Aktualności:

,,Batman. Ziemia niczyja. Ostatnia gra. Tom 7" od 26 listopada.

Menu główne

Batman Forever

Zaczęty przez Maik, 23 Styczeń 2008, 23:57:46

Silent Dark

Podziwiam upór, ale to nic nie da. Nie ma już czasów w których pikieta pod studiem zrobi wymagany posłuch. Na przykładzie SnyderCut widać, że liczy się głównie ruch w sieci i budowanie aktywnych społeczności. Albo przynajmniej wokalnych. Nie wierzę że kiedykolwiek już dostaniemy te wersję rozszerzoną, skoro nie udało się ostatnio (a byliśmy blisko) nie będzie już lepszej okazji.

Woland

Cytat: Silent Dark w 20 Sierpień  2025, 02:50:30Podziwiam upór, ale to nic nie da. Nie ma już czasów w których pikieta pod studiem zrobi wymagany posłuch. Na przykładzie SnyderCut widać, że liczy się głównie ruch w sieci i budowanie aktywnych społeczności. Albo przynajmniej wokalnych. Nie wierzę że kiedykolwiek już dostaniemy te wersję rozszerzoną, skoro nie udało się ostatnio (a byliśmy blisko) nie będzie już lepszej okazji.

A ja obstawiam, że dopiero teraz się zacznie. Warner ma obecnie świetny rok od niepamiętnych czasów (na 12 najbardziej dochodowych filmów w USA, 5 pochodzi od nich). A to, nawet pomimo problemów oznacza kapitał / wzrost ratingu kredytowego. Wraca też inna sprawa. Po sfinalizowaniu fuzji Skydance i Paramount z L.A. dochodzą głosy, że wzmocniony gigant ma ciągle ochotę na Warner Bros. i będzie dążył do tego, żeby ich wchłonąć w ramach realnej walki o rynek VOD z Amazonem/ Netflixem. Na szczycie listy życzeń samego Skydance widnieje teraz wytwórnia z Burbank, która niedawno zapowiedziała redukcję zatrudnienia o 10%, co odbierane jest przez obserwatorów jako przygotowania do sprzedaży albo desperacka próba utrzymani własności. Zasłav ma tak okropne notowania akcjonariuszy, że wszystko jest możliwe. Gdyby do tego doszło, oznaczałoby poważną zmianę polityki studia.

You're in for a show tonight, son.

Mister Tadeo

Popcorn, nr wrześniowy z 1995 roku (22.09 będzie 30-lecie polskiej premiery kinowej BF):

Woland

A już myślałem, że nikt nic nie wrzuci! Pamiętam, że też kupiłem ten Popcorn właśnie dla Batmana Forever. A późnej.... powycinałem wszystkie zdjęcia. Gdzieś jeszcze nawet je mam!

Fajnie, że Kiosk Sentymentalny dowozi takie
perełki. Jednak z tymi fotosami z planu to odlecieli...

Poniżej strona z wrześniowego Ekranu A.D. 1995 i wczesna, czerwcowa wzmianka z Filmu:

Forever na okładce Bravo:

W Nowej Fantastyce skorelowali wymianę Keatona na Kilmera z wprowadzeniem J.P. Valley:

W Brum autor recenzji żałuje, że nie ma 10 lat:

Wg Bravo Jim Carrey chce zabić Batmana, chociaż w filmie nie ;)

Żeby nie stresować widzów, Bravo postanawia podzielić się spoilerem na swoich łamach, dobrze że chociaż zdjęcie z innej sceny:

Notatka legendarnego Bat-Arka na łamach TM-Semic:

Z Filmu (nawet jeśli to przy okazji premiery sequela z 1997) dowiadujemy się, że Chase lubi mrok:

Jones potwierdza, że niczego aktorsko nie mógł wykreować:

Baśniowy thriller:

Komisarz Gordon nie próbuje już walczyć z przestępczością, po prostu wzywa Batmana:

Sławna afera z sutkami:

Raz, dwa, trzy... Batmanem jesteś ty!

Batman nie jak zawsze (miesięcznik Kino):

Coś szybuje w ciemnościach:

Forever w TVP1 pod koniec lat 90.:
https://www.facebook.com/watch/?v=919156005760017

Recenzja Filmu w marcu 1996 (premiera filmu na VHS):

Raczkujący wtedy młody dziennikarz Bartosz Węglarczyk narzeka na film w Gazecie Telewizyjnej w marcu w 1996 roku:

Przy okazji tego ostatniego w ramach akcji promocyjnej firmy Warner Bros. Poland, wprowadzającej na rynek kasetę VHS z filmem Batman Forever z XXX piętra Pałacu Kultury opuścił się na linie Batman odziany w tytanową zbroję i maskę z wizerunkiem nietoperza. W Batmana wcielił się alpinista z Warszawskiego Klubu Wysokogórskiego - Maciej Mierzejewski. Może znajdzie się tutaj ktoś, kto posiada zdjęcia z tamtej akcji?

Johnny Napalm

Świetne wrzutki artykułów z lat dziewięćdziesiątych, Woland. Chapeau bas za to! Kurde, tylko sobie pościągam niektóre materiały, bo z doświadczenia umieszczanych na Batcave fajnych rzeczy wiem, że po dłuższym czasie nie ma szansy ponownie zobaczyć fotek wrzucanych tu przez strony właśnie typu postimg, tinypic, imageshack, itp.

A tu widzę naprawdę rzadko spotykane rzeczy. O wspinaczce gościa przebranego za Batmana tylko słyszałem. O tym wydarzeniu wspominano tylko na reddicie, z tego co widziałem. Prędzej można znaleźć coś na temat balonowego goryla jednej z sieci komórkowej, który też pojawił się na PKiN, no ale to już bliższe nam czasy.  :P
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Woland

Do sieci wpadł ostatnio storyboard scenariuszowego zakończenia filmu: