Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Brotherhood of the Bat (Bractwo Nietoperza)

Zaczęty przez Maxie Zeus, 24 Kwiecień 2008, 17:52:07

Johnny Napalm

Cytat: Leon Kennedy w 27 Grudzień  2024, 15:09:26Najlepszego kochani z okazji świąt, które już nam myknęły i zbliżającego się nowego roku. Oby był spokojniejszy, tańszy, słowem lepszy, i to najlepiej pod każdym względem 😀😁

Podpisuję się pod tym. Na pewno prywatnie to zdrowia, bo jest najważniejsze i nie da się go kupić. A co to kosztów, to faktycznie... niższych cen ogólnie, no i konkretnie komiksów.  ;D
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

LelekPL

Spóźnione ale szczere życzenia również ode mnie. Dużo spokoju, zdrowia i miłości.

Juby

Wahałem się czy tutaj o tym napisać, ale zdecydowałem się jednak to zrobić...

W ostatni czwartek odszedł jeden z nas - wielki miłośnik postaci Batmana. Z tego co mi wiadomo, nigdy nie założył konta na forum, ale śledził BatCave od kilkunastu lat i czasami udzielał się w komentarzach pod newsami. Ja znałem go jako @Jack_The_Joker - poznałem go na filmwebie gdzieś w 2011 roku (obaj przez lata braliśmy udział w grze Box Office'owy Zawrót Głowy na jednym z blogów), po jakimś czasie dołączyliśmy się do grona znajomych i śledziliśmy swoją aktywność (mało z kim miałem tak zbieżny gust). Kilka lat temu na krótko udało nam się również nawiązać kontakt na messengerze i to właśnie od niego - przekazane poprzez naszego wspólnego kumpla - mam te dwa wielkie plakaty Batman - Początek, którymi chwaliłem się tutaj.

@Jack był fanem popkultury, a w szczególności świata DC i oczywiście Batmana. Czytał komiksy, zbierał figurki, ale jego największą pasją było kino - wychował się na filmach Burtona, które do końca życia pozostawały dwoma jego najukochańszymi filmami (Powrót Batmana był numerem #1, Batman numerem #2 + Sok z żuka chyba na trzecim). Uwielbiał również świat Batman TAS i DCEU Snydera (w tym BvS o czym przeprowadziliśmy kilka długich dyskusji na fw). Czyniło go to jednym z moich "internetowych braci" mimo, że nigdy nie zdążyłem go poznać. Jeszcze nie tak dawno pisałem z nim pod jego ocenami i wyczekiwałem opinii na temat aktorskiego Lilo & Stich, bo wiem, że kreskówka była jednym z jego najukochańszych filmów ever i ulubioną animacją. Od jakiegoś czasu zmagał się ze straszną chorobą, z którą najwyraźniej nie mógł już wytrzymać i odebrał sobie życie. Miał 40 lat. Gdziekolwiek teraz jest, oby w końcu odnalazł spokój.

Trzymajcie się ciepło, miłośnicy Mrocznego Rycerza. Życzę wam zdrowia, spokoju ducha i udanych świąt Wielkanocnych w najbliższy weekend.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman