Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

Najgorszy Villain

Zaczęty przez Anarky, 24 Maj 2010, 14:03:24

Kadaver

Cytat: Anarky w 09 Lipiec  2010, 12:50:11
Wszystko zależy od tego w co są zaopatrzeni, jeśli w Kryptonit może być różnie...
Wtedy to nie przestępca jest zagrożeniem, tylko kryptonit. Kryptonit nawet bez przestępcy jest zagrożeniem, jesli Superman jest blisko.

(A)nonim

Deuce przeczytaj komiksy Diniego z Peyton, może zmienisz zdanie.

Kadaver, ale ten kryptonit najpierw trzeba jakoś załatwić, no i jeszcze złapać w pułapkę Supermana. ;)
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Anarky

Akurat na przykładzie historii Dark Knight Over Metropolis można taki kryptonit łatwo nabyć poprzez kradzież jeśli pracuje się dla Lexa Luthora lub jeśli zna się położenie Fortecy Samotności lub jak kto woli Fortress of Solitude. Nie mniej czy komuś jeszcze nie podobał się jakiś wróg Batmana ?
Ja wam pokażę!

Cowboy

"The Bat-Man swiftly picks up the paper that the...
murderer stole from Steven Crane's safe..."

RafBat

Catman jest rzeczywiście "słabą" postacią. Nie wiadomo czy się go bać czy może się z niego śmiać... a może współczuć (ale to raczej jego twórcom).

Kadaver

Cytat: (A)nonim w 09 Lipiec  2010, 19:04:55

Kadaver, ale ten kryptonit najpierw trzeba jakoś załatwić, no i jeszcze złapać w pułapkę Supermana. ;)
W Smalville załatwić kryptonit to nie problem, biorąc pod uwagę, ile razy Clark był nim potraktowany.A co do pułapki, w SR Superman beztrosko wylądował na kontynencie i podszedł do Lexa, chociaż wiedział, jaki on jest i że wie o kryptonicie.

(A)nonim

Kadaver a kogo obchodzi jakieś Smallville?
Catman nieźle sobie radzi w Secret Six.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Anarky

Cytat: (A)nonim w 19 Lipiec  2010, 17:16:54
Kadaver a kogo obchodzi jakieś Smallville?

Mnie

A Catman nigdy nie należał do moich ulubionych przeciwników Batmana. Absolutnie wystarczyła mi Catwomen, bo było chociaż na co popatrzyć w komiksach z jej udziałem a i sam jej związek z Batmanem dość intrygujący.
Ja wam pokażę!

Destruktor

1. The Eraser

2. Terrible Trio

3. Magpie

Leon Kennedy

Magpie czyli Sroka, która lubi wszystko co się świeci. Pojawiła się wraz z "ES" w 1990 roku w Gotham i dobrze, że szybko z niego odleciała :P

JaRo II

Sroka... kwestia gustu, mi się osobiście spodobała, też pamiętam ten komiks, o którym wyżej piszesz Leon. Sroka to ciekawa postać, motyw z jej chorobliwą obsesją na punkcie złota można by jakoś ciekawie wykorzystać, niestety jest ona zbyt mało znana i raczej dobry scenarzysta nie zwróci na nią swej uwagi.

A tak w ogóle kim jest ten człowiek- gumka do mazania ( The Eraser), pierwszy raz go widzę. Czy znacie historię powstania tego indywiduum??
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

m2reily

Ciekawe czy Eraser nie był inspirowany tym kolesiem.
http://www.youtube.com/watch?v=0jhPTgv9bV8 
Może było odwrotnie, kreskówka jest 46 roku, nie wiem z którego jest ten numer.     
Zapraszam na opowieści ze świata Nowej Warszawy
http://legendynowejwarszawy.pl/

Anarky

Cytat: JaRo II w 01 Wrzesień  2010, 19:24:41A tak w ogóle kim jest ten człowiek- gumka do mazania ( The Eraser), pierwszy raz go widzę. Czy znacie historię powstania tego indywiduum??

Autoparodia i wymysł twórców zarazem
Ja wam pokażę!

RafBat

Taka forma autoironii była świetną zagrywką twórców komiksów z lat 40-tych. Świadczyła ona o tym, że "nie odlecieli", że nie odbiło im mimo ogromnej popularności komiksów w Stanach (wtedy szczególnie wielkiej... te milionowe nakłady, itd). Heh, wielu Czytelników (szczególnie tych młodszych) może nabrało trochę dystansu do bohaterów komiksowych... w końcu niewiele lat wcześniej Orson Welles swoją "Wojną światów" był w stanie "wmówić" części obywateli USA, że nastąpiła inwazja przybyszów z kosmosu. ;)

(A)nonim

O Magpie jeszcze. Rzeczywiście słaba postać, mało ciekawa wariacja na temat Catwoman z kiepskim strojem i jeszcze gorszą fryzurą. Ktoś myślał że ma pomysł.