Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

Clayface [film]

Zaczęty przez Juby, 12 Grudzień 2024, 10:35:51

Leon Kennedy

Ja zaś tym filmem na ten moment interesuje się najmniej ;D Zatem mam najmniejsze oczekiwania, ale kino oczywiście trzeba zaliczyć i tylko tak się przekonać co im z tego wyszło.

Cytat(choć byłbym bardziej gdyby w tym świecie istniał Batman, a z przecieków po pokazach testowych podobno nie ma co na to liczyć)

Czyli już mamy jeden konkretny minus do oceny. Miałem nadzieję, że ten trend zdechnie razem z Venomem, szkoda.

Q

Już jest 25. numer "Gotham Medical" - Uzdrawiamy cię od wewnątrz. :)

I wieści z Gotham Gazette o ataku na Matta Hagena.

Nowa terapia i aktor potrzebujący pomocy, co może pójść nie tak...

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Q

Jest już plakat

MJ

Jest i trailer:

Wygląda obiecująco, mam nadzieje że kłamią i jednak umieszczą w nim Nietoperza choćby na chwilę.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Pierwszy teaser zachęcający.

Obecność radiowozów GCPD potwierdza, że akcja w Gotham City, ale na pojawienie się Batmana bym nie liczył.

Juby

Na plakacie Imhotep z Mumii :)

Dobry teaser. Z chęcią obejrzę i to nawet w kinie. Liczę, że nie będzie tu żadnych odniesień do supermanów, supermanek i pismejkerów Gunna (ani w nich do Gliniaka). I myślę, że się nie przeliczę, Gunn tylko pitoli, że to część jego uniwersum, pewnie dlatego, że nie ma dość filmów/seriali obecnie w produkcji, a nie dlatego, że faktycznie to jest wplecione w jego masterplan. No bo jaki sens miałoby wprowadzenie Clayface'a w DCU jeszcze przed wprowadzeniem Batmana?

Cytat: MJ w 22 Kwiecień  2026, 21:25:10mam nadzieje że kłamią i jednak umieszczą w nim Nietoperza choćby na chwilę.
Zmartwię cię, ale podobno - podkreślam, podobno, bo nie czytałem spoilerów, tylko mignęła mi ta informacja po jakimś pokazie testowym, a i po nim przecież mogli coś zmienić -
Spoiler
nie tylko nie ma tu Batmana ani jakiejkolwiek wzmianki o nim (jak w Pingwinie przez 99% serialu), ale w ogóle nie ma tu żadnych postaci z jego świata. W Jokerze w Gotham City byli chociaż Wayne'owie, Alfred i mały Bruce, no i scena śmierci rodziców. Tutaj chyba nie będzie nic, nawet nie wiem czy część filmu nie będzie się toczyć poza Gotham.
[Zamknij]
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut