Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

The Batman (serial animowany, 2004)

Zaczęty przez Q, 21 Styczeń 2008, 14:36:07

LoonyBuffoon

Zgadzam się z kolegą wyżej. Jak zobaczyła  Jokera i to jak się zachowuje...tragedia...nieokrzesany dzikus. Reszta postaci też nie zachwyca, a wręcz odtrąca. Nie to co TAS, żaden nowszy batmanowski serial mu nie dorównał -  jak na razie.

ashelos

Joker w tym serialu wygl?da okropnie, a? szkoda na to patrze?... co do serialu to taki ?redni, ale TAS'owi do pi?t nie dorasta. TAS mia? klimat i ciekawe histori?, a The Batman nie za bardzo to posiada.
"One by one, they'll hear my call. Then this wicked town, will follow my fall." - The Joker

"Arkham was right: Sometimes it's only madness that makes us what we are."

BlackBat

Zabrałam sie za to jakiś czas temu i faktycznie kreacja Jokera jest tu...inna? Delikatnie mówiąc. Ogląda się przyjemnie, ale nie wciąga na tyle by przyssać sie na kilka godzin jak do JL albo TAS. Ale twórcy mają u mnie plusa za animację peleryny, nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę ;) Jedna z najlepszych jakie do tej pory widziałam.
"Last time I moved this fast, Hitler was still alive"

darkside

CytatZabra?am sie za to jaki? czas temu i faktycznie kreacja Jokera jest tu...inna?

Jest ciekawa, ale taki Joker bardziej by si? nadawa? na przeciwnika Red Robina lub Nightwinga a nie Batmana. Brakowa?o mi tu dobrze skrojonego garnituru, klasy, i wyrafinowanego humoru ;) czyli rzeczy za które uwielbiam Mr. J. Chocia? jakby si? zastanowi?, to Bruce Wayne z tej kreskówki bardziej przypomina Dicka ni? Bruce'a - wiek, zachowanie.
I'm Vengeance... I'm the Night... I am Batman!

franek

Na ZigZap o ile dobrze pamiętam to leciało. Niedługo potem zdjęli z anteny całego Batmana czego żałuję do dziś, nawet fajna była ta kreskówka, podobała mi się ta świeża kreska, ale Joker rzeczywiście był zły. Dubbing nie był zły, dobrze się oglądało. I te ostatnie odcinki z Ligą i Strange`em były meeega.

Show Must Go On!!!

MysiaParasolka

Odświeżam trupa Złotą Łopatą ;)
Nigdzie nie widzę tej kreskówki w polskich streamingach - rozumiem, że nie ma legalnego sposobu na nadrobienie?

Q

Nie. To samo dotyczy też innych seriali animowanych z Batmanem. Po latach "TAS" zawitał (w różnej liczbie sezonów) na trzy platformy streamingowe, więc może i kiedyś i pojawi się "The Batman" ale na razie nie ma co na to liczyć.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Kaz

The Batman był emitowany parę lat temu na kanale ZigZap? Mniej więcej wtedy, gdy ta sama stacja puszczała TAS? Jeśli tak, to rozumiem że polskim głosem Batmana/Bruce'a był R. Pazura?

Juby

Zgadza się, serial był emitowany na ZigZapie zaraz po zakończeniu TASu. Tutaj masz spis aktorów polskiej wersji językowej: https://dubbingpedia.pl/wiki/Batman_(serial_animowany_2004)

Zmieniam nazwę wątku, żeby nie mylił się z tym o filmie pana, który nie miał dość wyobraźni, aby wymyślić coś nowego :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Jak chcecie coś znaleźć na platformach to proszę sprawdzać na:
https://upflix.pl/

na CDA jest jednak "nieoficjalnie" całkiem sporo odcinków.