Aktualności:

"Batman. Wojna w Gotham. Tom 3" od 21 maja.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (30.8%)
Red Hood
4 (30.8%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (15.4%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (15.4%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 13

Juby

https://variety.com/2022/film/box-office/black-adam-box-office-100-million-loss-1235449487/

Black Adam oficjalnie kolejną klapą w DCU. Szacuje się, że strata wyniesie $50-100 milionów, choć ludzie z Warnera zarzekają się, że ostatecznie wyjdzie na zero. Jeszcze optymistyczniej do sprawy podchodzi Dwayne, który finansową porażkę swojego filmu przedstawia jako sukces ;D

https://tinyurl.com/yc3p6wsb
https://tinyurl.com/3cns3csk
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Q

Wszystko zależy jak liczą - https://deadline.com/2022/12/dwayne-johnson-black-adam-box-office-profit-1235191135/

nie wiele ale w ogólnym rozrachunku jakieś zyski "Black Adam" przyniesie.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

No bez jaj. Film z Total Budget na poziomie $340m (jak nie $380m) i twierdzą że z przychodami rzędu $390m będzie zysk? :D Skoro doliczają merchendising (czego nie powinni robić, bo mowa była o klapie finansowej w stosunku do wyniku kinowego), to niech doliczą do niego również koszty produkcji wszystkich gadżetów, zabawek, etc. Eh, Warner...

Ale i tak najlepszy jest The Rock. Wyjeżdża z pierwszym Kapitanem, choć ten kosztował $55m mniej i marketing filmu w tamtych czasach wynosił połowę tego, co teraz (+Cap zarobił więcej w USA, najważniejszym dla tych filmów rynku).
https://twitter.com/TheRock/status/1600589666683846656?cxt=HHwWgIDQncr0t7YsAAAA

Z innych newsów ze świata DC. Wonder Woman 3 skasowana!!! :D
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-features/wonder-woman-3-not-moving-forward-dc-movies-1235276804/

Kolejna dobra wiadomość i odważny ruch nowych szefów. Jak wiadomo, nie jestem fanem poprzednich części, a Gal uważam za słabiutką aktorkę, która o wiele lepiej wypada na drugim planie. Niech dalej będzie częścią DCU, ale jako support w JL2, a nie lead swojej marnej serii.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Nic tylko czekać teraz na kolejne kasację. Ponoć wszystko mają zaorać i wziąść nowych aktorów. Nie mam pojęcia co już o tym myśleć i chyba po prostu przestaje się już tym ekscytować. Plakat żuka? No fajnie. Czekam, aż go skasują. Cavill, super. Może się uda, ale pewnie i jego też zaorają. Albo będzie grał całkowicie innego Esa w innym universum. Dobrze, że The Batman ma być dalej odrębnym tworem.

https://naekranie.pl/aktualnosci/wonder-woman-3-skasowany-film-henry-cavill-black-adam-2-dc-1670484547

Mr.G

Odnośnie tych rewelacji wrzuconych przez Leona, mam jedno słowo: OBY!
Od czasu skasowania Batgirl pojawiło się światełko nadziei i liczyłem, że w końcu wybuchnie ono w coś takiego. Oczywiście decyzja ta powinna zapaść wiele lat i Black Adamów wcześniej, ale lepiej późno niż wcale. Może i żal byłoby Cavilla, ale i on nie jest niezastąpiony, a jeśli sprzątać, to bez sentymentów. Na ten moment - jak dla mnie - jedyne co w filmach DC ma sens, to The Batman i nie widzę przeszkód, by to on był jedynym Batmanem i by w jego świecie istnieli inni herosi - pod warunkiem oczywiście, że nie będzie to tak żałośnie afiszowane jak dotąd. Niech równolegle powstanie sobie nowy Superman i niech widzowie znów doszukują się powiązań między tymi bohaterami, a nie są nimi bezmyślnie zarzucani. A że świat Reevesa zbyt realistyczny i zbyt brudny na Ligę? Moim zdaniem właśnie kontrast między wizjami może być tym, co urozmaici DCU i odróżni je od MCU.

W końcu, pierwszy raz od dłuższego czasu, coś drgnęło w moim sercu fana. Niech porządki trwają!

Juby

Zaraz, zaraz, Gunn jednak nie chce Cavilla? Jednak nie wróci do bycia Supermanem? Lol. Niech się pierdolą.

Podobno w drugim Aquamanie
Spoiler
jednak nie będzie Afflecka, wycięli go, albo jeszcze nie wmontowali. W każdym razie jego powrót też jest niepewny.
[Zamknij]

- Morgan Freeman

newtime

No i super. Z całą sympatią do Cavila ale czas w końcu za zakopanie Sndyer uniwersum i rozpocząć wszystko kompletnie od nowa.   Cavill wciaż mi się kojarzy z okropnym BvS, JL i co najwyżej dla mnie średniem MoS.  Skoro bujdą już coś na nowo, to od podstaw, bez sensu zostawiać jednego aktora z starej osbady za którym ciągnie się smród słabych filmów  a wielu innych dobrych aktorów na pewno się znajdzie

Juby

No ale oni nie zaczynają od nowa właśnie, wszystko ma być aktualne, postacie z filmów/seriali Gunna też, tylko obsadę/bohaterów od Snydera chcą wywalić. To BEZ SENSU. Na hard-reboot jest Imho za późno (to już trwa 10 lat, a w tyle za konkurencją są 15), ale i go nie umieją poprawnie przeprowadzić. Nie wiem co planuje Jimbo, ale jeśli wycofują się z Cavilla to dla mnie jego plan już jest skreślony, a mój prywatny hajp na przyszłość DCU wraca do stanu z lat 2016-październik 2022, czyli nie czekam i wyśmiewam każdy news o nim.

