Aktualności:

,,Batman/Superman World's Finest: Sprawa Metamorpho. Tom 3" od 30 lipca.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (30.8%)
Red Hood
4 (30.8%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (15.4%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (15.4%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 13

Juby

Nigdzie nie napisałem, że miał. Pisałem o tym co z DC przez lata zrobiło powyższe trio, akurat za Batgirl odpowiadał tylko Zaslav. Nie zmienia to jednak faktu, że kupując bilet dokładacie się do premii, którą niedawno przyznał sobie ten Pan.

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Crowridd

Cytat: Leon Kennedy w 13 Czerwiec  2025, 17:46:13Kto się wybiera do kina?

Biletów jeszcze nie mam, bo nie wiem czy pójdę sam, czy jednak uda się pójść z żoną. A do wyjścia z żoną potrzebna jest teściowa, która zostanie z dziećmi. Więc niełatwo jest w dzisiejszych czasach pójść sobie na Supermana.

Hype mam równie wysoki, jak przy The Batman. Po tych szmirach od DC, które przez ostatnie lata obejrzałem na HBO liczę, że ten film będzie na wysokim poziomie. Bo tak się zapowiada. Marketingowo - poszedł ładny pieniądz.

Przy Flashu mniej się jarałem, bo po zwiastunach wiedziałem, że nie pójdą w stronę Flashpoint, tylko w Keatona, którego dopasują tu do fabuły na siłę + kto zabił matkę Allena (gdzie każdy, kto liznął Uniwersum wie). Szkoda.

Po trailerach - zapowiada się pięknie - i liczę na to, że to będzie mój Es.

@Juby Pisząc posty na forum o tym filmie również dokładasz się do premii dla tych panów (SEO). Jeśli chodzi o $, to nawet bardziej niż Ci, którzy kupili bilet

newtime

Cytat: Juby w 13 Czerwiec  2025, 17:52:52Trio Zaslav-Gunn-Safran:
- wywaliło Cavilla
- wywaliło Gadot, którą z tego co pamiętam uwielbiałeś
- wywaliło Keatona
- usunęło scenę z Keatonem z drugiego Aquamana
- odpisało od podatku film Batgirl z Keatonem, którego zamknęli w swoim skarbcu i którego nigdy nie zobaczymy
- schowało do szuflady Batmana Forevera w dłuższej wersji, której pewnie też nigdy się nie doczekamy

Pamiętaj o tym, gdy będziesz płacił za bilet :)

Jeśli chodzi o mnie, to oprócz Batgril, który był skończonym filmem, to mogę im tylko podziękować  :)  Zwłaszcza za Cavilla oraz Gadot i mówię to bez żadnej ironii.

Juby

Czyli nie chciałbyś obejrzeć "Schumcher Cut"? I robiłaby ci różnicę dodatkowa scena w Aquamanie, w której byłby Bruce Wayne?

Cytat: Crowridd w 13 Czerwiec  2025, 23:46:28@Juby Pisząc posty na forum o tym filmie również dokładasz się do premii dla tych panów (SEO). Jeśli chodzi o $, to nawet bardziej niż Ci, którzy kupili bilet
Pisząc wyłącznie negatywnie o filmie, którego seans w kinie odradzam, na małym polskim forum dyskusyjnym, i nawet nie używając jego tytułu tylko nazywając go \upermanem, dokładam się w jakiś sposób do niego i to w większym stopniu niż ci, którzy zapłacą za bilet w kinie? To bardzo ciekawe :D

Cytat: Crowridd w 13 Czerwiec  2025, 23:46:28liczę, że ten film będzie na wysokim poziomie. Bo tak się zapowiada.
Cytat: Crowridd w 13 Czerwiec  2025, 23:46:28Po trailerach - zapowiada się pięknie - i liczę na to, że to będzie mój Es.

