Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

Batman

Zaczęty przez Leon Kennedy, 22 Styczeń 2008, 11:13:09

Mister Tadeo

Takie coś znalazłem w odmętach sieci:

To raczej nie jest kolejna wersja pl plakatu (taki był wieszany w naszych kinach: https://gapla.fn.org.pl/public/cache/P19106-1000x1000.jpg), a raczej reklamówka z prasy z września '90. Chociaż mogę się mylić.

Juby

Wow! Dzięki!! Uwielbiam takie vintage smaczki. Skąd to dorwałeś?

Też zakładam, że to plakat drukowany w czasopismach, itd. Spróbuję dodać go na filmwebie, bo głównego plakatu (poza tą wersją gapla ze znakiem wodnym) nie ma zdigitalizowanego.

W kwestii pierwszego Batmana Burtona - od jakiegoś czasu noszą się z napisaniem jednego tekstu na jego temat, ale chyba nie nadaje się on na artykuł na stronę główną, ani na bloga (którego i tak już nie prowadzę). Jak się zbiorę - muszę do tego sprawdzić kilka scen i czasy trwania - to napiszę go tutaj.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Mister Tadeo

Cytat: Juby w 03 Listopad  2025, 16:11:02Skąd to dorwałeś?
Chciałem sprawdzić okładki VHS i DVD do Frankensteina (1994) i w grafikach pojawił się m.in. ten skan. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tą reklamą prasową.

Juby

Ja też, ale już znalazłem skąd brałeś. Ktoś dodał go do bazy fdb. Dziękuję anonimowemu bohaterowi :)

Polecam posłuchać - ciekawa historia z produkcji filmu (nigdy wcześniej o tym nie słyszałem):

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Woland

Cytat: Mister Tadeo w 03 Listopad  2025, 12:58:07Takie coś znalazłem w odmętach sieci:

To raczej nie jest kolejna wersja pl plakatu (taki był wieszany w naszych kinach: https://gapla.fn.org.pl/public/cache/P19106-1000x1000.jpg), a raczej reklamówka z prasy z września '90. Chociaż mogę się mylić.

Ten plakat opublikowany został (chyba) w tygodniku KINO.

Tymczasem ja ostatnio wpadłem na taki oto tekst z Nowej Fantastyki autorstwa Doroty Malinowskiej

They don't know what you're doing. Babe, it must be art