Aktualności:

"Batman. Joker. Rok pierwszy" od 10 września.

Menu główne

Quiz o Batmanie

Zaczęty przez Silent Dark, 25 Styczeń 2008, 17:40:12

Silent Dark

Nie. Tak jak pisałem, nie był nigdy Robinem ani Batgirl. Podpowiem, że chodzi o mężczyznę. Zapomniany superbohater. Nawet googlując trzeba przewinąć trochę postaci by na niego trafić ;)

LelekPL

Ktoś z Batman Inc?

Silent Dark

Jeszcze nie istniało Batman Inc w jego czasach. To znaczy to współczesne Morrisona, bo pierwotne debiutowało w Silver Age. Nie miał długiej kariery komiksowej. Ale wystarczającą by go znaleźć w sieci. Na Batcave chyba nie doczekał się biosu :P

Crowridd

Boje się, że może chodzić o Harolda Allnuta ;D

Q

Bardziej Orpheus pasuje.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

LelekPL

Jeśli pracował w terenie to na pewno nie Harold. Orpheus może tak, ale nie powiedziałbym, że został zapomniany, tylko...
Spoiler
zamordowany :P
[Zamknij]

Crowridd

Pod pracę w terenie można podpiąć pracę Harolda - tak na siłę ; mam nadzieję, że to nie o niego chodzi ;)

Nawiązując do Batwinga, to zeszyty z Foxem były dobrze napisane, ale niczym nie wyróżniające się. Zapamiętałem te ostatnie, z kwestią jednego członka jego rodziny. To było całkiem spoko.

Nie wiem - może Afryka się nie sprzedawała. Ale w sumie Fox też nie, bo go nie ma od lat

Silent Dark

LelekPL, poprawna odpowiedź. Orpheus, bohater Gotham tak zapomniany, że nawet twórcy serialu "Batwoman" gdy szukali po dnie gara jakichkolwiek postaci do serialu, których mogliby użyć na niego nie trafili. Początkowo chciałem by chodziło o Simona Darka, ale Simon nie miał związku z Batmanem, więc łatwiejszy był Orpheus.