Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

Najbardziej oczekiwane filmy

Zaczęty przez LelekPL, 23 Maj 2009, 20:27:10

Miss_Quinn

Filmy na które najbardziej czekam:
- Fantastic Four: First Steps
- Thunderbolts*
- Superman
- Captain America: Brave New Order
-  Final Destination: Bloodlines - chociaż z tym tyłem mam lekkie obawy, ale jestem bardzo ciekawa czy będzie klimat 3 pierwszych części.
- M3GAN 2.0 - Jestem ciekawa, bo pierwsza część nawet mi się podobała.
- Zootopia 2
- The Black Phone 2
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

LelekPL

Ten rok filmowo nie wygląda najlepiej, nawet jak patrzę w przyszłość. Jest kilka filmów, które chcę zobaczyć, ale nawet w 10tce są takie, na które nie czekam z niecierpliwością. Myślę, że spokojnie już można nastawiać się na 2026 i nowego Nolana, Spielberga, Peele'a, czy Avengers, Krzyk lub Star Wars. Póki co nie wiem co może być faworytem do tytułu najlepszego filmu 2025. Z tego co wyszło to na pewno Sinners. Poza tym nie można znowu wykluczyć zwycięzcy z Cannes, czyli To był zwykły przypadek, Tajnego agenta czy Sentinemental Value. Zobaczymy też jak wypadnie nowy Avatar czy nowy film PT Andersona, Josha Safdie, Guadagnino czy Lánthimosa

Moja lista na resztę roku wygląda tak:
Cytat1. Avatar: Fire and Ash (Dec 19)
2. One Battle After Another (Sep 26)
3. Fantastic Four: First Steps (Jul 25)
4. Freakier Friday (Aug 8 )
5. Marty Supreme (Dec 25 - 16 Jan)
6. Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery (Dec 12 Netflix)
7. Sentimental Value (Nov 7)
8. Bugonia (Oct 31 - 14 Nov)
9. Weapons (Aug 8 )
10. After the Hunt (Oct 17)
11. It Was Just an Accident (Nov 15)
12. I Know What You Did Last Summer (Jul 18)
13. TRON: Ares (Oct 10)
14. Together (Jul 30 - 22 Aug)
15. The Smashing Machine (Oct 3 - 17 Oct)
16. Superman (Jul 11)
17. The Long Walk (Sep 12 - 26 Sep)
18. Hamnet (Dec 12)
19. Spinal Tap II: The End Continues (Sep 12)
20. Keeper (Oct 3)
21. The Running Man (Nov 7)
22. Zootopia 2 (Nov 26)
23. A Big Bold Beautiful Journey (Sep 19)
24. Die, My Love (Nov 7)
25. Sorry, Baby (Jul 18)
26. Mortal Kombat II (Oct 24)
27. Highest to Lowest (Aug 22 / Sep 5 Apple)
28. Predator: Badlands (Nov 7)
29. Kiss of the Spider Woman (Oct 10)
30. Frankenstein (Nov Netflix)

Plus filmy jeszcze bez oficjalnej daty premiery, ale planowane na ten rok:
Alpha
The Ballad of a Small Player
Father, Mother, Sister, Brother
In the Grey
Is This Thing On?
I Want Your Sex
The Man with the Bag
Mother Mary
No Other Choice
Nouvelle Vague
Omaha
Resurrection
The Secret Agent
Sirât

A jeśli chodzi o seriale to zostały jeszcze te:
Cytat1. Stranger Things 5 (Nov 26 - 31 Dec netflix)
2. Shrinking 3 (apple)
3. Poker Face 2 (Jul 17 - 18 Sep skyshowtime)
4. The Morning Show 4 (apple)
5. Alien Earth (Aug 13 disney)
6. 1670 2 (netflix)
7. Blade Runner 2099 (prime)
8. IT: Welcome to Derry (max)
9. Only Murders in the Building 5 (disney)
10. Star Trek: Strange New Worlds 3 (Aug 4 - 29 Sep skyshowtime)
11. Fallout 2 (Dec prime)
12. Wednesday 2 (Aug 6 - 3 Sep netflix)
13. Gen V (Sep 17 prime)
14. Peacemaker 2 (Aug 21 max)
15. Marvel Zombies (Oct 4 disney Saturday)

LelekPL

Ale to może być rok! Na papierze wygląda lepiej niż 2025. Dostaniemy nowe filmy Nolana i Spielberga, nowego Iñárritu, sequele Krzyku, 28 lat później, The Social Network, Pewnego razu... w Hollywood, Diabeł ubiera się u Prady i Praktycznej magii. Wracają Star Wars, Avengers i Spidey, a do gry wchodzą LoBo i He-Man.

