Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

Brotherhood of the Bat (Bractwo Nietoperza)

Zaczęty przez Maxie Zeus, 24 Kwiecień 2008, 17:52:07

Johnny Napalm

Przerażająca informacja. Wyrazy współczucia dla jego rodziny i wszystkich przyjaciół oraz znajomych.

Grim Knighta nie dane mi było poznać tu na Forum Batcave i z nim popisać. Czytałem jednak wiele jego interesujących postów, z których wyłaniał się człowiek inteligentny i z poczuciem humoru. Dodatkowo posiadał zauważalną lekkość przelewania swoich myśli na tekst.

Jego recenzje komiksów były przeze mnie od zawsze cenione. Chociaż po cichu mu zazdrościłem, że to on już zaklepał najbardziej kultowe komiksy.  ;)

Tak jak pisałem, nie było mnie na Batcave w jego czasach i nie znałem wówczas fandomu komiksowego na tyle, żeby wiedzieć kto to był. Teraz jednak czytam, że był to bardzo wrażliwy człowiek, pełen wielu pasji. Dowiedziałem się teraz o jego działalności filmowej - od bycia aktorem występującym osobiście, jak i aktorem dubbingowym.

Wielka strata. Wszedłem na jego FB, żeby zobaczyć co jest grane. Myślałem, że może ktoś się tu strasznie pomylił. Niestety.

Bardzo przykre jest to jak musiał się czuć. Zrobił aktualizacje swojego profilu przed tym najstraszniejszym co zrobił.

Niech spoczywa w Pokoju
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

MJ

Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

Juby

Dobrze pamiętam Grim Knighta z czasów początków mojej obecności na BatCave (był jednym z najaktywniejszych userów w czasach wyczekiwania na premierę The Dark Knight, choć chyba przestał się wypowiadać jeszcze przed polską premierą i nie wyraził swojej opinii na jego temat). Pamiętam, że bardzo słabo oceniał Batman Begins w moim wątku z ocenami Bat-filmów (gorzej oceniał jedynie B&R), co bardzo mi się nie podobało, i że choć nie był dużo starszy ode mnie to słownikowo, wiedzą i wypowiadaniem się w sieci wyprzedzał mnie o dekady, przez co nie mogłem złapać z nim lepszego kontaktu. Może udałoby się, gdyby został z nami dłużej?

Smutna historia. Drugi raz w tym roku piszemy o jednym z nas, polskich miłośników postaci Mrocznego Rycerza, który odebrał sobie życie :-\ Wielka szkoda.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Juby

Jak co roku - udanych świąt wam wszystkim i oby wszystko przez najbliższe trzy dni ułożyło się tak, jak sobie wymarzyliście, batmanowe świry i świruski ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

@Juby Życzę Batman vs Lobo z 2001 r. za 30 zł

Miss_Quinn

"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

MJ

Wesołych Świąt dla wszystkich Batmanomaniaków! Dużo zdrowia, komiksów i spełnienia marzeń moi drodzy. Miło być częścią tego zacnego grona ;)
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Silent Dark

Święta, święta, i po świętach. Niedługo sylwester. Jako stuprocentowy smutas "nie umiejący się bawić", spędzę je spokojnie w domu. Tak jak nie lubię sztucznych rozmów przy wigilijnym stole, tak nie lubię upijania się do nieprzytomności bo kartka w kalendarzu się zmienia. A Wy jakie macie plany?

Miss_Quinn

"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Juby

Cytat: Crowridd w 23 Grudzień  2025, 23:29:57@Juby Życzę Batman vs Lobo z 2001 r. za 30 zł

Aż tak tanio nie wyszło, ale jest w stanie idealnym i wystawiał go pan, którego miałem po drodze z pracy, więc obyło się bez płacenia za przesyłkę i czekania ;) Mam więc wszystkie komiksy z Batmanem wydane w naszym kraju w latach 1990-2001, a sprawę TM-Semic uważam za zakończoną 8)

Święta z jednej strony miałem udane, z drugiej mogły być zdrowsze (poparzyłem dłoń gorącą herbatą ::)) i spokojniejsze. Na Sylwestra pierwszy raz w życiu wybieram się na bal. Nie jestem fanem takich zabaw - uważam, że wyjścia na bal to hobby dla trochę starszych osób, które odchowały dzieci i chcą się wyrwać, bo ich nastoletnie pociechy mogą już same zostać w domu ;D No ale, mój starszy brat i brat cioteczny wpadli na taki pomysł, nie było innych zaproszeń (później się pojawiły, ale zdążyliśmy już opłacić udział), więc wybieramy się w trzy pary. Mam nadzieję miło spędzić ten czas, ale o kwestii "upijania się do nieprzytomności" nie może być mowy, bo w ubiegłym roku miałem postanowienie noworoczne "w 2025 nie piję alkoholu" i właśnie mija 364 dzień mojej trzeźwości. Już po północy pozwolę sobie na lampkę szampana do życzeń i tyle.

Wam wszystkim również życzę udanego Sylwestra, nawet jeśli będzie to tylko spokojny Sylwester z Sylvestrem Stallonem w waszych telewizorach ;) A w nowym roku życzę wam jak najlepszych nastrojów / zdrowia psychicznego i jak najmniej wieści o śmierciach (szczególnie samobójczych) osób, które znacie. Ogólnie, oby było mniej depresyjnie i po prostu lepiej niż w mijającym roku. Pamiętajcie: "noc najciemniejsza jest tuż przed świtem". No i oczywiście życzę wam, abyście w końcu doczekali się czegokolwiek z The Batman: Part II i drugiego sezonu Batman: Caped Crusader, a także jak najczęstszego udzielania się na forum BatCave ;)

#ReleaseTheSchumacherCut

Johnny Napalm

To ja i tu też prześlę Wam wszystkim szczere życzenia dobrego roku dla Was, Waszych rodzin i przyjaciół.

Co do postanowień, to lepiej nie robić żadnych, tylko po prostu zacząć działać. Mi się w tym roku udało już nie palić kolejny pełny rok. Czyli nie paliłem przez cały 2024 i 2025 rok. Z alkoholu wypiłem tylko 5 procentowych piw, no i okolicznościowo tylko dwa razy coś mocniejszego. Od razu czuję się zdecydowanie lepiej. Podejmowałem próbę biegania, ale na razie chyba po prostu będę robił kroki i może na wiosnę wrócę do tematu.

No i zamierzam wrócić do rysowania, bo mi tego trochę brakuje. Ewentualnie popracuje nad swoimi scenariuszami.

Excelsior!
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...