Wprawdzie nie widziałem ostatnich trailerów, ani żadnych spotów/clipów, ale wczoraj kolega podesłał mi kilka screenów z ostatniego trailera +gifa i wygląda to absolutnie tragicznie:

Gunn chyba oszalał, że wybrał takie obiektywy i taką perspektywę przy scenach lotu. Nie dość, że w ogóle nie wierzę, aby Corenswet* tutaj latał, to jeszcze wygląda komicznie przez zaburzone proporcje. Na tych pierwszych ujęciach jakby był Mister Fantasticiem z wyciągniętymi przed siebie na 20 metrów pięściami ;D

Na innym forum zobaczyłem jeszcze ten gif:
https://x.com/i/status/1932843811278836214

I cóż...

17-letnie Wanted za $75 milionów miło lepsze zdjęcia i efekty od tegorocznej superprodukcji za $225 milionów ::)

*David to bardzo przystojny facet, ale to jak oczojebnie go przefarbowali, jak go uczesali, jak go ubrali i jak go kadrują, sprawia że jest najbrzydszym Kal-Elem jakiego widziałem. Czemu nie mógł mieć takiej fryzury, jaką ma obecnie promując film i kostiumu, który podkreśla jego muskulaturę, nad którą tyle pracował do tego filmu?
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

newtime

Schumacher cut jest mi zupełnie obojętny, nigdy nje bylem nawet fanem orignalu.  Aquaman to tak zły film że nawet 5 batmanów by go nie uratowało poza zwykłym fanservisem, wiec na prawdę nie będę przekładał takich rzeczy na film o Supermanie który moze sie okazać dobry, podobnie jak całe nowe uniwersum.

Juby moze ocena bedzie miala większy sens jak zobaczysz zwiastuny albo spiracisz film, nie wiem co tam uważasz za moralne i wtedy myślę kazdy z nas chętnie przeczyta twoja recnezje, ale udawanie ze film dla Ciebie nie istnieje a potem recenzowanie  jednak wyjętych screenów wydaje mi sie trochę nie logiczne.

Od siebie dodam ze mi sie podoba to co widzę ale każdy ma inny gust ofc :)  Poza tym jest to zamierzona estetyka i próba odania komiksowych kadrów za pomocą kamery z tego co zrozumiałem. Dla mnie plus

Juby

Cytat: newtime w 14 Czerwiec  2025, 18:09:54Poza tym jest to zamierzona estetyka i próba odania komiksowych kadrów za pomocą kamery z tego co zrozumiałem.
Jeśli tak jest to próba została położona dokumentnie. W żadnym komiksie nie widziałem kadru z tak komicznie przerysowanymi proporcjami postaci w locie.

Jest w ogóle coś związanego z tym filmem, co ci się nie podoba / nie jest na plus?

- Morgan Freeman

newtime

Cytat: Juby w 14 Czerwiec  2025, 23:30:05Jest w ogóle coś związanego z tym filmem, co ci się nie podoba / nie jest na plus?

Póki co mam wątpliwości co do ilości postaci oraz faktycznie widać ze nie bedzie to wizualne arcydzieło. Ale cała reszta jest dla mnie bardzo optymistyczna, bo oglądając zwiastuny widzę Supermana z komisów, tak samo sam kierunek filmowy, czytajac wywiady z aktorami, rezyserem czuje tutaj duża miłość do materiału zdródlowego.Za miesiąc sie przekonamy czy sie udało, jako fan Dc trzymam kciuki :)

Juby

Mało mnie interesuje Superman z komiksów (poznałem tę postać poprzez dwa pierwsze filmy z Christopherem Reevem, serial animowany emitowany na Canal+ i serial z Deanem Cainem), a dużo miłości do materiału źródłowego miał też Joel Schumacher przy Batmanie i Robinie, albo Mark Steven Johnson przy Daredevilu - a wyszło jak wyszło.

- Morgan Freeman

newtime

Mnie interesuje, chcę w końcu zobaczyć Supermana który jest Supermanem i to co widzę również jest bliżej serialu animowanego czy pierwszych filmów niż Snyder kiedykolwiek . Nikt nie mówi ze wyjdzie arcydzieło, może być różnie ale, to co dostaje do tej pory bardzo mnie chwyta za serce. Czy mogę się rozczarować?

