Aktualności:

"Batman: Nowe Gotham, Tom 2" od 12 listopada.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Crowridd

Trochę mniej śledzę już zdjęcia z planu. Czekam, aż w końcu oficjalnie pokażą, kto kim jest w tym filmie.

Kiedy to w ogóle nastąpi?

MJ

Pewnie za rok ;p Zakładam że o tej porze w przyszłym roku będziemy mieli już pierwszy trailer.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Może być i później, bo prace nad filmem zostały wstrzymane. Powód sprawy rodzinne Matta Reevesa.

Czyżby jakieś fatum ciążyło nad produkcją Batmanów Reevesa. Opóźnienia dotknęły pierwszy filmy, później długie prace nad scenariuszem, a teraz jeszcze przerwa w zdjęciach.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

LelekPL

Oczywiście że fatum ciąży nad tymi filmami, a jego imię to Matt Reeves.

Leon Kennedy

Nie tylko, bo i covid zrobił swoje. U Matta zaś musi być ciężko w rodzinie i trzeba to uszanować. Zwolnienie go według mnie nie wchodzi w grę. To jego wizja i albo on ją kończy, albo anulacja... Ale że dali zielone światło, to chyba wszystko przegadali i podjęli decyzję idemy dalej! Więc idemy, oby szybko. I może nie wstrzymali w pełni? Może to, co bez niego można zrobić idzie dalej, oby. Nie chce czytać o kolejnej obsuwie. A na film, bardzo, bardzo liczę.

Crowridd

A ja się zastanawiałem, kiedy na jego X zobaczymy kto kim jest w filmie.

Nie mam od dłuższego czasu oczekiwań, co do premiery, więc kolejna obsuwa jest już dla mnie - meh...

Rodzina najważniejsza - gorzej dla fanów. Życie.

newtime

Przepraszam ale ja bym na tym etapie już bym się nie obraził gdyby skanowano ten film i przyspieszyć nowego batmana z Gunnverse....

LelekPL

Cytat: Leon Kennedy w 05 Październik  2026, 21:26:28Nie tylko, bo i covid zrobił swoje
Covid/srowid tak naprawdę, bo można by było tej wymówki używać gdyby nie fakt, że zrobienie drugiej części, już po pandemii, zajmuje mu dłużej niż zrobienie pierwszej (5 lat vs 6 lat, może 7 jeśli znowu przełożą). Powód na takie obsuwy jest jeden i jest to Matt, sam Gunn to przyznał. Współczuję osobom, które czekają na ten film, ale naprawdę nie macie co wymyślać dla niego wymówek. Jest to sytuacja bez precedensu, a część z nas biła na alarm już przy produkcji pierwszego filmu, bo już wtedy, nawet z Covidem, tempo pracy Reevesa było kuriozalne.

Ja już tylko śledzę tę produkcję z zażenowaniem i fascynacją przypominającą patrzenie na wypadek samochodowy, od którego nie można oderwać wzroku. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Dobry materiał na pełnometrażowy dokument o tej produkcji.

The_Hood

Nie żeby coś, ale jak Snyder miał problemy rodzinne to nie zabrali mu filmu? Mimo że dla mnie wyszło gorzej ale ktoś przejął ten film i skończył... Trwa to zdecydowanie za długo przez co przeciągany jest Batman z DCU. Bo jeśli ma to tyle trwać to serio niech to kasują a matt sobie tam poukłada wszystko. Zaraz Robert będzie serio grał jako powrót mrocznego rycerza 😅

BatSSy

Cytat: newtime w 05 Październik  2026, 22:09:59Przepraszam ale ja bym na tym etapie już bym się nie obraził gdyby skanowano ten film i przyspieszyć nowego batmana z Gunnverse....

Przykra wiadomość dla fanów niestety. Reeves stworzył niesamowicie klimatyczne Gotham i mimo wszystko mam nadzieję, że ujrzymy tę drugą część prędzej czy później... O ile ciekawi mnie Batman od Gunna, o tyle trochę się boję tej jego wersji i nie mam ciśnienia na Batmana z DCU. Jego Supermen wyszedł dobrze ale bez szału. Natomiast Reeves mnie kupił w 100%, dla mnie sprawdzony temat, czeeekam i trzymam mocno kciuki zarówno za jego prywatne sprawy jak i cały film i to, że nie zostanie zastąpiony przez nikogo tylko sam dowiezie.
,,Bohaterem może być każdy"

Q

Cytat: The_Hood w 05 Październik  2026, 22:23:14Nie żeby coś, ale jak Snyder miał problemy rodzinne to nie zabrali mu filmu?

Snyder stracił część zaufania WB po reakcji na "BvS", więc już w trakcie zdjęć zmieniano pierwotny scenariusz. Jednak Wheedon zastąpił go już po zakończeniu prac na planie.

W kwestii Reevesa studio cały czas wspiera reżysera.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)