Aktualności:

Batman: Miasto szaleństwa" od 15 lipca.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Cap

Nie no, to już w sumie dalej bardziej narzekanie dla narzekania. Przyznałeś sam, że nie widziałeś BTH w niczym poza jego występach w blockbuster-ach, jeśli jedynie chodzi ci o jego wygląd, to ja mogę powiedzieć, że w komiksach Bruce Wayne nie łysieje i nie ma metr 75. A i tak, Keaton jest świetnym Batmanem. Powiedzieć, że Stan jest na kogoś słabym wyborem jest jeszcze dziwniejsze. Oba filmy które zrobił w 2024 pokazały jak dobrym aktorem jest.

A jeżeli chodzi ci o to, że Zsasz jest słabym kandydatem na antagonistę, no to też jest raczej dziwnym krytycyzm, kiedy jest raczej wiadomo, że Reeves i tak zrobi go w większości po swojemu. Mały kto by zgadł jakby wyglądał jego Riddler czy Pingwin.

Juby

Tak, chodzi mi o to, że Zsasz jest fatalnym wyborem, bo widziałem go w bat-filmie już dwukrotnie, a od lat piszę, że chcę kogoś, kogo w filmach jeszcze nie było. Stan to świetny aktor, akurat jego castingu nie krytykuję. Krytykuję kretyna scenarzystę-reżysera.

Briana Tyree Henry'ego widziałem w 7 filmach, m.in. we Wdowach. Dla mnie Dent od jego komiksowego debiutu ma jedną niepodważalną cechę - jest przystojny (na tym opierał się nawet jego origin, był próżny i po utracie swojej nadzwyczajnej urody oszalał), to takie odbicie lustrzane Bruce'a, które zeszło na złą drogę. Billy Dee był dla mnie Dentem, Tommy Lee też, Eckhart również. Jakby obsadzili w tej roli Idrisa Elbę, albo Michaela B. Jordana - bring it on! Ale nie koleś z +30kg nadwagi (no chyba, że o czymś nie wiem i zrobił super formę do roli?). Na razie to zapowiada się na Two-Chins, a nie Two-Face :P

Porównanie do Keatona nietrafione. Jego cechy fizyczne okazały się nieistotne przy rewolucji w kostiumie, który przygotowali do filmu.

Jak kiedyś przeczytam chociaż jedną pozytywną wiadomość na temat tej produkcji to na pewno nie omieszkam pochwalić. Póki co, widzę jedynie powody do narzekania.

CytatAfter the film wrapped, Pattinson planned to fit one movie between The Batman and its sequel, assuming production for it would get underway fairly quickly. However, Pattinson would end up starring in nine films before cameras on The Batman 2 would finally roll (...)
;D LOLz
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Cap

Znaczy powiem, że przynajmniej dla mnie, trochę trudno brać twoją krytykę poważnie jak zaczynasz obrażać Matta Reeves'a. No zachowujesz jakby facet przyszedł do twojego domu, spalił wszystko twoje komiksy, pobił ciebie i potem jeszcze zabrał wszystkie twoje meble.