która w sposób umyślny skierowana jest w ten kierunek jednocześnie nie bedąca tandetna w 100%. Z zalozenia miala reprezentowac tandetnośc ale nie calkowicie.

Moze to kwestia gustu ale dla mnie ten zielony kolor wyglądalby slabo, wole go takiego jakiego dostaliśmy (oczywiście jezeli mówimy o filmie).

Leon Kennedy

CytatOraz tandete, która w sposób umyślny skierowana jest w ten kierunek jednocześnie nie bedąca tandetna w 100%. Z zalozenia miala reprezentowac tandetnośc ale nie calkowicie.

Czyli nic tylko tandeta ''ubrana'' w ladne kolorki, ale w środku to i tak tandeta ;).

CytatMoze to kwestia gustu ale dla mnie ten zielony kolor wyglądalby slabo, wole go takiego jakiego dostaliśmy (oczywiście jezeli mówimy o filmie).

Jak na razie to dostaliśmy podróbke Piccola, ale kto wie cuda sie ponoc zdarzają... to moze i ja sie przekonam  jak go w akcji zobacze :). Ale brak zielonej skóry to i tak przegiecie ;).

Hydro

Po okrutnych fotach wciaz czekam na ten film. Ludzie! Nie tracmy nadziei! Kreskówka jest świetna, film nigdy jej nie przebije, ale i tak to cud, ze film w ogóle powstaje ;)
It's a funny world we live in.

Man-Bat

Anime jest świetne a nie kreskówka :D . A co do filmu obawiam sie ze to bedzie gówno ale i tak na to pójde do kina
Nie to, kim jestem w środku  ale to co robię określa mnie

(A)nonim

CytatOraz tandete, która w sposób umyślny skierowana jest w ten kierunek jednocześnie nie bedąca tandetna w 100%. Z zalozenia miala reprezentowac tandetnośc ale nie calkowicie.
Tarantino.
Dragon Ball mangowy i anime nigdy nie mial byc z zamierzenia tandetny, po prostu Japo?ce myślą inaczej.
Sądząc po tych zdjeciach i pierwszych reakcjach filmowy DB to jest pierwszy rodzaj tandetności z twojej teorii, niezamierzony.
Ale podejrzewam ze i tak to bedzie przyjemne, wiec nie narzekam.  ;D

kelen

Film na podstawie DB i tak nadaje sie tylko jako mateiral dla przyjemnej nawalanki z fajnymi efektami, nikt nawet nie zwroci uwagi na takei  cos jak zielony Picollo :P

Q

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Firm

Nie zdradza zbyt wiele, a widzimy praktycznie tylko walki. Ale one wyglądają bardzo efektownie.

Chciałbym zobaczyć wersje w HD z dźwiękiem.
Posted on: 01 Październik  2008, 18:40:09

Pojawił sie zwiastun w dobrej jakości:

http://www.filmweb.pl/Wideo+Zobacz+pierwszy+teaser+%22Dragonballa%22,News,id=46419