Aktualności:

"DC Absolute Noir" od 20 maja.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
5 (33.3%)
Red Hood
5 (33.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (6.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (13.3%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (13.3%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 15

Q

Widocznie jej ufają, miała też pracować nad tekstem do "Batman Beyond" z Keatonem w roli starego Batman.
"The Brave and the Bold" miał pisać scenariusz, ale wtedy wybrała "Szybkich i Wściekłych 10", ale jak widać ostatecznie pozostaje związana z bohaterami DC.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Leon Kennedy

Napisała dwa niezłe scenariusze + skasowana Batgirl. Zobaczymy. Czas mają. Więc może dopieszczać i dopieszczać. Zobaczymy, jak zwykle.

Juby

Napisała dwa beznadziejne scenariusze, ale w sumie nie wiemy ile to ingerencja studia, a ile jej brak wyobraźni / talentu. Też bym nie przekreślał.

Widziałem, że pokazali Momoa/Lobo. Wygląda jak... Momoa, nawet oczu nie zrobili mu czerownych :P
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

newtime

Uważam ze Flash scenariusz mial całkiem niezly, tam byly inne problemy. Jeśli chodzi o batmana, to w sumie miala juz do czynenia z 3. To byla moja ulubiona wersja Afllecka oraz całkiem niezły Keaton no i oczywiście pewne cameo :)

Juby

No i to jest "ciekawa plotka":
https://www.worldofreel.com/blog/2026/1/30/james-gunn-hinted-at-potentially-directing-dcus-batman-movie-the-brave-and-the-bold

To James Gunn miałby wyreżyserować The Brave and the Bold (co by tłumaczyło nieśpieszne tempo, najpierw musi skończyć swój nowy film). W ogóle by mnie to nie zaskoczyło. Ktoś o takim ego chciał reżyserować wszystkie najważniejsze produkcji swojego uniwersum? Yep, jestem skłonny w to uwierzyć. No i ciekawe jak swoim bat-filmem wybroniłby się człowiek, który niegdyś objechał od góry do dołu Batmany Burtona i nie podobała mu się również trylogia Nolana.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

#ReleaseTheSchumacherCut

newtime

Przecież co chwile jest jakaś plotka którą Gunn dementuje na X, tak średnio 2 razy tygodniowo 

Leon Kennedy

CytatNapisała dwa beznadziejne scenariusze

Takie Twe zdanie i ok, ja zaś mam inne odczucia, zwłaszcza względem Harley  8)

Leon Kennedy

W końcu to mamy!  Latarnie!!!

MJ

Mówili że ma mieć klimat jak Detektyw, powiedziałbym że to duże wprowadzenie w błąd widzów.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

Kiedyś miałem w planach... Ale koniec końców nie widziałem nawet jednego sezonu.

Leon Kennedy

Drugi trailerek do kuzynki Supermana. Jest więcej Lobo ;D  Widać ciut Kryptona. Zaś klimat wydaje się całkiem dobrze dobrany.

PS: Wick dobrze rozumie Karę 😅

@Leon, prośba z mojej strony:  jak umieszczasz na forum materiał video to weź go od razu wstaw tak, aby nie był tylko skróconym linkiem.
- Juby

Johnny Napalm

Trochę mnie dziwi dlaczego ostatnie filmy w tym temacie są w podzbiorze Batman –> Bat-filmy. Ciężko było tu trafić po przerwie bez wpisywania tytułu filmu o Supergirl i... Lobo! Średnio to logiczne, jak dla mnie, bo ani Supergirl, ani Lobo nie są jakoś mocno powiązani z Bat-światem. Ale to tylko mała uwaga.

Najważniejsza rzecz, to to, że chciałem się pochwalić zakupami. Jestem już coraz bardziej przygotowany na film. Sorry za zdjęcia wykonane przy użyciu prodiża, poprawię się:

THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Juby

Cytat: newtime w 25 Maj  2026, 16:32:33Nie rozumiem, bardzo kibicuję temu uniwersum, bo Superman dał mi duży kredyt zaufania. Ale po co marnował okienko kinowe na film Deathstroke & Bane? Co to jest wgl za duet? Ma to jakieś odniesienie w komiksach? Gdzie jest Wonder Woman, Flash, bat rodzina...
Robi się jeszcze dziwniej. Gunn zdradził, że jeszcze w tym roku wchodzą na plan serialu o Gorilla Groddzie - wtf? Po co serial o przeciwniku superbohaterów, których jeszcze nie wprowadzono w tym uniwersum (Flash)? To tak jakby w MCU zaczęli od serialu o Lokim, a dopiero po latach ruszyli z Thorem...

Podobno rozwijany jest też projekt serialowy o Poison Ivy... O ile ScarJo nie gra jej u Matta Reeves'a i nie miałby to być miniserial w tamtym świecie, to również nie widzę sensu w rozwijaniu takiego projektu w DCU bez wcześniejszej premiery The Brave and the Bold, a ta przecież nie nastąpi przez najbliższe 2-3 lata.

W kinie trafiłem na dwa kolejne zwiastuny \upergirl - wygląda to na spin-off Strażników Galaktyki bez grama własnego charakteru, z infantylną fabułą o ratowaniu pupila. Premiera tydzień po Toy Story 5 i na chwilę przed nowymi minionkami + rimejkiem Vaiany może okazać się samobójstwem.

#ReleaseTheSchumacherCut

Q

To Safran wspomniał o Gorilla Groddzie, ale jak wyjaśnił Gunn to jest wcześniej zapowiedziany projekt z udziałem Jimmy'ego Olsena. Podobno tytuł do "American Villain".

Ma być antologia, więc w takiej formie może się sprawdzić jeśli mają dobry pomysł. Jeśli głównie tworzą z myślą o fanach, to nie muszą wcześniej każdej postaci wprowadzać. Nie trzeba postrzegać Grodda wyłączenie jako przeciwnika Flasha.

Ale co z tego wyjdzie to już inna sprawa.

Superman ściąga kotki z drzewa, a Supergirl chce uratować swojego psa, stawka mniej oklepana niż wieczna walka o ocalenie Ziemi.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

newtime

Akurat ratowanie pupila, to coś co póki co jedynie wzbudza mój hype, kameralna osobista stawka > ratowanie świata. Natomiast póki co film prezentuje się po prostu zwyczajnie, plus nie odpowiada za niego Gunn wiec tutaj totalna ruletka.  Co do kolejnych zapowiedzi, tak jak pisałem nie rozumiem, tak samo nie rozumiem czemu taka ważna i nie wykorzystana  marka jak Latarnie, dostaje serial typu true detective zamiast film w kinie ::)