Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Oceny filmów o Batmanie

Zaczęty przez Juby, 18 Kwiecień 2008, 14:54:53

Który film fabularny o Batmanie jest najlepszy?

Batman: The Movie
Batman (1989)
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin
Batman Begins
The Dark Knight
The Dark Knight Rises

Juby

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

(A)nonim

I wcielo mi notke. Dobra spróbuje napisac jeszcze raz. JaRo ale czy w TAS wlaśnie nie chodzilo o te historyjki? Silą Maski jest wlaśnie jej fabula, uniwersalna historia w której mozesz uzyc Batmana, Jokera, Andree itd. motyw upiora, itp. ale niekoniecznie, to wszystko jak i przyciągające do ekranu sceny akcji sluzą czemuś wiecej, wlaśnie opowiedzeniu smutnej historii, ludzi którzy nie mogą byc ze sobą bo wybrali inną droge, która ma ich wybawic a tak naprawde ich wyniszcza. Innymi slowy nie jest to plaska rąbanka, nie wiem czy tak dorosly temat pojawil sie gdzieś jeszcze w TAS. No a takie Batman vs. Dracula to mimo ze film przyjemny w rzeczywistości nic w nim nie znajdziemy.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Huntersky

Batman The Movie - Brak, nie widzialem
Batman - 10/10
Batman Returns - 8/10
Batman Forever - 6/10
Batman & Robin - 1/10

Batman Begins - 10/10
<br />http://huntersky.deviantart.com<br />WHATTUP, BIOTCH! - Harrison Ford

JaRo

Nadrobilem zaleglości w animowanych Batmanach i teraz moge ocenic je z czystym sumieniem:

"Maska Batmana" - 5 / 12 (czyli tak jak bylo).

"Batman i Superman" - 7 / 12.

"Batman i Mr. Freeze: Subzero" - 8 / 12.

"Batman Przyszlości: Powrót Jokera" - 6 / 12.

"Batman: Tajemnica Batewoman" - 6 / 12.

"Batman kontra Drakula" - 7 / 12 (tak jak bylo).
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

Leon Kennedy

''Batman vs Dracula'' wyzej niz ''Maska Batmana'' bede szczery... zaskoczyleś mnie i to bardzo. Jeśli idzie o moje oceny:

"Maska Batmana" - 8/10

"Batman i Superman" - 7/10

"Batman i Mr. Freeze: Subzero" - 6/10

"Batman Przyszlości: Powrót Jokera" - 7/10

"Batman kontra Drakula" - 6/10

Maxie Zeus

Maska Batmana - 7.5/10

Batman i Superman - nie oglądalem  :-\

Batman i Mr. Freeze: Subzero - 5/10

Batman Przyszlości: Powrót Jokera - 7/10

Batman: Tajemnica Batwoman - 6/10

Batman kontra Drakula - 7/10

MJ

"Maska Batmana" - 7 / 10

"Batman i Superman" - 5.5 / 10

"Batman i Mr. Freeze: Subzero" - 6 / 10

"Batman Przyszlości: Powrót Jokera" - 8.5 / 10

"Batman: Tajemnica Batewoman" - 6 / 10

"Batman kontra Drakula" - 7 / 10
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Mihcim

Batman The Movie - nie widzialem
Batman - 10/10   
Batman Returns - 9/10
Batman Forever - 4/10
Batman & Robin - 0/10
Batman Begins - 11/10
The Dark Knight- 100/10   Nie moglem sie powstrzymac, wiem ze filmu jeszcze nie ma ale no coz

Grim Knight

Skoro nie mozesz sie powstrzymac, we? sobie dwa nervosole, zamknij sie na dlugo w toalecie i potem id? spac z rekami na koldrze.
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

Mihcim

Co ja ci mowilem nie lubisz mnie to nie pisz.Jak chcesz to tez moge byc wredny Hi Hi Hi
Nie offtopujemy kolego drogi.

Grim Knight

Alez prosze bardzo. Wszystko lepsze od tego.
"Okrutny ?wiat... Nabi?e? bro?. U?pi?e? go, dziurawi?c skro?. To nie jest zemsta, bracie od ko?yski. To moja praca- zabójcy. Artysty."

Maxie Zeus

Dośc ciekawy artykul o Bat-filmach (od Burtona do Nolana)
http://comics.ign.com/articles/890/890002p1.html
Polecam ;)

Grim Knight

Kolejnośc zdjec świetnie pokazuje rozklad ról w filmie:

przy "Batmanie" pierwszy jest Joker, przy "BR" co prawda Batman, ale zdjecie Pingwina nie pojawia sie w artykule :D, przy "BF" Jim Carrey jako Riddler i Arnie Freeze z "B&R".
Daje troche do myślenia, nie? :D

Juby

Silent Dark, a gdzie twoje poprzednie oceny, bo nie wiem, które z juz przez ciebie wystawionych zmienic, gdy bede wyliczal średnią.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

Poprzednie są nieaktualne.Usunąlem je bo średnia nie byla by dobrze wyliczona.Te oceny które wystawilem ponizej są aktualne i to je zalicz do średni.