Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

"Arrow"

Zaczęty przez Leon Kennedy, 04 Czerwiec 2012, 15:11:53

lady_ozzy

Super... bo szkoda byłoby tak fajnie przedtawionej postaci =)
<br /><br />[glow=red,2,300]Dom to organizm... żywiący się szaleństwem...<br />To labirynt, który śni...<br /><br />...a ja się zgubiłam...[/glow]

8azyliszek

@Bless
To oczywi?cie ?e t? osob? jest Ra'sh Al Ghul. No bo kto inny? I bardzo dobrze, je?li zawita on do Star City. Nie musi by? nawet w tym sezonie.

@Leon Kenedy
Mo?e i psychol z Hrabiego by? niez?y, ale to nie by? prawdziwy Count Vertigo. Naprawd? on chcia? w?adzy i tronu w swoim kraju. A tym halucynogenem to powinien Scarecrow handlowa?. Czasami odwo?ania do Batmana przeszkadzaj?. Tu IMHO wypaczy?y universum Zielonej Strza?y.

Tengu

CytatTo oczywi?cie ?e t? osob? jest Ra'sh Al Ghul. No bo kto inny? I bardzo dobrze, je?li zawita on do Star City

W?a?ciwie skoro u?yto ju? Deadshota i Firefly'a którzy s? przeciwnikami Batmana, to i Ra's ma szans? si? pojawi? w Starling City. A nawet je?eli si? nie pojawi, to my?l? ?e ju? samo wypowiedzenie jego imienia spowoduje powszechny nerdgasm.

Leon Kennedy

CytatTo oczywi?cie ?e t? osob? jest Ra'sh Al Ghul. No bo kto inny? I bardzo dobrze, je?li zawita on do Star City. Nie musi by? nawet w tym sezonie.

Co? Gdzie? Kiedy??

CytatMo?e i psychol z Hrabiego by? niez?y, ale to nie by? prawdziwy Count Vertigo. Naprawd? on chcia? w?adzy i tronu w swoim kraju. A tym halucynogenem to powinien Scarecrow handlowa?. Czasami odwo?ania do Batmana przeszkadzaj?. Tu IMHO wypaczy?y universum Zielonej Strza?y.

Wiem, ale by? ca?kiem, ca?kiem :) i jeszcze go zobaczymy, a pomys? z narkotykiem fajny :D

raven1233

Hmmm "Salavtion" jest moim zdaniem jednym z najlepszych odcinków do tej pory. Mamy wyspę, Roy-a w "akcji", Felicity, ciekawy pomysł na złoczyńce, poszukiwanie Sary, oraz nawiązanie do "Dark Knight" i Flasha. Ogólnie dzieje się dużo. A koniec sprawił, że chce więcej :D Oglądało się naprawdę przyjemnie mimo mrocznej tonacji

Tengu

CytatCo? Gdzie? Kiedy??

a) Le??c w szpitalu, Malcom opowiedzia? Tommy'emu ?e kiedy? spotka? cz?owieka, który ukierunkowa? go co powinien zrobi? aby pomóc swojemu miastu. No i co za tym idzie, najprawdopodobniej równie? On go wyszkoli?.

b) Ci?gle jest mowa o jakim? "przedsi?wzi?ciu". Pono? ma ono oczy?ci? Starling City z zepsucia. Bior? w nim udzia? wszyscy wp?ywowi mieszka?cy miasta, a przewodniczy jej w?a?nie Malcolm Merlyn/Dark Archer. Najprawdopodobniej odpowiada ono za wypadek Gambita hetma?skiego (pe?nego "z?ych i wp?ywowych") i zagini?cie ojczyma Olivera, który ju? za du?o wiedzia?.

c) Dlaczego w?a?ciwie "Przedsi?wzi?ciu" mia?oby zale?e? na ?mierci Roberta Queena? dowiedzieli?my si? przecie? par? odcinków temu ?e wypadek nie by? przypadkowy. A to dlatego, ?e nie by? najlepszym cz?owiekiem, i skutecznie przyczyni? si? do tego ?eby Starling City sta?o si? miejscem takim jakim jest - zepsutym, niebezpiecznym, i prze?artym korupcj?. A jak wiemy tajemnicza organizacja chce oczy?ci? miasto. W dodatku to Glades, które nawet ma swoj? stron? w internecie (kolejna inspiracja Nolana - co? w stylu marketingu wirusowego TDK)

d) Jaka organizacja w ko?cu zajmuje si? "beznadziejnymi miejscami", oraz umie wyszkoli? jej cz?onków na wybitnych wojowników? oczywi?cie League of Shadows, bo zak?adam ?e w?a?nie ta wersja si? pojawi (skoro ju? si? tak zagnie?dzi?a w popkulturze). League of Assasins troch? zosta?a ju? zapomniana, a nawet w Young Justice pojawi?a si? wersja z filmów Nolana. Jakkolwiek organizacja w serialu by si? nazywa?a, to dobrze wiemy ?e jej cz?onkiem w komiksach by? w?a?nie Dark Archer.

