Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Batman Forever

Zaczęty przez Maik, 23 Styczeń 2008, 23:57:46

Miss_Quinn

Widać Warner Bros. dalej w formie. Wielka szkoda.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Juby

Nie "dalej w formie", bo to nagłówek z 25 maja. Nie wiem czemu Silent ponownie go tutaj wkleił, w kwestii "Schumacher Cut" nic się nie zmieniło.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Silent Dark

Parafrazując Ezre Millera, czasem jestem w innym uniwersum.

Juby

No dobra, chyba jednak się zmieniło. Insider Daniel Richtman twierdzi, że ta 135-minutowa wersja mogła wyciec do sieci :)
https://x.com/DanielRPK/status/1945132820399058973

Nigdzie nie znalazłem, ale ja ogólnie jestem słaby w takie rzeczy. Gdyby ktoś wiedział gdzie można ją dostać i jak pobrać dawajcie znać.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

newtime

Z tego co czytałem, to ma ja już co raz więcej osób i zobaczenie online to kwestia czasu. Ale podobno jest rozczarowująca, jeśli komuś film sie nie podobał, to ta wersja na pewno tego nie zmieni, dla fanów na pewno fajna ciekawostka ale nic więcej . Jako że to mój najmniej ulubiony batman, jakoś nie potrafię się ekscytować.

Woland

To było nieuniknione, od kiedy jakaś niszowa retro wypożyczalnia VHS zdobyła kopię wersji Schumachera. Właściciel praw, czyli WB, będzie musiał zatem wykonać ruch, kto wie, gdyby  zaproponowali coś lepszego/ mocniejszego. Sukces nowego, nieco jednak campowego Supermana stworzył też sprzyjające warunki. Dodatkowo żyją jeszcze najbliżsi współpracownicy Schumachera przy filmie: operator (on miał prze ogromny wpływ, nie tylko na sam look), drugi montażysta, scenarzyści oraz... Tim Burton. Szkoda tracić czasu.

You're in for a show tonight, son.

Silent Dark

Tim Burton nie wyrażał zainteresowania nawet powrotem wersji Batmana którą stworzył (przeciwnie do np. Sama Raimiego gdy Maguire pojawił się w No Way Home) więc czemu miałby być jakkolwiek zainteresowany filmem, przy którym był tylko producentem, i to z grzeczności.

Woland

Bo się kumplował z Schumacherem, doradzał i znał też jego zamiary jako producent (gdyby był z grzeczności, byłby tylko executive). W Batman Forever zresztą było sporo ukłonów w stronę Burtona (np. wycięta końcówka "czy to się kiedyś skończy", wątek że w mieście pojawia się nowa blondi z obsesją na punkcie Batmana, doktorek w Arkham, scena morderstwa Wayne'ów, zabawy z dualnością itd.) Patrząc na Batman i Robin, widać bardzo wyraźnie jaki wpływ na Batman Forever miał Burton.

You're in for a show tonight, son.

Juby

Cytat: newtime w 18 Lipiec  2025, 15:14:23Ale podobno jest rozczarowująca
Wszystko zależy od oczekiwań. Ja doskonale wiem czym ta wersja jest i nie ma opcji, aby mnie rozczarowała, bo wersję kinową, którą lubię, nadal będę miał na półce w razie czego.

- Morgan Freeman