Oczywiście ze tak ale daleko mi do podejścia na pewno będzie złe i Gunn najgorszy, bo niby dlaczego? Ma reż  taka przewage ze zrobił moja ulubiona trylogię w uniwersum marvela oraz bardzo dobry serial w Dc. Wyjdzie film za miesiąc się przekonamy, ja akurat sledze uważnie każdy wywiad i materiały i im więcej tego dostaje tym bardziej jestem na tak, kupuję tych aktorów oraz stylistykę na ten moment. 

Chyba każdy fan tej postaci chce dostać dobry film prawda, których w tym uniwersum od dawna brakuje , niezależnie od tego czy się lubi twórców lub nie?   

Juby

Snyder nie próbował robić Supermana podobnego do serialu animowanego, czy poprzednich filmów, tylko pójść ścieżką XXI-wiecznego Batmana i Bonda, czyli zrobić Supermana "na poważniej", realistyczniej. I chwała mu za to, bo wyszedł mu najlepszy film o Człowieku ze stali.

À propos Snydera - jego fani fanatycy są nienormalni! :D
https://comicbookmovie.com/superman/restorethesnyderverse-die-hards-are-willing-to-take-drastic-measures-to-hurt-superman-when-it-opens-a221220#gs.n2xoac

- Morgan Freeman

newtime

Cytat: Juby w 16 Czerwiec  2025, 09:13:14Snyder nie próbował robić Supermana podobnego do serialu animowanego, czy poprzednich filmów, tylko pójść ścieżką XXI-wiecznego Batmana i Bonda, czyli zrobić Supermana "na poważniej", realistyczniej. I chwała mu za to, bo wyszedł mu najlepszy film o Człowieku ze stali.

Do dziś pamiętam rozczarowanie tym filmem, kierunek Bondowy, to na pewno jest to czym kojarzy się Superman. I te kwiatki scenariuszowe z Papa Kentem, nawet oddzielając postać Supermana był niesamowici nudny dla mnie. No nic mam nadzieje że każdy znajdzie cos dla siebie i fani tej postaci w końcu dostaną film który nie wstydzi się swojego materiału źródłowego  :) 

Juby

Cytat: newtime w 16 Czerwiec  2025, 10:02:25kierunek Bondowy, to na pewno jest to czym kojarzy się Superman.
Nie żaden "kierunek Bondowy", bo Man of Steel z Bondami nie ma nic wspólnego, tylko szedł przy nim ten sam zamysł, który towarzyszył kilku innym rebootowanym seriom w tamtych latach, m.in. serią o Bondzie.

Scenariusz filmu Snydera ewidentnie wymagał dopracowania (do dziś razi kilka ogromnie przesadzonych scen, jak ta ze śmiercią papy Kenta, Lois krzycząca do Supermana "Clark" w obecności świadków, lub Kal zdradzający ile ma lat, po czym rząd przecież mógłby dojść kim on jest - czego i tak nie potrafi zrobić - byleby wpleść chrystusową symbolikę zamiast zadbać o logikę) i przydałaby się wersja rozszerzona, która gdzieniegdzie uspokoiłaby gnające na złamanie karku tempo + może byłaby mniej potraktowana chłodnymi filtrami w kolorystyce. I z tych kilku powodów film ma u mnie 9/10, a nie maksymalną ocenę, bo reszta jest wspaniała :)

Nie kojarzę żadnego filmu z Supermanem, który "wstydziłby się materiału źródłowego".

Słuszne spostrzeżenie:

- Morgan Freeman

newtime

Cieszę ze sie tobie podobał. Dla mnie jako też fana postaci czy ogólnie kina super hero byl niestrawny z wielu powodów,  chcoiaz przyznaje ze na tle kolejnych filmow sie bron. Dlatego ja oraz wielu fanów wiąże tak duze nadzieje z nowym filmem, bo ta postac po porostu zasługuje na dobre oddanie jej na dużym ekranie.

Gunn sie już odniósł do ataku fanów Syndera i ma nadzieje ze jakoś to przetrwają  :)

Crowridd

Cytat: Juby w 14 Czerwiec  2025, 17:51:32Pisząc wyłącznie negatywnie o filmie, którego seans w kinie odradzam, na małym polskim forum dyskusyjnym, i nawet nie używając jego tytułu tylko nazywając go \upermanem, dokładam się w jakiś sposób do niego i to w większym stopniu niż ci, którzy zapłacą za bilet w kinie? To bardzo ciekawe :D

Wprawdzie nie widziałem ostatnich trailerów, ani żadnych spotów/clipów, ale wczoraj kolega podesłał mi kilka screenów z ostatniego trailera +gifa i wygląda to absolutnie tragicznie:

Co do działań, które nazywają się SEO, o których pisałem wyżej.
W sieci nie ważne jest, czy piszesz na grupie FB z milionem lajków, czy na małym, polskim forum.
Generujesz sporo ruchu postami o filmie o Supermanie, dostajesz odpowiedzi, gdzie ludzie przyznają Ci rację, bądź nie - kontynuując od miesięcy temat - za takie aktywności w sieci firmy wydają sporą kasę, żeby robić ciągły ruch - płacą innym, żeby pisali w sieci o danym tytule - i nie trzeba pisać poprawnie "Superman", bo w tego typu algorytmach są zawarte każdego rodzaju błędy powiązane z Supermanem - \uperman jest jednym z podstawowych (1 niepoprawna literka).
Byleby ludzie pisali (nieważne jak) i film wyświetlał się dzięki temu częściej i wyżej niż np. Fantastyczna 4. Tak to niestety działa. Idą za tym $

Co do zapowiedzi - może niejasno napisałem - obejrzałem sporo materiałów promocyjnych i mi się bardzo podobało.

kelen

Cytat: Crowridd w 16 Czerwiec  2025, 17:19:42Co do działań, które nazywają się SEO, o których pisałem wyżej.
W sieci nie ważne jest, czy piszesz na grupie FB z milionem lajków, czy na małym, polskim forum.
Generujesz sporo ruchu postami o filmie o Supermanie, dostajesz odpowiedzi, gdzie ludzie przyznają Ci rację, bądź nie - kontynuując od miesięcy temat - za takie aktywności w sieci firmy wydają sporą kasę, żeby robić ciągły ruch - płacą innym, żeby pisali w sieci o danym tytule - i nie trzeba pisać poprawnie "Superman", bo w tego typu algorytmach są zawarte każdego rodzaju błędy powiązane z Supermanem - \uperman jest jednym z podstawowych (1 niepoprawna literka).
Byleby ludzie pisali (nieważne jak) i film wyświetlał się dzięki temu częściej i wyżej niż np. Fantastyczna 4. Tak to niestety działa. Idą za tym $

Pozwolę się wtrącić z lekkim offtopem, ale albo ktoś źle Ci coś wyjaśnił, albo mylisz pojęcia. SEO jest procesem do optymalizacji danej strony internetowej, aby wyświetlała się na konkretne zapytania w wyszukiwarkach i prowadziły ruch do siebie. To, o czym ty piszesz, to najzwyklejszy marketing, wiral, słowo podane dalej i generowanie "hałasu" w eterze, żeby o czymś była mowa. I "nieważne jak, byleby mówili" absolutnie nie jest uniwersalną prawdą, gdyby tak było, nikt nie inwestowałby pieniądze w stosy farm botów postujących masę negatywnych postów na dany temat na przeróżnych platformach.

Celowy zapis jakichś tytułów, nazwisk i tym podobnych wyrażeń przewija się najczęściej w social mediach, ale z zupełnie innego powodu, niż używa tego Juby (zwykle po to, aby oddzielić wyświetlanie jakiejś zawartości na dany temat innym osobom, które mogą śledzić np. dany hashtag czy zapytanie).