Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

The Dark Knight Returns

Zaczęty przez Manigoldo, 15 Kwiecień 2011, 02:58:00

Adriann

Jeśli chodzi o Emersona to jestem bardzo zadowolony z jego wyboru...;) Jestem pewien że da radę, jedynie niepokoi mnie sam wygląd Jokera.. na tym obrazku nie wygląda zbyt..zachęcająco..ale mam nadzieję że to tylko mylne pierwsze wrażenie.

franek

Show Must Go On!!!

Adriann

Johnny Napalm

Oryginalny Joker. Dawno nie było takiej wersji. Przynajmniej coś nowego, chociaż nie do końca mi to odpowiada.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

XIII

Uprzedzam że nie miałem przyjemności przeczytać komiksu Franka Milera. Film oceniam na 9/10, wreszcie twórcy kreskówek znaleźli równowagę pomiędzy akcją a klimatem. Animacja jest najbardziej płynna ze wszystkich dotychczasowych produkcji. Dlatego sceny akcji cieszą oko, zwłaszcza walki z liderem mutantów, które toczyły się ze zmiennym szczęściem dla obu przeciwników co bardzo cenię. Peter Weller z powodzeniem podłożył głos głównemu bohaterowi, dwie sceny były chyba nawiązaniem di jego życiowej roli Robocopa. Zabrakło mi lepszego soundtracku, chociaż te kilka akordów psychologicznych było całkiem niezłych. Miłym nawiązaniem było umieszczenie okładek innych przełomowych komiksów mrocznej ery. Dodatkowo w filmie jest najbardziej emocjonalna scena śmierci Waynów.

Johnny Napalm

Miałeś okazje już obejrzeć? Czy premiera nie była planowana na październik?
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

kelen

Film już się kręci po Torrentach z tego co widziałem. Ja czekam na wieści o polskiej premierze, jeśli będzie.

XIII

Założe się że puszczą przy premierze fikmu Nolana na nośnikach. albo razem z drugą częćią. Za pierwszą tezą przemawia fakt że JL DOOM puścili w okolicach premiery TDKR.

masacra

Mam juz wersje dvdrip z polskim lektorem.Film fantastyczny,az by sie chcialo od razu obejrzec druga czesc.Super

Adriann

Film jest świetny...ale z recenzją poczekam aż ochłonę troszkę i obejrzę jeszcze raz...czekam z niecierpliwością na druga część..;)
B.B..Batman....darling...

Leon Kennedy

Jak to z polskim lektorem?? Szukałem wczoraj i było w idealnej kopii, ale po ang. Sama animacja rewelka!! Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów hero w dziejach. Świetna adaptacja, emocjonalna, brutalna, a co za tym idzie krwawa. Starcia Batman z przywódcą mutantów to istne perełeczki, konfrontacja z Harveyem również. Zresztą wszystkie sceny z Gackiem bardzo elektryzowały, jak widać Jokera już sam dźwięk imienia... Batman. Podsumowując, brutalna i bardzo dojrzała ekranizacja kultowego komiksu i taki sam status przewiduje animacji. Dawać dwójkę i Supermana!!!

10/10

Adriann

Ja znalazłem idealną wersje z lektorem..nie było tak trudno. I przyznam że bardzo podobał mi się w tym filmie gordon..taki prawdziwy Twardziel na emeryturze.;P

Bless

Obejrzałem i ........ :( już chce 2 część !!!!!!!!!! :D ten film jest świetny, genialny 10/10, oglądając go czułem się jak to się mówi ? Like candy for child :D Cudo. To co się tam dzieje to jest praktycznie 100% tego co się działo w tym super komiksie. Czekam już na 2 część !!

LelekPL

WOW, ależ mi się znacznie lepiej oglądało od Year One ten film. Nie był dokładnie jak komiks, miał swój styl i świetnie odzwierciedlał Batmana. Frank Miller miał swoje wzloty i upadki z tym bohaterem... częściej chyba nawet te drugie, ale ten komiks udał mu się wybitnie. Stary, zgorzkniały Wayne, z tym głosem prezentował się świetnie. Scena w której pokonuje mutanta i jego tekst odnośnie stołu operacyjnego wypadły idealnie. Ogólnie bardzo mi się film podobał, kreska była dobra, choć może i nawet jest najsłabszą częścią filmu, ale nastrój jaki istnieje w tym filmie jest świetny, niektóre sekwencje akcji wyglądały bardzo przekonująco, BARDZO podobała mi się też muzyka. Oddawała dobrze czasy Millerowskiego komiksu, bardzo w stylu lat 80-tych i pasowała nawet do tych elementów które się nieco postarzały - Batman ze strzelbą, itp. Ogólnie jest parę scen, na których przewróciłem raz czy dwa razy oczami, ale mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z tego filmu.

I z wielką przyjemnością mogę powiedzieć, ze dwa najlepsze filmy jakie do tej pory w tym roku widziałem to dwa filmy z Batmanem. Nie ma co, ten rok jest dla mnie bardzo dobry jeśli chodzi o oczekiwane przeze mnie filmy. Teraz niech tylko Dredd wypali i ten rocznik filmów komiksowych mogę spokojnie uznać za najlepszy w historii.

Filmowi daję 9/10
Jest trochę naciągana, bo mimo wszystko nie lubię urywania historii w połowie, wolałbym jednak obejrzeć cały film w całości, a tak po tej nieco ponad godzinie, pozostał niedosyt. Jak wyjdzie dwójka może będę pod jeszcze większym wrażeniem.

Juby

Widziałem już film, napisałem do niego recenzję, ale po powtórce ją zmieniłem, dlatego kilka stron tego tematu dalej znajdziecie moją recenzję obu części.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman