Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Fan Art

Zaczęty przez Silent Dark, 02 Luty 2008, 18:51:32

RafBat

Nie musisz się tak samobiczować :). Obrazek naprawdę bardzo dobrze się prezentuje. Widać od razu, że poświęciłeś trochę czasu na jego zrobienie, a nie odbębniłeś czegoś "na kolanie". A co podanych przez ciebie inspiracji, mi najbardziej kojarzy się on z kulturą japońską. A przy okazji, w jakiej technice go wykonałeś? Nie wiem, może się mylę ale najbardziej przypomina mi "wycinankę" (ale z pewnością robioną w komputerze).

m2reily

Dzięki za miłe słowa, czasem jestem zbyt krytyczny wobec siebie. Jeśli idzie o technikę, to szkic wykonałem na papierze, bez detali ( kaptura i peleryny, etc), potem dodałem kolor i szczegóły w Gimpie (nie mam obecnie innego programu graficznego). Inspiracja, no cóż na moim biurku leżało opakowanie z gry Assasins Creed 2, dodatkowo słuchałem właśnie musicalu Webbera, a dokładnie uwertury upiora.
http://www.youtube.com/watch?v=NhttZz9lmpk                 
Zapraszam na opowieści ze świata Nowej Warszawy
http://legendynowejwarszawy.pl/

Crash

Ja bym chcial sie pochwalic moim starym komiksem, i mimo juz kilku dobrych lat sadze, ze wyglada niezle a i pomysl ( bo pisarzem nie jestem wiec nie czepiajcie sie ;P) fabuly dosc pasujacy Batsiemu :D:D

http://www.fanart-central.net/user-Pomba.php

Tu zapodaje link do mojej galeri, komiks wciaz tlumacze na ang , wiec nie all strony jeszcze zapodane.

Mam nadzieje ze sie wam spodoba :]

RafBat

CytatMam nadzieje ze si? wam spodoba :]
Jasne, ?e si? podoba :). Crash wykona?e? kawa? solidnej roboty, gratulacje. Wida?, ?e jeste? go?ciem w g?ow? na karku z ciekawymi pomys?ami na komiks. Zauwa?am te? spore inspiracje u ciebie Kelley Jones'em. Szkoda tylko, ?e zatrzyma?e? si? na etapie szkicu o?ówkowego. Mimo to, komiks wygl?da ca?kiem ca?kiem...
PS:nied?ugo sam postaram si? da? do fanartu swój komiks. B?dzie to wariacja (dobre s?owo w tym przypadku) pewnego dobrze Wam znanego tytu?u z Gackiem.

Crash

Dzieki za mile slowa:p to czekam na linka z twoim komiksem :D

Co do szkicu to nie chcialem go juz tuszowac bo bym tylko zwalil robote ( nie mam odp sprzetu do tuszowania a zwyklym cienkopisem czesto psuje sie to co osiagnelo olowkiem)

Tak lubie pana K.J ale sam mam tez styl dosc mroczny, bo lubie takiego batmana :D a co do wplywu tego artysty czy innych to klania sie stara prawda, ze nie warto ogladac innych rys gdy sie tworzy swoje bo nawet nieswiadomie mozna podlapac w glowie pewne elementy.

PS: jak skoncze tlumaczyc ten komiks bede pracowal nad odswiezeniem swojego wlasnego pomyslu, na ktory wpadlem dawno temu jak wypali i zostalo cos we mnie z rysownika to  info na moim blogu bede dawal, jakby kogos to interefere :D

Roy_v_beck

Właśnie, chętnie bym poznał zakończenie historii, bo miło się ogólnie czytało. Tylko liternictwo cierpi bardzo.