e) No i ostateczny argument - producenci ostatnio nazwali Malcolma "z?ym Bruce'm Wayne'm". I wszystko si? zgadza. Malcolm straci? blisk? osob? - jak Bruce, odby? podró? tak jak Bruce, pozna? Ra'sa, zdoby? wyszkolenie, z tym ?e nie zorientowa? si? On i? metody Ligi Cieni nie s? do ko?ca moralne, a popar? je, i wróci? do swojego miasta z nowym planem. My?l? ?e nazwanie Malcolma Merlyna "z?ym Bruce'm Wayne'm" ostatecznie potwierdzi?o ?e Ra's Al Ghul i League of Shadows na pewno kiedy? si? pojawi? w Arrow.

Przynajmniej je?li za materia? ?ród?owy i inspiracj? bra? filmy Nolana, bo nie oszukujmy si? - ten serial bardzo przypomina tamtejsze klimaty, i ogólnie bat-universum. Arrow zachowuje si? jak Batman (tylko ?e ma elastyczne zasady co do zabijania), Count Vertigo sprawia wra?enie jakby mia? by? mieszank? Scarecrowa i Jokera, Laurel = bardziej taka Rachel Dawes ni? Black Cannary, Deadshot, Firefly (mimo ?e ze zmienionym originem), no i Diggle, prawi?cy wieczne mora?y Oliverowi, i zawsze czekaj?cy na niego w (jak sam ja nazwa?) Arrow Cave. Taki troch? Alfred, tylko bardziej w stylu "Batman: Earth One". A Huntress? bli?ej jej pr?dzej do Catwoman z filmów Burtona ni? Huntress z komiksów. Z t? ?owczyni? to oczywi?cie ?art, wi?c prosz? odebra? to jak nale?y - z przymru?eniem oka

CytatHmmm "Salavtion" jest moim zdaniem jednym z najlepszych odcinków do tej pory. Mamy wysp?, Roy-a w "akcji", Felicity, ciekawy pomys? na z?oczy?ce, poszukiwanie Sary, oraz nawi?zanie do "Dark Knight" i Flasha. Ogólnie dzieje si? du?o. A koniec sprawi?, ?e chce wi?cej  Ogl?da?o si? naprawd? przyjemnie mimo mrocznej tonacji

To mnie zach?ci?e?, dzisiaj b?d? mia? co ogl?da?. Bo odcinek z Huntress by? po prostu ?enuj?cy. Swoj? drog?, przypomnia?y mi si? plotki o serialach o Blue Beetle i Booster Goldzie. Lubi? bardzo obu tych bohaterów, a ten pierwszy pono? doczeka? si? nawet jakiego? telewizyjnego spotu (?)

8azyliszek

@UP
Zdecydowanie powinieneś obejrzeć 2 sezon Young Justice" gdzie Blue Bettle odgrywa ważną rolę.

"Shoot be home in a Flash"

Dla mnie cytat odcinka :). Odcinek dobry, bo serial jest dobry. Do wesołej kompanii na wyspie dołącza córka Yao Fei, a Oliver zwrócił uwagę na Roya Harpera. No i Dark Archer wrócił -cool. Zaraz po tym jak Merlyn przeżył, było wiadome, że Chińczyk zapłaci za błąd Moiry. Ogólnie atmosfera się zagęszcza i zbliżamy się do finału sezonu.

8azyliszek

Arrow 1x19

"You have faild this city"

...dalej jest fajne, nawet w wykonaniu Hrabiego. I znowu mamy nawiązanie do Batmana - tym razem Forever, gdzie Riddler bredził w podobny sposób gdy zamknięto go w Arkham. Żałuję, że mamy tylko 2 małe żarciki na początku odcinka a potem już nic. Przydałoby się to poprawić - scenarzyści do was mówię. Spodobało mi się natomiast, że Shado okazała się taka gibka :). Nie mamy już Thei w mundurkach, ale taki stary zbereźnik jak ja zawsze coś znajdzie :D. Absurdalne się okazało, że Tommy w jedno popołudnie wysprzątał sam całą Arrowcave, popakował sprzęt do pudełek, przykrył dwoma butelkami wódki, a policja nie zaglądała głębiej. No powinny być jakieś granice infantylności. A Oliver powinien jeszcze lepiej ukryć swoją kryjówkę - pojedyncze drzwi z kodem to zdecydowanie za mało. I przydałoby się by Arrowbike miał jakieś gadżety a nie był zwykłym ścigaczem, nawet nie pomalowanym na zielono. Za to strzała ala Rambo 3 była widowiskowa :). Ciekawe czy jeszcze w tym sezonie będziemy mieli kolejny powrót Deadshota, hmm.... Ogólnie fajny odcinek tylko proszę o więcej humoru - jak w pierwszej połowie sezonu.

