Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

BatCaveTube

Zaczęty przez Konrad, 18 Wrzesień 2012, 18:01:00

Juby

Nie wiem na ile to tylko takie pisanie, a na ile prawda, ale życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Twój regał pozamiatał!! Fanem takiego wystroju nigdy nie zostanę (nie lubię stylu skandynawskiego: białe ściany, białe meble - dla mnie takie mieszkania wygląda jak wystawione na sprzedaż, niezamieszkałe, które dopiero ma być malowane przez nowego właściciela), ale pięknie nabiera koloru jak się skupić na zawartości regału 8)
Katalogujesz to jakoś? Wiesz ile komiksowych wydań z Batmanem posiadasz? Czy wolisz nie wiedzieć i nie zawracać sobie tym głowy?

W sumie to "inne bajery" bywają ciekawsze niż komiksy ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Crowridd

@Rado

Wyrazy współczucia. Szczerze mi przykro słyszeć, że "internetowy, batmanowy" kolega zmaga się z takim problemem. Dużo sił dla Ciebie. Życzę, żeby czas biegł na Twoją korzyść.

Co do Batmanów - ja jeszcze nie doszedłem do momentu, w którym komiksy leżą poziomo (poza Noirami), a na regałach mam Batmany i resztę DC pomieszane, także ten... Gratulacje. Piękna kolekcja. W wolnej chwili wezmę lupkę i rozszyfruję coś ciekawego, jak nie będę mieć zakupowej weny.

Juby

Dziś światowy dzień walki z depresją. Chyba od nas wszystkich dla Radka:

Jakiś czas temu zacząłem kłaść komiksy poziomo na tych stojących w pionie, ale na jesieni dokupiłem dodatkowy regał i mam teraz sporo miejsca (do przyszłego roku na spokojnie wystarczy). Więcej regałów nie zmieszczę, więc mam ustaloną granicę kiedy komiksów będę miał wystarczająco dużo :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Zdecydowanie od każdego z forum i oby było tylko lepiej, chodź łatwo nie będzie...

PS: Mój regał zapełnił się w 5 minut od zakupu...

LelekPL

Wszystkiego dobrego, Rado. Gdybyś chciał pogadać możesz śmiało się odezwać do mnie. No i oczywiście nic na siłę. Zrobisz materiał kiedy zrobisz.

Warto też wrzucić taką przypominajkę z MLH:

Silent Dark

Życzę powodzeniu w dochodzeniu do siebie Rado. Wiadomość o Twoich problemach zdrowotnych przypomniała mi jak powszechny to dziś problem, i szczególnie uderzyła zważywszy na fakt, że sam używam Waszego podcastu z przeznaczeniem terapeutycznym. Z Kelenem tworzycie niesamowity duet i uzupełniacie się stylem charyzmy, dźwigając mnie nie raz w ciężkich dniach. Wróć do nagrywania gdy poczujesz się lepiej, ja w tym czasie odsłucham znów archiwalne odcinki, bo starzeją się jak wino i Batman Keatona.

OokamiG

Silent Dark

Klasyk Kelena na przypomnienie. Świetnie się zestarzał ;)

Rado

Dzięki za słowa otuchy panowie, humor mi się poprawił.

Cytat: Juby w 22 Luty  2025, 16:32:46Katalogujesz to jakoś? Wiesz ile komiksowych wydań z Batmanem posiadasz? Czy wolisz nie wiedzieć i nie zawracać sobie tym głowy?

Kiedyś chciałem kupić jakiś komiks na ebayu. Zanim kliknąłem "kup teraz" naszła mnie myśl, że ja chyba to już mam. Sprawdziłem i faktycznie miałem. Od tamtej pory kataloguje, żeby ewentualnie szybko sprawdzić, ale robię to na odpierdol. Zależy mi tylko na informacji czy daną rzecz już posiadam. Dodam, że pamięć mnie zawodzi wyłącznie przy naprawdę jakiś mega niszowych komiksach. Większość pamiętam.

Cytat: Silent Dark w 28 Luty  2025, 00:20:07

Heh, zdjęcie pochodzi akurat z mojego ulubionego odcinka.

Juby

Z katalogowaniem jest jak w tym porzekadle - jeśli wiesz ile czegoś masz (w tym wypadku komiksów) to znaczy, że masz ich niewystarczająco dużo ;)

- Morgan Freeman

Crowridd

Ja zacząłem katalogować w Goodreads, ale okazało się, że nie ma tam wszystkich komiksów, więc przeszedłem na zwykłego, starego excela

Juby

Ja kataloguję tylko filmy. W komiksach jestem zbyt skromnym graczem, raczej jestem w stanie wszystko spamiętać :)

Cytat: Rado w 22 Luty  2025, 13:03:44Top 5 poprzedniego roku powinno pójść jeszcze w lutym.

Zaraz kwiecień...

- Morgan Freeman