Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Oceny filmów o Batmanie

Zaczęty przez Juby, 18 Kwiecień 2008, 14:54:53

Który film fabularny o Batmanie jest najlepszy?

Batman: The Movie
Batman (1989)
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin
Batman Begins
The Dark Knight
The Dark Knight Rises

isild87

Batman  film Butona to juz klasyka i arcydzielo,jeśli chodzi o ekranizacje komiksów ,daje wiec zasluzone 9/10
Powrót Batmana - zmyslowa Catwoman,bez niej ten film bylby o wiel ubozszy,no i po raz kolejny świetny Keaton,ze nie wspomne o Pingwinie 8/10
Batman Forever - wymiana Burtona i Keatona  na Schumachera i  Kilmera nie wyszla filmowi na dobre, broni go niezla muzyka(Kiss from the rose),nawet w miare ciekawe koleje losu Robina,no i seksowna Nicole Kidman,ale ogólnie to rozczarowanie 5/10
Batman - kleska i profanacja komiksu na calej linii,role Btmana i jego wrogów to jedna wileka porazka,a raczej parodia - plastikowe Gotham  i sztuczny polski dubbing do dziś mam w pamieci  2/10
: 04 Lipiec  2008, 17:04:47

Co do Batman Begins to wacham sie miedzy 8 a 9 - wiec daje 8,5/10

Juby

Cytat: Silent Dark w 04 Lipiec  2008, 16:56:33
Animowane:
Batman VS Dracula 10/10 (serial przed 4 sezonem glupi ale ten film jest THE BEST)
Batman and Superman: The World Finest 7/10

U mnie jeśli chodzi o animacje, to wygląda to tak:

Batman: Mask of the Phantasm: 8/10
Batman & Mr. Freeze: SubZero: 8/10
Batman and Superman: The World Finest: 5/10
Batman Beyond: Return of the Joker: 8/10
Batman vs. Dlacula: 7/10

A "Mystery of the Batwoman" nie oglądalem.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Mel

Animowane:

Batman: Mask of the Phantasm: 9/10
Batman: Subzero: 7/10
Batman & Superman: The World Finest: 6/10
Batman Beyond: Return of the Joker: 7/10
Batman vs. Dlacula: 6/10

Filmy

Batman The Movie: 3/10
Batman: 9/10
Batman Returns: 9/10
Batman Forever: 6/10
Batman & Robin: 2/10
Batman Begins: 8/10

(A)nonim

Animowane (czyli oceniane w ramach filmu animowanego):
Batman Mask of the Phantasm: 9, albo 9,5/10
Batman Beyond: Return of the Joker: 8/10
Batman and Superman: The World's Finest: 7 /10
Batman vs. Dracula: 5/10, chociaz zastanawialem sie czy 6 nie dac.
Subzero i Mystery nie oglądalem.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

JaRo

"Maska Batmana"  5 / 12.

"Batman kontra Drakula"  7 / 12.

Reszty animowanych pelnometrazy z Batmanem nie oglądalem, ale staram sie to nadrobic.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

batek_88

Widze, ze doszly animowane wiec przypomne ostatnie moje oceny:

Batman The Movie  3/10
Batman 10/10
Batman Returns 9/10
Batman Forever 6/10
Batman & Robin 1/10
Batman Begins 8/10

i dodam ocenki animowanych:

Batman & Mr. Freez 'Sub Zero' 3/10
Batman & Superman 'The World Finest' 7/10
Batman vs. Dracula 6/10
Batman 'Mask of the Phantasm' 5/10
Batman 'Mystery of the Batwoman' 7/10
Batman Beyond 'Return of the Joker' 6/10
Batman 'Gotham Knight' 4/10

(A)nonim

Co wy tak nisko Maske oceniacie? Jak dla mnie ten film moze konkurowac z "normalnymi".
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

a

Cześc jestem nowy na forum i chcialbym sie wypowiedziec o filmach ,których bohaterem jest Batman a wiec: Batman  The Movie 4/10
           Batman (1989) 8/10
           Batman Returns 9/10
           Batman Forever 4/10
           Batman i Robin 2/10
           Batman Begins 7/10
           Batman Mask of the Phantasm 9/10
           Batman & Mr. Freeze Sub Zero 7/10
           Batman Beyond Return of the Joker 7/10
           Batman Mystery of the Batwoman 6/10

Grim Knight

ze tak powtórze za Adasiem Miauczy?skim :

"Dzizas k....a ja p......e!"