Padme

Uwielbiam Arrowa , rzadko oglądam jakiekolwiek seriale..tu zrobiłam wyjątek. Ogólnie może 2-3 odcinki były kiepskie , na pozostałe nie narzekam. Dobrze dobrana obsada , no i cieszą pojawiające się co jakiś czas postacie z całego uniwersum DC ..jako fanka Huntress jestem bardzo zadowolona ,że ją tu wkręcili ;)

XIII

Ja już przestałęm to oglądać , zdjęcia są kiepskie  i wątki obyczajowe coraz bardziej nudzą.  Dopiero ostatnio zauważyłęm jak ten serial jest ubogi pod wzgledem technicznym, wie ktoś jaki ma budżet ,

camel

Arrow w 01x21 przekracza granice śmieszności, scenarzyści to skandal powinni polecieć razem z tą paralityczką Cassidy.
Tęsknie za Laną Lang z smallville.

XIII

Możesz zdradzić co to za głupota?

camel

Spoiler
Nagle przy pomocy "google earth" i umiej?tno?ci Felicity odnajduje Waltera. Nie jest to takie g?upie, gdyby nie to ?e moja ulubiona posta? z serialu do??czy?a do Olliego po to ?eby go znale??, nie zrobi?a przez tyle odcinków nawet jednego kroku, by tu w ci?gu 15 minut znale?? Waltera.
Przera?aj?ce jest natomiast to ?e mamy odcinek zatytu?owany Undertaking, czyli reklamowane od pocz?tku przedsi?wzi?cie, a podziwiamy g?ównie wykrzywiaj?c? si? w groteskowy sposób twarz tragicznej Cassidy, która po 21 odcinkach odkrywa ?e Oliver j? jednak kocha. Oczywi?cie nasza bystra pani prawnik musi wprost to us?ysze? od Naszego bohatera. Laurel jest tak idiotycznie przedstawion? postaci? w ostatnich odcinkach, ?e jak pisa?em wcze?niej, zat?skni?em za Lana Lang. Mary Jane od Raimiego czy Rachel Dawes to jest sztuka w porównaniu z tym.
Do tego- motywy Tommy'ego na odej?cie od Laurel, s? idiotyczne, prosto jak budowa nie cepa ,a kija prowadz?ce do Tommy'ego jako Dark Archera II.
Ilo?? trójk?ta mi?osnego w tym odcinku by?a powy?ej wszelkiej krytyki, zw?aszcza przy ?wietnych retrospekcjach. Nie rozumiem jakim cudem mo?na lansowa? taki badziew jakim jest Kate Cassidy (nie chce obra?a? jej jako osoby, mówie o jej warsztacie i predyspozycjach), i kompletnie bezsensowne w?tki z ni? zwi?zane, kiedy najlepszy aktor serialu Malcolm Merlyn dostaje ?rednio 3 minuty na odcinek. Zreszt? w?tek Malcolm- Tommy móg?by zape?ni? potrzeb? scenarzystów na w?tki obyczajowe, a teraz to by?by trójk?t bo Tommy wie ?e Oli to hood.
[Zamknij]

camel

Pokornie odszczekuje wszystko nt. Arrow ::)
Scenarzy?ci mieli wi?cej odwagi ni? Nolan w którymkolwiek z Batmanów.
Malcolm Merlyn? Aktor powinien by? nast?pnym Bruce'm Wayne'm- fenomenalny wyst?p.
Fina?? Nie ma happy-endu do ko?ca uspokaja?em si? "nie nastawiaj si?, to ameryka?ska produkcja, plan Merlyna nie ma szans". Imagine the fire when I realised... ?e Arrow pobi? pod tym wzgl?dem \nolanowskiego Batmana.
Bazyliszek, gdzie jeste??

PS. ?wie?o wróci?em z IM3, fabularnie du?o (i jednej postaci perfekcyjnej jak MM nie ma) gorzej ni? Arrow

edit:w tym momencie obowi?zkowa pozycja dla zwolennika DC, podobnie jak Smallville.

Bless

Ostatni odcinek świetny ! I tu zgodzę się z kolegą, że Merlyn to świetny aktor.