- Morgan Freeman

newtime

Myślę że Wb chce po prostu robić dobre filmy które  dadzą jakieś sensowne pieniądze a nie będą kolejnymi klapami. Prawda jest taka że cała stara obsada, może poza Auamanem po prostu zle się widzom kojarzy i nie chcą oni chodzić na te filmy a Cavill jest wręcz pierwszym z czym się kojarzy uniwersum Snydera, nawet jeśli ma on swoich fanów, to był najbardziej mroczny czas filmów Dc. Mamy nowego batmana który był sukcesem, to niech w końcu będzie nowy superman i Wonder woman.

Gieferg

Jak olewam nowego Batmana tak teraz z przyjemnością oleję całą resztę.
Jedynie plotki o tym, że Momoa miałby w nowym rozdaniu zostać Lobo brzmią dobrze, bo od początku go chciałem w tej roli.

(własnie się dowiedziałem, ze Aquaman 2 przesunięty na grudzień 2023 - anulujcie w cholerę najlepiej :P).
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Q

Jak w przypadku wszystkiego związanego w ostatnim czasie z WB, są same sprzeczne doniesienia.

Komentarza Gunna do artykuł THR m.in. dotyczącego skasowania WW3

CytatAs for the story yesterday in the Hollywood Reporter, some of it is true, some of it is half-true, some of it is not true, & some of it we haven't decided yet whether it's true or not.

https://twitter.com/JamesGunn/status/1600920132691189760

Czyli do czasu oficjalnego ogłoszenia wszystko wydaje się płynne. Na pewno  będą chcieli odciąć się do uniwersum Snydera, ale chyba do premiery "The Flash" żadnych decyzji nie poznamy.

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Przeczytałem te tłity Gunna i wygląda to na grzeczne przekazanie, że możemy spodziewać się potwierdzenia większości z tych rewelacji.

Gunn pracuje nad dokończeniem trzecich Strażników dla Marvela, a na półce ma trzy bardzo niepewne finansowo projekty (zarówno Shazam, Flash i Beatle mogą okazać się sukcesami, jak i klapami). Myślę że do czasu, aż to wszystko się nie wyjaśni (czyli najwcześniej wrzesień przyszłego roku) nie będzie żadnych konkretów i tylko więcej takich niepokojących nieoficjalnych informacji przez które reputacja DCU i nowego zarządu zrówna się z tą sprzed objęcia ich władzy, i nawet jak już kiedyś wypuszczą nowe, udane filmy (obstawiam, że do kin nie trafi nic z DCEU w latach 2024-2025) to słabo się sprzedadzą przez zły PR i za kilka lat czeka nas powtórka. DC Universe nie jest do odratowania, nie przy takich przeciekach.

edit:
Podobno w planach był Batman Beyond z Michaelem Keatonem i właśnie wylądował w koszu.
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1601021501884407810?cxt=HHwWhICpmdmk_LcsAAAA
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1601039861288689665?cxt=HHwWgoDTta3RhLgsAAAA

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Nic, trzeba czekać na oficjalne stanowisko Gunna. Jest szansa, że Cavill jednak zostanie... Ale panowie tak się nie robi!!! Coś dajecie i zaraz zabieracie. To samo pewnie stanie się z Keatonem 😑

MJ

Nic dziwnego że chcą wszystko zresetować, Ezra Miller to chodzący przypał, Affleck raz chce grać raz nie, Wonder Woman i Superman są okej, ale to za mało. Niewykluczone że otrzymamy historię rodem z komiksów DC, czyli Flash wszystko zmienia, dzieje się jakiś duży event poprzedzony pojedynczymi historiami i znów Flash wszystko zmienia i może wtedy wrócą do Snyderverse albo Keatona itp. Wygląda na to że Gunn odstrzeli łeb wszystkiemu co dotąd znamy z DC , może oprócz Peacmakera bo to jego własne dzieło. Na całe szczęście takie filmy jak The Batman i Joker nie mają związku z całym tym bajzlem i wyjdą tak czy owak, a to najlepsze co DC wypuściło od lat.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

newtime

Mnie to wszystko akurat cieszy, batman zostaje a reszta niech w końcu umrze. Od początku powrót Cavilla, Afflecka oraz  Keatona na więcej niz jednen film wydawał mi sie głupi. Niech sobie układa to uniwersum po swojemu bez żadnych sentymentów. Peacmakera pewnie dostanie jeszcze jeden lub 2 sezony zanim zacznie się nowe uniwersum wiec myśle ze potem równiez zniknie. Powiedmzy sobie szczerze od BvS , to wszystko było zle budowane i jedynie co trzeba z tym zrobic, to zaorać i dać im pracować, bo w końcu znalazła się osoba która ma jakiś konkretny plan wiec dajmy mu po prostu czas pracować bez żadnych sentymentów