Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (30.8%)
Red Hood
4 (30.8%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (15.4%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (15.4%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 13

Juby

Wczoraj wieczorem pierwszy raz widziałem fragmenty z \upermana Gunna (przed seansem Zemsty Sithów w CinemaCity puszczają pierwszy trailer). Nie wyglądało to źle, ale nie dostrzegłem w tym także niczego, bez czego nie mógłbym żyć. Kostiumy i fryzury postaci (Guy Gardner, ewidentnie farbowany Clark Kent z pudlem na głowie), które na fotkach z planu wyglądały tragicznie na oficjalnych ujęciach prezentują się... równie tragicznie. Efekty komputerowe takie sobie, a wykorzystanie muzyki Williamsa, od której WB nie chce się uwolnić - choć Zimmer udowodnił, że się da - bardzo słabe.

Hype: 0,0
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Leon Kennedy

Nie spodziewałem się u Ciebie niczego innego jak właśnie tego, czyli hype na zerowym poziomie. W sumie, co by nie zrobili, co by nie pokazali, to i tak u Ciebie nic nie zmieni...  Może seans, kiedyś na TVN 😅

Juby

https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/1/mike-flanagan-replaced-on-clayface-new-writer-hired-for-rewrites

Czyżby kolejne problemy(?) przy kolejnym filmie DC? Ciekawe co dalej z marketingiem jaki to świetny scenariusz dostarczył Flanagan i reklamowanie tego projektu jego nazwiskiem, skoro przepisuje go ktoś inny?

A Stg. Rock podobno jednak nie będzie rozwijany.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Silent Dark

Cieszę się z kasacji Rocka, nie byłem targetem i nie chciałem by zajmował slot ciekawszym postaciom. Niemniej Gunn i tak go nigdy nie potwierdził. Martwi mnie natomiast brak informacji o sequelu Constantine z Keanu, na który bardzo liczyłem. Pierwotne plany na drugą część były obłąkane. Film o czarnoskórym Supermanie również utknął w tzw. development hell.

Q

"Stg. Rock" podobno nie skasowany ale przesunięto tylko początek zdjęć. Ale i tak oficjalnie nic nie zapowiadali, a WB zaliczył ostatnio kolejne wtopy więc mogą być jeszcze bardziej zachowawczy przy dawaniu zielonego światło dla nowych produkcji. Więc pewne będzie dopiero jak wejdzie do kin, bo może nawet jak nakręcą, to na koniec postanowią skasować tak jak "Batgirl".
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Cytat: Juby w 02 Maj  2025, 09:41:07https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/1/mike-flanagan-replaced-on-clayface-new-writer-hired-for-rewrites

Czyżby kolejne problemy(?) przy kolejnym filmie DC? Ciekawe co dalej z marketingiem jaki to świetny scenariusz dostarczył Flanagan i reklamowanie tego projektu jego nazwiskiem, skoro przepisuje go ktoś inny?

Nowym scenarzystą Clayface'a został Hossein Amini (facet od Drive i The Snowman).
https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/6/drive-writer-hired-to-re-write-clayface

Okazuje się, że ten "paszyn-prodżekt" Flanagana został przez Flanagana porzucony na rzecz serialowej Carrie, a ten jego "znakomity scenariusz", po którym film dostał zielone światło, był tylko surowym draftem, którego trzeba przepisać od podstaw :) James "The Lier" Gunn i jego DCU znowu w formie ;D

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Ty ze swoim ciągłym i ciągłym narzekaniem na niego również jesteś w formie  ;D  ;D  ;D

Juby

Musimy się równoważyć ;) Jasna i ciemna strona tej samej twarzy...

- Morgan Freeman