Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Crowridd

Dawno tu nie zaglądałem ;D

Wg mnie znaczek "Tylko dla dorosłych" znajduje się tam, bo mamy postrzelenie Barbary czy też przemoc psychiczną, która jest pokazywana bardzo dosadnie. Komiks leży chociażby w Auchan obok książeczek dla dzieci - tak to zostało rzucone chyba wszędzie, więc dla bezpieczeństwa lepiej oznaczyć.
W latach 90. to wszystko było inne i lepsze heh
Miałem w ręku chyba Sowy. Czcionka spoko - wezmę Lobo, jak będzie.

Też mam już kilka wersji Zabójczego Żartu, ale ten w slip case kupiłem jakeś 3 tygodnie temu i czekam na grudzień. Absolute chodzi często za około 100 złotych, ale co tam - logiki w moich decyzjach próżno szukać.

Pełnia - swego czasu planowałem kupować to w zeszytach, bo wychodziły w świecących w nocy okładkach, ale wstrzymałem się z decyzją i kupię nasze wydanie. Scenarzysty nie znam, ale rysownik z Riddlera... Must have!

Juby

Cytat: Johnny Napalm w 31 Październik  2025, 19:06:22BTW, dlaczego z tyłu albumiku Zabójczy żart dano ostrzeżenie TYLKO DLA DOROSŁYCH? Przez przesady, nie ma tam nic czego nie pokazywał TM-Semic w latach dziewięćdziesiątych.

Też zamówiłem Zabójczy żart w wersji z etui, ale waham się czy jednak nie anulować i nie kupić bez. Akurat to etui nie jest specjalnie urodziwe, a komiks bez kosztowałby mnie o ponad 36 zł taniej.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Ja wziąłem z etui - pierwsze takie wydanie w naszym kraju - będzie na pamiątkę. No i lubię wszystko w etui. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze obwoluty

Juby

Właśnie przez to, że to pierwsze takie wydanie u nas, będzie odstawało na półce :-\ (nie mam żadnych Absolutów z USA)
Sam nie wiem, daje sobie czas na zastanowienie do końca przyszłego tygodnia. Dobrałem do TKJ dwa inne komiksy, aby mieć darmową wysyłkę, ale konkurencja - gdzie jest wersja bez etui - ma lepsze rabaty i na trzech pozycjach to już ponad 50 zł mniej.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Przy amerykańskich Absolutach też by Ci odstawało, bo są mniejsze

Juby

Anowidzisz :D Ale tak czy siak muszę przemyśleć to moje zamówienie, ponieważ...

Cytat: mlempicki w 10 Wrzesień  2025, 20:27:15
26.11.2025
Pogromcy nieznanego muszą zginąć

... właśnie dostałem maila, że premiera została przesunięta na 10 grudnia, a ten Deluxe też był częścią zamówienia.

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Słyszałem, że to wychodzi? Dobre to?

Juby

Nie wiem, ale jestem niepoprawnym fanem duetu Sale/Loeb (mam ich wszystkie wspólne pracę poza powyższą), więc biorę obowiązkowo :) I chyba o to poproszę Mikołaja pod choinkę, a Zabójczy żart, ostatni tom Ziemi niczyjej i nowego Punishera (wydanego na offsecie) biorę teraz, żeby przyszły na premierę 26 listopada.

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

No i prawidłowo! Też sobie to zapisuję do schowka. Btw. Ziemi Niczyjej jeszcze nie mam u siebie - wszystko przede mną

Crowridd

Nie ma to jak pójść do sklepu po zakupy i kupić sobie od tak komiks DC

Crowridd

Nie wiem, jak jest na innych rynkach jeżeli chodzi o łączone TP w jeden gruby tom, ale Egmont mógł się bardziej postarać przy wyborze okładki do nr 2.

Wybrał tę, której w tym tomie akurat nie ma (bo ten zeszyt był w pierwszym tomie).

Juby

Nieźle :D Ale podobna wtopa jest w Ziemi niczyjej - w tomach 4-6 zmieniono grafiki na frontach względem oryginalnych wydań, aby zdobiły je okładki zeszytów zawartych w środku, ale już pierwszy tom ma na głównej okładkę zeszytu z tomu drugiego:

A jak już wspomniałem o Ziemi niczyjej, Egmont miło zaskoczył i pomimo premiery w środę, mój egzemplarz ruszył w drogę w niedzielę wieczorem, a już wczoraj odebrałem i przeczytałem dwa pierwsze zeszyty :)

Póki co wziąłem tylko powyższy tom NML, a z Zabójczego żartu DC Limited i reszty zamówienia zrezygnowałem. Może kupię po świętach jak portfel się trochę zregeneruje (jak nie będzie już wersji z etui to trudno).

#ReleaseTheSchumacherCut

Crowridd

Ziemi nie mam jeszcze ogarniętej, więc nie wiedziałem. Mi to trochę przeszkadza - wolałbym okładkę, która nawiązuje do zeszytu, który jest w środku. Dziwna polityka.

Jako całość to polecasz? Spoilery z Ziemi Niczyjej znam z innych komiksów, ale też bez przesady - znam ogólny zarys historii, ale wyszło tyle tych tomów, że dużo przede mną

Widzę, że nie zmienili loga DC.

Johnny Napalm

Powiem Wam jedno. Bóg lub los tak chciał, że zajechałem do CK i wszedłem akurat w momencie wypakowywania/unboxingu całej dostawy (niestety, dostali od Egmontu tylko 15 sztuk  :'( ) Zabójczego Żartu w etui.

Coś pięknego.  ;D  Oczywiście jestem na 16 miejscu na liście chętnych do zakupu tego wydania.  :(  Może ktoś jednak zrezygnuje i kupi sobie wersję bez etui.

THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Crowridd

Wow. Nieźle to wygląda - ciekawe, czy rzeczywiście mają tylko 250 sztuk.

Świetne wydanie. Oczywiście kupiłem z pudełkiem, bo tylko takie jest prawilne  ;D 

Kreda jak to w DC Limited - świetnej jakości

Zdecydowałem się na zakup ze względu na scenariusz w języku polskim (przyznam szczerze, że po przeczytaniu Swamp Thinga od Moore'a po angielsku, nie chciałem raz jeszcze czytać pióra tego scenarzysty w postaci czystego scenariusza w jego ojczystym języku).