Bo co dorzucacie do filmów O BATMANIE Catwoman, która nie ma z nim ABSOLUTNIE nic wspólnego!
To tak jakby stwierdzic, ze Sandman z Marvela to ten sam, co z DC!

Daruj te przekle?stwa
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

Mel

Ja sie tylko dziwie dlaczego u niektórych Mask of the Phantasm jest nisko oceniany...

Grim Knight

Mask, jakkolwiek jest jednym z najlepszych filmów o Batmanie, ma w sobie coś....hm... ciezko to określic, niemniej brak mu pewnej spójności. Sprawia zbytnie wrazenie kilkunastu świetnych scen- Batman ucieka przed policją, pierwsza noc Batmana, Bruce zakochany, Joker.... Ale gdy poskladac to w calośc, nie odciska pietna na widzach. Film sam w sobie świetny, niemniej nie wybitny.
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

Mel

Szkoda tylko, ze nadmiar smetnych scen usadowil ten film na fundamencie bardziej ponurym niz melancholijnym.

Grim Knight

Melancholie zaliczylbym raczej na plus, problem "Maski" lezy wedlug mnie w zbyt wielkiej ilości niedopowiedze? i brakach scenariuszowych.

Philips V38

-Batman the Movie - 4/10 (niezla komedia)
-Batman - 10/10 (Pierwszy film, który widzialem o Batmanie, w dodatku jeszcze na  "Czechach". Ogromny sentyment. Oglądalem go dzisiaj po raz   n-ty i wciąz mnie zachwyca)
-Batman Returns 9,5/10 (dalem mu "tylko" 9,5 bo 10  w mojej skali moge przyznac tylko dla jednego filmu )
-Batman Forever 6/10 (Da sie go obejrzec, podobala mi sie ko?cowa scena jak Batman zalatwia Two-Facea)
-Batman & Robin 1/10 ----> śmietnik.pl  ( Parodia filmów o Batmanie : sami zresztą wiecie....  no bo jak inaczej zinterpretowac posiadanie przez superbohatera karty kredytowej :/ BatCredit Card)
-Batman Begins 9/10 (Powrót czlowieka-nietoperza na duzy ekran w wielkim stylu)

-The Dark Knight... mam nadzieje, ze 10,5/10 :D
Boisz się odezwać i boisz się być sobą, napisali ci w gazecie, że myślenie jest chorobą. Zasłania ci normalność brudny sztandar fanatyka, fałszywa religijność, zakłamana polityka.

JaRo

No to moze wyjaśnie, czemu tak nisko ocenilem "Maske Batmana". Jest to film chwalony, o czym powszechnie wiadomo, ale mnie nie urzekl. Owszem, początek zapowiada sie ciekawie- zostajemy wprowadzeni w klimat niczym z horroru, w mieście grasuje tajemnicza zmora. Jednakze, dla mnie jest to taka typowa historyjka, równie dobrze móglby to byc zwykly odcinek TASu rozdzielony na dwie cześci. Aniol Śmierci średnio mi sie spodobal. Jego cel- zabijanie bossów mafijnych, jest to takie typowe. Poza tym nie trudno sie zorientowac, kto jest Aniolem. Plusem jest Joker, świetnie ukazany, ale mialem wrazenie, jakby zostal on tam wsadzony dla zalepienia miejsca. Bylo go za malo i co mnie najbardziej rozczarowalo to finalowy pojedynek. W gruncie rzeczy to nawet nie wiadomo co sie stalo z Jokerem na ko?cu (nie znosze takich niedomówie?, zupelnie jak w przypadku Bane'a w "Batman i Robin").
Film jest nastrojowy, ale daleko mu klimatem do fantastycznego TASu. Mnie osobiscie fabula nie wciągnela, final rozczarowal. Nie jest to film zly, a nawet wystepują w nim dwie mistrzowskie dla mnie sceny:
- walka Batmana i Jokera na makiecie Gotham City,
- ofiara Jokera, gościu, który nie mógl sie przestac śmiac.
To są naprawde świetne sceny. Film zrobiono na powaznie i dosyc brutalnie, ale na mnie wrazenia nie zrobil. Przecietna, nieco nudnawa historia z zycia Batmana, która (moim zdaniem) bardziej zaslugiwalaby na zwykly (dwuodcinkowy chociazby) odcinek TASu niz na pelnometraz.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo