Aktualności:

"Batman Detective Comics. Gothamski Nokturn: Akt II. Tom 3" od 4 czerwca.

Menu główne

Superman Returns

Zaczęty przez Silent Dark, 08 Sierpień 2008, 18:53:29

Juby

Ja tam kocham filmy z lat 70-tych, a pierwszy Superman to już klasyka i może trochę przestarzałe i zapomniane arcydzieło w swoim gatunku. Rzeczy, które wymieniłeś to detale, jak dla mnie film zasługuje na pewne 8/10, zaś SII ma 4+/10 za tandetne wykonanie techniczne i masę głupkowatych gagów (prekursor do SIII).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Kadaver

Tandetne wykonanie techniczne wynika głównie z wieku filmu.A co do gagów,to w pierwotnej wersji scenariusza był jeszcze jeden villain z Kryptona,Jak-El,który miał być psychopatycznym żartownisiem,którego żarty byłyby śmiertelne dla innych. 

Gieferg

CytatRzeczy, które wymieniłeś to detale

Które mi psują film. Jesli o mnie chodzi to aktualne oceny poszczególnych częsci są takie:

S:TM - 5/10
SII - 6/10
SII Donner Cut - 7/;10
SIII - 1/10
SIV (nie widziałem)
SR - 2/10

CytatJak-El,który miał być psychopatycznym żartownisiem

Może od razu Jok-Er? :P
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Kadaver

Joker z mocami Supermana to byłoby coś. ;) 

Mr.G

Juby

Cytat: Gieferg w 07 Lipiec  2009, 22:26:46
Które mi psują film. Jesli o mnie chodzi to aktualne oceny poszczególnych częsci są takie:

S:TM - 5/10
SII - 6/10
SII Donner Cut - 7/;10
SIII - 1/10
SIV (nie widziałem)
SR - 2/10

Może od razu Jok-Er? :P

Jeśli oceniasz SIII na 1/10, to czwórka będzie miała u ciebie coś w granicy zera. Film jest gorszy od Batmana i Robina. :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Filer

Oczywiście, że gorszy od BiR. Jednak nieco lepszy od S3 ;).

Leon Kennedy

S3 miał parę fajnych motywów, upijający się ''S'', całkiem fajna walka dwóch Kal-Elów na złomowisku, ale za to końcowa akcja... to istne gówienko.

(A)nonim

CytatMoże od razu Jok-Er?
Fajny pomysł na elseworld. ;D
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Leon Kennedy

Raczej Zabójczy Żart na elseworld ;)

Kadaver

SIV jest trochę lepszy od BiR,dzięki Christopherowi Reeve i Gene Hackmanowi,którzy wypadają  lepiej od Clooneya i Schwarzeneggera. Nuclear Man też mi się jednak bardziej podobał od Banea.

Leon Kennedy

Czwóreczki chyba nigdy nie widziałem, a jeśli to bardzo dawno temu. Kto to ten cały Nuclear Man??

Mr.G

Bardzo kiczowata postać... Luthor wykradł z muzeum włos Supermana i kopiując z niego DNA, stworzył faceta w pelerynce o jakiś tam mocach, nie pamiętam czy były to te samo co Kal-Ela.

Kadaver

D.N.A zostało połączone z energią nuklearną,a moce miał trochę inne(z rąk strzelał energią i miał toksyczne paznokcie).

Leon Kennedy

Toksyczne paznokcie... Bardzo kiczowato to zabrzmiało :P