To będzie rok Zendayi, Anne Hathaway i być może Roberta Pattinsona (choć nadal uważam, że Diuna 3 zostanie przesunięta na 2027).

Na ten rok liczą też sieci kinowe, bo powrotu do stanu sprzed pandemii nadal nie widać, ale z tak głośnymi filmami w 2026 może zrobią pierwszy krok i będzie to najlepszy box officowo rok od 2019.

Moja lista to:
Cytat1. The Odyssey (Jul 17)
2. Dune: Part Three (Dec 18)
3. Avengers Doomsday (Dec 18)
4. Project Hail Mary (Mar 20)
5. Scream 7 (Feb 27)
6. Flowervale Street (Aug 14)
7. Spider-Man: Brand New Day (Jul 31)
8. The Social Reckoning (Sep 25)
9. The Devil Wears Prada 2 (May 1)
10. Disclosure Day (Jun 12)
11. Resurrection (27 Feb)
12. Marty Supreme (Dec 25 - 30 Jan)
13. Masters of the Universe (Jun 5)
14. Digger (Oct 2)
14. 28 Years Later: The Bone Temple (Jan 16)
15. Wuthering Heights (Feb 13)
16. Practical Magic 2 (Sep 18)
17. Werwulf (Dec 25)
18. Hamnet (Dec 12 - 23 Jan)
19. Toy Story 5 (Jun 19)
20. Mortal Kombat II (May 15)
21. Michael (Apr 24)
22. The Bride! (Mar 6)
23. Coyote v. Acme (Aug 28)
24. Mother Mary (Apr)
25. The Drama (Apr 3)
26. Violent Night 2 (Dec 4)
27. Supergirl (Jun 26)
28. The Secret Agent (Dec 5 - 10 Apr)
29. The Mandalorian & Grogu (May 22)
30. Clayface (Sep 11)
31. The Dog Stars (Aug 28)
32. Obsession (May 15)
33. Resident Evil (Sep 18)
34. Street Fighter (Oct 16)
35. The Mummy (Apr 17)
36. Evil Dead Burn (Jul 24)
37. Madden (Nov 26 Prime)
38. Jackass 5 (Jun 26)
39. They Will Kill You (Mar 27)
40. Ready or Not 2: Here I Come (Apr 10)

Plus filmy jeszcze bez oficjalnej daty premiery, ale które może wyjdą w tym roku (alfabetycznie):
The Adventures of Cliff Booth (Netflix)
Batman: Knightfall Part 1: Knightfall
The Christophers
The Death of Robin Hood
Godzilla Minus Zero
In the Grey
I Want Your Sex
The Man with the Bag
Polaris
Terrifier 4
Wildwood

Z seriali planują obejrzeć te:
Cytat1. The Boys 5 (Apr 8 prime)
2. Ted Lasso 4 (apple)
3. Shrinking 3 (Jan 28 - 15 Apr apple Wednesday)
4. Spider-Noir (prime)
5. Reacher 4 (prime)
6. Blade Runner 2099 (prime)
7. Ted 2 (skyshowtime)
8. Neuromancer (apple)
9. Crystal Lake (skyshowtime)
10. Elle (prime)
11. Invincible 4 (March prime)
12. The Burbs (Feb 8 skyshowtime)
13. Only Murders in the Building 6 (disney)
14. Love Story (Feb disney)
15. Lanterns (hbomax)

Miss_Quinn

Z filmów na które czekam i obejrzę:
- Dune: Part Three - film, który musiał się tutaj trafić.
-Avengers Doomsday- Wiadomo Marvel, ale mam trochę obawy co do niego.
- Spider-Man: Brand New Day - Film, na który czekam z niecierpliwością .
- The Devil Wears Prada 2 - Nie pytajcie się ile razy widziałam pierwszą część.
- Wuthering Heights- Średnio przepadam za romansami, ale kupuje wszystko gdzie zagra Margot Robbie.
- Michael - jestem bardzo ciekawa biografii .
- Supergirl - zwiastun mnie kupił.
- The Mandalorian & Grogu - Mój must have jeśli chodzi o obowiązkowy film to oglądania.
- Ready or Not 2: Here I Come - Nie mogło tutaj zabraknąć horroru, szczególnie że pierwszą część oceniłam na 7 .
- The Chronicles of Narnia: The Magician's Nephew - jestem bardzo ciekawa jak wypadnie.
- Hunger games sunrise on the reaping- pozycja u mnie obowiązkowa
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Juby

