Aktualności:

"Batman: Nowe Gotham, Tom 2" od 12 listopada.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Crowridd

Trochę mniej śledzę już zdjęcia z planu. Czekam, aż w końcu oficjalnie pokażą, kto kim jest w tym filmie.

Kiedy to w ogóle nastąpi?

MJ

Pewnie za rok ;p Zakładam że o tej porze w przyszłym roku będziemy mieli już pierwszy trailer.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Q

Może być i później, bo prace nad filmem zostały wstrzymane. Powód sprawy rodzinne Matta Reevesa.

Czyżby jakieś fatum ciążyło nad produkcją Batmanów Reevesa. Opóźnienia dotknęły pierwszy filmy, później długie prace nad scenariuszem, a teraz jeszcze przerwa w zdjęciach.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

LelekPL

Oczywiście że fatum ciąży nad tymi filmami, a jego imię to Matt Reeves.

Leon Kennedy

Nie tylko, bo i covid zrobił swoje. U Matta zaś musi być ciężko w rodzinie i trzeba to uszanować. Zwolnienie go według mnie nie wchodzi w grę. To jego wizja i albo on ją kończy, albo anulacja... Ale że dali zielone światło, to chyba wszystko przegadali i podjęli decyzję idemy dalej! Więc idemy, oby szybko. I może nie wstrzymali w pełni? Może to, co bez niego można zrobić idzie dalej, oby. Nie chce czytać o kolejnej obsuwie. A na film, bardzo, bardzo liczę.

Crowridd

A ja się zastanawiałem, kiedy na jego X zobaczymy kto kim jest w filmie.

Nie mam od dłuższego czasu oczekiwań, co do premiery, więc kolejna obsuwa jest już dla mnie - meh...

Rodzina najważniejsza - gorzej dla fanów. Życie.

newtime

Przepraszam ale ja bym na tym etapie już bym się nie obraził gdyby skanowano ten film i przyspieszyć nowego batmana z Gunnverse....

LelekPL

Cytat: Leon Kennedy w 05 Październik  2026, 21:26:28Nie tylko, bo i covid zrobił swoje
Covid/srowid tak naprawdę, bo można by było tej wymówki używać gdyby nie fakt, że zrobienie drugiej części, już po pandemii, zajmuje mu dłużej niż zrobienie pierwszej (5 lat vs 6 lat, może 7 jeśli znowu przełożą). Powód na takie obsuwy jest jeden i jest to Matt, sam Gunn to przyznał. Współczuję osobom, które czekają na ten film, ale naprawdę nie macie co wymyślać dla niego wymówek. Jest to sytuacja bez precedensu, a część z nas biła na alarm już przy produkcji pierwszego filmu, bo już wtedy, nawet z Covidem, tempo pracy Reevesa było kuriozalne.

Ja już tylko śledzę tę produkcję z zażenowaniem i fascynacją przypominającą patrzenie na wypadek samochodowy, od którego nie można oderwać wzroku. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Dobry materiał na pełnometrażowy dokument o tej produkcji.

The_Hood

Nie żeby coś, ale jak Snyder miał problemy rodzinne to nie zabrali mu filmu? Mimo że dla mnie wyszło gorzej ale ktoś przejął ten film i skończył... Trwa to zdecydowanie za długo przez co przeciągany jest Batman z DCU. Bo jeśli ma to tyle trwać to serio niech to kasują a matt sobie tam poukłada wszystko. Zaraz Robert będzie serio grał jako powrót mrocznego rycerza 😅

BatSSy

Cytat: newtime w 05 Październik  2026, 22:09:59Przepraszam ale ja bym na tym etapie już bym się nie obraził gdyby skanowano ten film i przyspieszyć nowego batmana z Gunnverse....

Przykra wiadomość dla fanów niestety. Reeves stworzył niesamowicie klimatyczne Gotham i mimo wszystko mam nadzieję, że ujrzymy tę drugą część prędzej czy później... O ile ciekawi mnie Batman od Gunna, o tyle trochę się boję tej jego wersji i nie mam ciśnienia na Batmana z DCU. Jego Supermen wyszedł dobrze ale bez szału. Natomiast Reeves mnie kupił w 100%, dla mnie sprawdzony temat, czeeekam i trzymam mocno kciuki zarówno za jego prywatne sprawy jak i cały film i to, że nie zostanie zastąpiony przez nikogo tylko sam dowiezie.
,,Bohaterem może być każdy"

Q

Cytat: The_Hood w 05 Październik  2026, 22:23:14Nie żeby coś, ale jak Snyder miał problemy rodzinne to nie zabrali mu filmu?

Snyder stracił część zaufania WB po reakcji na "BvS", więc już w trakcie zdjęć zmieniano pierwotny scenariusz. Jednak Wheedon zastąpił go już po zakończeniu prac na planie.

W kwestii Reevesa studio cały czas wspiera reżysera.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

The_Hood

Cytat: Q w 05 Październik  2026, 22:41:24Snyder stracił część zaufania WB po reakcji na "BvS", więc już w trakcie zdjęć zmieniano pierwotny scenariusz. Jednak Wheedon zastąpił go już po zakończeniu prac na planie.

W kwestii Reevesa studio cały czas wspiera reżysera.

Aaaaa no tak dzięki za przypomnienie :) chociaż ja osobiście lubiałem mroczną wersję Snydera ale to już kwestia gustu... Szkoda Maata, wspieranie dobra rzecz ale jeśli ma być kolejny rok opóźnienia albo dwa... To albo sequel będzie ostatnim filmem i zakończeniem bo 3 cześć to chyba dostaniemy w 2036... To teraz co z Batmanem z DCU?

Crowridd

Też lubię BvS. Obejrzałem niedawno wersję reżyserską, i taki świat mi bardzo podchodzi.

Czekać do 2029 czy 2030? Trochę słaba perspektywa, ale wydaje mi się, że jeżeli do dziś studio nie zrezygnowało z reżysera, to już pewnie tego nie zrobi, a 2030 to jest już chyba optymistyczna data patrząc na to, jak to się ciągnie.

Leon Kennedy

Cytat: LelekPL w 05 Październik  2026, 22:12:56Covid/srowid tak naprawdę, bo można by było tej wymówki używać gdyby nie fakt, że zrobienie drugiej części, już po pandemii, zajmuje mu dłużej niż zrobienie pierwszej (5 lat vs 6 lat, może 7 jeśli znowu przełożą).

Ok, w przypadku dwójki tak, ale przy jedynce była obsuwa z powodu covida, a nie jego problemów rodzinnych, takowe zaczęły napływać dopiero przy dwójce, jeśli dobrze pamiętam...

CytatCzekać do 2029 czy 2030? Trochę słaba perspektywa, ale wydaje mi się, że jeżeli do dziś studio nie zrezygnowało z reżysera, to już pewnie tego nie zrobi, a 2030 to jest już chyba optymistyczna data patrząc na to, jak to się ciągnie.

Większość widzę pesymistycznie nastawiona...
Ja czekam do 2028! Ciągle uważam, że to świetny reżyser i da nam zajebistą kontynuację! Więc jak podjęli decyzję zaczynamy to i kończymy zdjęcia! Bez Matta tego nie będzie, a teraz zaorać to, to byłaby głupota. Film się sprzeda i oni o tym dobrze wiedzą.

Crowridd

Ciężko być tu optymistą, skoro od kilku lat słyszy się o obsuwach :) Nie hejtuję, tylko czekam na film - pierwsza, druga obsuwa robiła wrażenie, ale kolejne już nie. Tylko szkoda, że to dotyczy mojej ulubionej postaci.