Aktualności:

"Batman: Pełnia" od 10 grudnia.

Menu główne

The Flash (2023) - AKA trzeci Batman z Michaelem Keatonem

Zaczęty przez Juby, 27 Sierpień 2020, 09:17:02

Juby

Mocno ruszyli z kampanią promocyjną, już są kolejne plakaty (z Batmanem niestety najsłabszy):

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

Leon Kennedy

Cytat: MysiaParasolka w 13 Luty  2023, 22:29:19Największym pozytywem póki co jest dla mnie Kara i mocno liczę na tę postać.
A zainteresowanie tym filmem po zwiastunie nadal znikome, do nadrobienia kiedyś na Polsacie.

Z tymi przerwami na film między reklamami na pewno będzie się fajowo oglądać 😉

Również macie wrażenie, że strój Keatona jeszcze więcej blokuje mu ruchów? W scenach pełnych dynamizmu może to wyjść trochę dziwnie...

Q

Efekty jakoś źle nie wyglądają, ale też mając na uwadze "To: Rozdział 2", to Muschietti nie zawsze dobrze wykorzystuje CGI i czasami jest zbyt sztucznie, co też widać w zwiastunie.

Sam zwiastun jak praktycznie na pierwszy promujący film, jak dla mnie zbyt bardzo skupia się na scenach akcji, ale muszą czymś zachęcić widzów.

Postać Kary i takie podejście do Supergirl zapowiada coś nowego i to może się sprawdzić.

Co do przeciwników Batmana to może o kimś ktoś wspomnie, ale czy przy ty różnych światach nie mógłby się pojawić Flashpoint Batman?
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Crowridd

Cytat: Q w 15 Luty  2023, 00:24:25Postać Kary i takie podejście do Supergirl zapowiada coś nowego i to może się sprawdzić.

Przedstawili ją trochę jak Jedenastkę w Stranger Things.

Juby

https://comicbookmovie.com/the-flash/the-flash-7-key-moments-from-the-plot-leak-confirmed-by-the-trailer-and-how-the-movie-originally-ended-a200445

Nie czytam, ale wklejam, bo chętnie zerknę już po seansie jakie były przecieki na miesiące przed premierą i jakie pierwotnie miło być zakończenie.

Pierwsza oficjalna fotka z filmu:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

MJ

Już mogli dać mu krótsze włosy, facet nie musi całe życie nosić tej samej fryzury.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Przecież nie nosi tej samej. W pierwszym filmie miał krótkiego mulleta, w drugim już nie, w obu Michael miał naturalnie kręcone włosy, a na zdjęciu widać, że tu będzie miał proste. Ale zgodzę się, że niepotrzebna mu była peruka (tak samo, jak Affleckowi i Pattinsonowi), Michael mógł grać ze swoją resztką włosów.

#ReleaseTheSchumacherCut

newtime

Keaton miał już spore zakola przy batmanie, teraz pewnie zostały mu włosy tylko przy bokach wiec prawdopodobnie chodził by łysy ;D  Nie miałem pojęcia ze Affleck oraz  Pattinson grali w perukach :o

Leon Kennedy

Serio? Oboje mieli peruki? Kurczę, nie miałem o tym pojęcia 😄 Zdjęcie Keatona fajne, a ten zawadiacki trochę szalony uśmieszek zarąbisty. Fajnie by było gdyby w filmie go czasem trochę poniosło...

Juby

Ben zażyczył sobie perukę i sam wybrał w jakiej będzie grać, była o tym mowa w jednym z materiałów promocyjnych jeszcze przed premierą BvS. W każdej scenie grając Bruce'a Wayne'a - to nie były jego włosy. Z Pattinsonem nie jestem pewny, ale chyba widziałem jego fotki w przerwie zdjęć do The Batman w Edynburgu i miał swoje naturalnie jasnobrązowe włosy, a nie tak ciemne i długie, więc na 99% też nosił perukę.

A Michael bez peruki ma tyle włosów (fotka sprzed roku):

#ReleaseTheSchumacherCut

Mickey

Chyba nikt jeszcze nie wrzucał. Co sądzicie o tych strojach? Drugi od lewej to mistrzostwo. Te kostiumy fajnie pokazują część historii Batmana przed jak i po wydarzeniach z filmów Burtona.

MysiaParasolka

Cytat: Mickey w 16 Luty  2023, 20:40:50Te kostiumy fajnie pokazują część historii Batmana przed jak i po wydarzeniach z filmów Burtona.

Btw jaka w końcu jest oficjalna wersja - to jest "ten" Batman od Burtona czy jakaś jego alternatywna wersja?
Nie żeby to cokolwiek zmieniało ;)

MJ

Chciałbym zobaczyć jakąś retrospekcje z Batmanem w którymś z tych strojów. Coś budującego charakter tej postaci i kluczowego jak w Batman Beyond Return of the Joker.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Ej no, panowie, prosiłem żebyście umieszczali wszelkie screeny, cytaty, itp. w spoiler tagu, bo nie każdy ogląda trailer i chce dać się zaskoczyć w kinie >:( Nieładnie.

Skoro już widziałem tę zbrojownię to się wypowiem. Bardzo mi się podoba poszerzenie świata Batmana-Keatona w ten sposób i na taką scenę właśnie liczyłem. Mam jednak dwie uwagi. Pierwsza to brak "Panther suit" szykowanego dla Keatona do Batman Forever zanim opuścił projekt - myślę, że dało się go odrobinę dopasowaną do tego projektu i umieścić po prawo od stroju z Batman Returns. Druga to dwa kombinezony po lewej - rozumiem, że chciano uchwycić kostiumy Keatona z filmów Burtona w centrum, po lewej i po prawej od wizerunku, którego przyjmie we Flashu, ale nigdy nie pomyślałbym, że Batman-Keaton nosił inny strój i inne logo na piersi od tego, które nosił w pierwszym filmie Tima Burtona. To trochę retcon jak dla mnie, którego muszę przetrawić.

Cytat: MysiaParasolka w 16 Luty  2023, 21:31:42Btw jaka w końcu jest oficjalna wersja - to jest "ten" Batman od Burtona czy jakaś jego alternatywna wersja?
Nie żeby to cokolwiek zmieniało ;)
Patrząc na obrażenia stroju z 1989, to jest dokładnie TEN Batman, którego znamy z filmów Tima Burtona.

#ReleaseTheSchumacherCut

Mickey

CytatPierwsza to brak "Panther suit" szykowanego dla Keatona do Batman Forever zanim opuścił projekt - myślę, że dało się go odrobinę dopasowaną do tego projektu i umieścić po prawo od stroju z Batman Returns.

Masz na myśli ten strój?
Nawet ,,wystąpił" w Batman'89 #2.

Istnieje możliwość, że jaskinia skrywa więcej strojów niż te pokazane tutaj. Artyści tworzący concept arty pisali na Twitterze, że powstało dużo więcej projektów, ale oczywiście nie wszystkie mogły trafić do filmu. A 70 letni ,,flashowy" Bruce miał czas tworzyć nowe kostiumy przez tyle lat działalności.