Crash

No nie jestem pisarzem a przy tlumaczeniu na ang wiele sie nie zmiesci w okienkach, staram sie byle bylo jak najmniej bledow i zachowalo chociaz sens ;P  kolejna strona dodana , teraz postaram sie jak najczesciej dodawac nowe ( zazwyczaj mam malo czasu a nie chce za szybko, bo wogole bedzie lipa)

Gooralek

Witam Panowie po długiej nieobecności ;)
RafBat świetne rysunki, naprawdę bardzo dobre ;)

Teraz wstępny wzgląd na moją pracę - jak zrobię więcej, to dodam na pewno jakieś lepsze zdjęcie. Oceniajcie, oceniajcie i jeszcze raz komplementujcie ;p
http://www.bankfotek.pl/image/792712.jpeg

RafBat

CytatRafBat świetne rysunki, naprawdę bardzo dobre  ;)
Dzięki za opinie Gooralek.
CytatOceniajcie, oceniajcie i jeszcze raz komplementujcie ;p
Hehe... dobry, naprawdę dobry rysunek satyryczny z Jokerem. Bardzo dobrze wychodzą ci właśnie rysunki humorystyczne, liczę na więcej. :)
Oki, daje na razie samą okładkę do komiksu o którym wspominałem:

Systematycznie staram się kończyć kolejne strony komiksu. Nie wiem jeszcze czy będę dawał na BC kolejne pojedyncze strony, czy wrzucę całość, oczywiście jak będzie dopracowana (uff... trochę to zajmie). ;)

Crash

Nie powiem masz specyficzny styl :P:P moze poprostu nie koloruj komiksu zrob black and white to bedzie szybciej :D i moze mroczniej :P
Powodzonka z nim :D Mi zawsze cierpliwosc szwankuje jak za cos sie zabieram haha :D

RafBat

CytatNie powiem masz specyficzny styl  :P
Czyli jak, podoba si?, ujdzie w t?oku? :)
Cytatmo?e po prostu nie koloruj komiksu zrób black and white to b?dzie szybciej
Mo?e i szybciej ale nie pasowa?oby to do mojej koncepcji. ;) Chc? bowiem pokolorowa? ca?y komiks w podobnym psychodelicznym stylu (a'la John Higgins) jak to by?o w oryginalnym TKJ (zobaczymy czy co? z tego wyjdzie). Z dawaniem kolejnych stron komiksu mo?e by? problem i to nie dlatego, ?e straci?bym cierpliwo?? nad jego robieniem. Chodzi o to, ?e nie mog? by? pewien czy b?d? mia? na 100% internet od listopada. :'( Oka?e si?. Ja w ka?dym razie porusz? niebo i ziemi? ?eby da? tu ten swój komiks. W ko?cu s?owo si? rzek?o. ;)

Crash

Nom powodzenia, za doby neta warto sie dzielic mimo wszystko swoimi dzielami :D

Co do stylu ze specyficzny, czyli taki ktory moze sie podobac lub moze sie nie podobac, jak mam sprecyzowac to twoj styl jest wrecz zajefajny i realistyczny( moze troche te usmiechy i usta zbyt wyraziste), widac ze szczegoly sa i dobre kolorki w oldschoolowym stylu i mimo ze osobiscie sam rysuje i wole rysunki w ,,przegietym" horrorowatym stylu to szacun dla ciebie :D ( narysuj w tym stylu supermana dla mnie jestem ciekaw jakby wyszedl :D)

ps: przegietym stylu czyli ala Norm.B czy K.J  itp styl bardziej nastawiony na mroczne czasami wrecz nieproporcjonalne  rys by wydobyc klimat :D

Gooralek

RafBat - pomysł prosty, ale jaki efektywny ! ;) Mocne. Lubię Twój styl jest taki szczegółowy. To się ceni, chociaż można też stwierdzić (z czym ja się nie zgodzę) że wszystkie te zmarszczki, zagięcia itd. są przesadzone ;>

I dziękuję za opinie na temat mojej pracy ;)

Crash

To mi sie podoba mimo lat i paru niedociagniec, ale kolorowe :P

http://www.fanart-central.net/pic-784733.html

Altair

Dobra, w związku z tym, że dawno nie bawiłem się w nic związanego z Gimpem to postanowiłem skonstruować plakat do The Dark Knight Rises. Wyszło jak wyszło, mam nadzieję, że się będzie Wam podobać. :) Bardzo proszę o opinie...

bezpośredni URL: http://www.voila.pl/113/zznzy/index.php?1

Posted on: 04 Listopad  2010, 22:52:00

A i wybaczcie za miejscową pikselozę, ale to już wina tego, że tłem był słaby jpg, którego nie chciało mi się zmieniać.