Cytat: LelekPL w 11 Styczeń  2026, 13:04:32Plus filmy jeszcze bez oficjalnej daty premiery, ale które może wyjdą w tym roku (alfabetycznie):
(...)
Godzilla Minus Zero
Przedwczoraj ogłoszono, że premiera 6 listopada ;)

Już jakiś czas temu przysiadłem i sporządziłem swoją listę przyszłorocznych premier, które mnie interesują. Na ten moment wygląda to następująco (w kolejności planowanej daty premiery):

- The RIP (odczuwam przesyt Mattem Damonem na ekranie w ostatnich latach, ale trailer mi się podobał, więc na pewno obejrzę)
- Greenland 2 (jestem zainteresowany, bo jedynka była dobra, ale nie wiem czy sequel interesuje mnie na tyle, aby iść do kina, szczególnie, że zbiera słabe opinie)
- Send Help (Cast Away w wersji Raimiego? Nie wiem czy pójdę do kina, ale obejrzę chętnie)
- Scream 7 (obowiązkowo w kinie - niczego o nim nie czytam i nie oglądam, widziałem tylko plakat)
- Project Hail Mary (lubię Goslinga i filmy toczące się w kosmosie*, więc idę do kina choć nie widziałem nawet sekundy trailera i nie czytałem żadnego opisu fabuły)
- Drama (czekam od pierwszych fotek z Zendayą i Pattinsonem z planu, zwiastun tylko podgrzał atmosferę)
- Michael (po trailerze - chyba największy must-see przyszłego roku)
- The Devil Wears Prada 2 (kolejny niepotrzebny sequel, ale obsada i sympatia do pierwszej części pewnie zwyciężą)
- Scary Movie 6 (obowiązkowo!)
- Toy Story 5 (niepotrzebne w ciul, ale jako niepoprawny film serii pewnie obejrzę... zapewne w kinie)
- The Odyssey (to Nolan, więc obowiązkowo w dniu premieryw kinie, choć widziałem zwiastun i 5-minutowy prolog przed Avatarem i wyglądało to niestety kiepsko)
- Spider-Man: Brand New Day (jedyny film Marvela na jaki czekam)
- Flowervale Street (w końcu coś z dinozaurami nie z serii Jurasshit World, w dodatku z fajną obsadą)
- Clayface (czekam na zwiastun i ciekawe czy naprawdę jest to inspirowane genialnym odcinkiem TASu, ale jak mi się nie spodoba zapowiedź, to olewam jak wszystko jak i resztę DCU Gunna)
- The Social Reckoning (jestem na nie, ale udaję, że to po prostu kolejny film Sorkina z Zuckerbergiem jako bohaterem historii, a nie niepotrzebny sequel The Social Network)
- Digger (czekam jak na wszystko z Tomem Cruise'm)
- Street Fighter (jako osoba od lat śledząca WWE czuję się w obowiązku zobaczyć jak tam wypadły gwiazdy świata wrestlingu)
- Godzilla -0.0 (czekam z niecierpliwością, bo poprzednia część jest u mnie w top3 filmów 2023 roku)
- Madden (czekam dla Bale'a i Cage'a w tych cudacznych charakteryzacjach)
- I Play Rocky (premiera podobno w listopadzie 2026 - obowiązkowo w kinie i kolejny must-see!)
- The Adventures of Cliff Booth (tak jak w przypadku Prady 2 i nowego Sorkina jestem na nie, ale ze względu na Finchera i Tarantino - pewnie obejrzę... decydujące będzie to, czy nie zmienią tytułu na jakieś "A Mad Max Saga", "Fast & Furious presents:", "From the World of John Wick:", "A Knives Out Mystery", czy inne gówno, abym wiedział, że to kontynuacja Pewnego razu w Hollywood, bo jeśli tak to ignore całkowity)
- Horizon: An American Saga – Chapter 2 (o ile w końcu doczekamy się premiery :P)

Na ten moment to chyba tyle. W miarę ciekawie wygląda też trailer nowego filmu Gore'a Verbinskiego (ale na pewno nie wybieram się do kina), zwiastun nowego sci-fi Spielberga z kolei bardziej mnie zniechęcił, niż zachęcił do obejrzenia, może zerknę też na tę komedię z Bautistą i Momoą na Prime, która wychodzi za 2 tygodnie.

*
Spoiler
ale nawet Gosling i akcja w kosmosie nie przekonają mnie, żeby zobaczyć chociaż sekundę z czegokolwiek w świecie Star Wars od Disneya :P
[Zamknij]
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

Jednym z najbardziej jest na pewno druga część 28 lat później, na którą jutro się wybieram. Pierwsza część w większości była udana. Zatem tutaj liczę na podobne odczucia. No i fajnie jeśli serio Cillian się pojawi 😁