Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Intermezzo. Tom 4" od 15 października.

Menu główne

TAS/TNBA

Zaczęty przez Hunter, 02 Luty 2008, 11:53:54

newtime

Typowe świąteczne odcinki to "Święta z Jokerem" i "Holiday Knights ale jest jeszcze kilka odcinków które dzieją się może nie w święta ale podczas zimy jak Bullet for Bullock , Cat Scratch Fever czy Terror in the Sky

newtime

NA PRIME VIDEO POJAWIŁ SIĘ BATMAN: SERIAL ANIMOWANY W CAŁOŚCI, WSZYSTKIE 109 ODCINKÓW!
W 56 pierwszych odcinkach jest dubbing znany z DVD/ZigZapa, w pozostałych nowych dubbing, który ostatnio pojawił się też na Netflixie.
Napisów brak.

Po_prostu_smyk

Super wiadomość! Kojarzy ktoś, czy już wcześniej na Amazonie była "Mask of the Phantasm"? Wyleciało mi z głowy. Ogólnie na Amazonie przydałaby się zakłada z dodawanymi przez nich nowościami (czy jakieś podpisy przy tytułach).
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

newtime

Nie rozumiem czemu nie chciało im się juz zdubbingować tych 56 odcinków dla spójnej całości, no cóż szkoda

LelekPL

Jezu, to już trzy platformy z tym serialem... mogliby sie chociaż podzielić. Na jednej TAS, na drugiej The Batman, a na trzeciej The Brave and the Bold.

Ogólnie za dużo tytułów się pokrywa na tych platformach w Polsce, a za mało jest różnych klasyków.

Silent Dark

Cytat: newtime w 21 Styczeń  2024, 20:27:46Nie rozumiem czemu nie chciało im się juz zdubbingować tych 56 odcinków dla spójnej całości, no cóż szkoda

Cale szczęście, mniej męczenia się z niepasującym Pazurą. Szkoda że całości od nowa nie zdubbingowali z Mysłakowskim.

Wczoraj spontanicznie odświeżyłem sobie kultowy odcinek TNBA z koszmarem sennym Barbary o jej śmierci i wojnie jej ojca z Batmanem. Wielka frajda musi być dla scenarzysty takich odcinków, można popuścić wodzę fantazji i konkretnie nabałaganić, a później wszystko cofnąć ujawniając że to tylko wizja. Szczerze mówiąc to zawsze było dla mnie problematyczne, że Batman grał w ten sposób z ojcem i jego córką na "dwa fronty". Miło że ktoś się w tym odcinku nad tym pochylił. Ten pomysł zdemaskowania i ostatecznego upadku Batmana to mokry sen wielu scenarzystów z którym flirtują gdy tylko mają okazje w komiksowych elseworldach, serialach TV. Nie wspominając o ostatniej grze z Arkhamverse. Jest to na pewno kuszące, pokazać upadek legendy która w teorii ma być przygotowana na wszystko. I w sumie - również na swoją porażkę.

MysiaParasolka

Pamiętam, że kiedy pierwszy raz obejrzałem ten odcinek, to miałem lekki zawód, że to tylko wizja. Chyba tego mi najbardziej brakowało w TAS/TNBA, kluczowych przetasowań w fabule, które zmieniałyby status quo w serialu. W każdym razie, to nadal jeden z najlepszych animowanych odcinków i chyba najlepszy z TNBA.

newtime

Ja odświeżyłem sobie cale uniwersum Tas i uważam że to najlepsza adaptacja komiksów Dc jaka powstała. Wszyscy kochamy batmana ale moim zdaniem całkowity peak, to Justice Leauge, coś fantastycznego. Wgl oglądanie tego Bruce Wayne od jego początków kariery od kameralnego Gotham,   tworzenie bat rodziny, pierwsze spotkania z Supermanem, założenie Ligi i walką z bogami po smutną starość i jego relacje z Terrym jest niesamowitym doświadczeniem.

Crowridd

Piszesz o Lidze Sprawiedliwych z 2001?

newtime

Cytat: Crowridd w Dzisiaj o 00:02:30Piszesz o Lidze Sprawiedliwych z 2001?

Tak

Crowridd

Widziałem tylko to, co jest obecnie na Netflix. Wydaje mi się, że tylko 2-3 sezony. Syn uwielbia. Świetnie się to ogląda - muszę poszukać gdzieś całości

newtime

Cytat: Crowridd w Dzisiaj o 10:34:16Widziałem tylko to, co jest obecnie na Netflix. Wydaje mi się, że tylko 2-3 sezony. Syn uwielbia. Świetnie się to ogląda - muszę poszukać gdzieś całości

Na netflix jest tylko 1 sezon. Serial miał 2 sezony plus kontynuacje Liga Sprawiedliwości bez granic, która miałą 3 sezony. Jak najbardziej polecam, ale cieżko bedzie znaleśc całość po polsku

Crowridd

Dzięki za info. Poszukam pewnie kiedyś na płytach

Edit: Odcinek z Aquamanem wałkuję z synem chyba piąty raz. Za każdym razem, kiedy okazuje się, że to nie Aquaman a Marsjański Łowca, jest zdziwiony, jakby to oglądał pierwszy raz 😃

Co do TAS, to wróciłem ostatnio do niego i oglądam odcinek przed snem - jest dobry za każdym razem