Aktualności:

"Batman: H2SH" od 15 września.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
6 (37.5%)
Red Hood
5 (31.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (6.3%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (12.5%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (12.5%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 16

Leon Kennedy

Powiem wam, że jeśli los Jordana pozostanie taki jak po 6 odcinku, to będę tym bardzo rozczarowany!!!

Crowridd

Chyba jednak wolę Jordana z pierścienia. Finał za tydzień, więc zobaczymy czy dostaniemy odpowiedzi na wszytsko, czy (oby nie) zostawią kilka otwartych furtek.

LelekPL

Ahhh, a już po cichu liczyłem, że Paramount się nie uda to przejęcie. Jednak zawsze trzeba pamiętać, że jeśli miliarder czegoś bardzo pragnie w dzisiejszym świecie to to ostatecznie dostanie. Nawet jeśli łamie prawa monopolowe, to wystarczy kilka czeków i ugoda gotowa. Legalne przestępstwo. Bardzo szkoda, że władze stanowe dały się tak łatwo złamać bo ta ugoda była śmiesznie mała.

Ale z takim długiem, z tak fatalnym zarządzaniem Paramount do tej pory, i z firmą Oracle tatusia Ellisona, która straciła 50% swojej wartości w ciągu zaledwie roku, nadal uważam, że Netflix przejmie całe Skydance za kilka lat.

Leon Kennedy

Również bym wolał, żeby do tego dilu nie doszło, szkoda.

Spoiler
Co do Latarni. To co sądzicie o Halu i zakończeniu jego historii? Dla mnie totalne dno i wręcz zniszczenie świetnej postaci. Wszystko byłoby dla mnie ok ( podobał mi się taki  podpity i zrezygnowany Jordan) , gdyby odkręcili to, co się stało i dali mu np. żółty pierścień! Tak zmarnować tak fanatyczny casting  :'(  :'(  :'( Ale cóż, John okazał się ważniejszy. Za to Hal chwilę w kostiumie sobie polatał, a jego przygody musimy sobie wyobrazić. Genialne :'( 
[Zamknij]

Crowridd

Finał mocno "Kingowy" - bardzo takie lubię. Wolę takie zakończenie, niż lasery, bitwy etc.

Co do Hala

Spoiler
Postać Hala była tak dobrze napisana, że chyba każdy liczył na jego wskrzeszenie, ale wydaje mi się, że Gunn mówił, że jeżeli ktoś zginie w tym Uniwersum, to już na dobre.
Bardziej mi podchodzi tak napisanie tej postaci, niż jej eksploatacja na pół z Johnem. Teraz jest i tak dwóch Latarników. Liczę na to, że John się jeszcze kiedyś pojawi, bo co do Gardnera jestem pewien.

Co do castingu - podzielam Twoje zdanie. Ale też cieszę się, że zapamiętam go właśnie w ten sposób, w jakim został przedstawiony w serialu. Te jego teksty, zwłaszcza w ostatnich odcinkach - ech. Chwytało to za serce.
[Zamknij]

W międzyczasie przeczytałem kilka komiksów z Lanternem - to Uniwersum zdecydowanie bardziej mi leży niż np. Flasha.

Leon Kennedy

John w nadchodzącym Supermanie się pojawi.

Spoiler
Dla mnie to Hal jest pierwszym/najważniejszym Latarnikiem. Chodź Johna też lubię, zwłaszcza po serialu animowanym JL. To jednak zabicie takiej postaci jak Hal już teraz na samym początku drogi tak naprawdę, jest w moim odczuciu słabe, a nie zaskakujące. Można było mu dać żółty pierścień albo z czasem zrobić z niego Parallaxa... Ale nie, postanowili go ubić i żegnaj, fajnie było, ale jesteś już nam całkowicie zbyteczny. Jest jeszcze szansa, bo Sinestro stwierdził, że można go wskrzesić... Nadzieję umiera ostatnia.
[Zamknij]

Crowridd

O, tego nie wiedziałem. Świetna wiadomość. Ten nowy Supek ma być chyba w bardziej mrocznym klimacie, niż pierwsza część.

Spoiler
Racja - Sinestro dał tutaj nadzieję. Zobaczymy.

Pamiętajmy też, że słowa Gunna mogą być jakąś tam podstawą działania tego Uniwersum, ale jak przyjdzie co do czego (np. Jama Łazarza), to się może okazać coś innego ;)
[Zamknij]