Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Pojazdy Batmana w kontynuacji TDK

Zaczęty przez Maxie Zeus, 08 Czerwiec 2008, 01:15:08

Jaki pojazd Batmana chcieliby?cie zobaczy? w sequelu ''The Dark Knight''?

zmodyfikowany Tumbler
33 (56.9%)
zmodyfikowany Batpod
6 (10.3%)
Batwing
12 (20.7%)
Batboat
3 (5.2%)
Batcopter
4 (6.9%)

Głosów w sumie: 56

lady_ozzy

Rozbił niestety :D

Ale Bruce pewnie kupił sobie cały zestaw... stać go na to
<br /><br />[glow=red,2,300]Dom to organizm... żywiący się szaleństwem...<br />To labirynt, który śni...<br /><br />...a ja się zgubiłam...[/glow]

jakura

Batpod był przegięty, średnio to wyglądało, gdy na tych gigantycznych kołach skręcał. Bat-rower - to by było coś!;P
Powiedzieli mi, że nie da się tego zrobić. Odpowiedziałem maniakalnym śmiechem.

Leon Kennedy

Co nie zmienia faktu, że to było w 100% realne, a przegięte były według mnie tylko jego narodziny ;)

Q

Kilka ostatnich plotek sugeruje pojawienie się pojazdu latającego.  Była wzmianka o czarnym odrzutowcu, a ostatni o dwóch helikopterach bojowych w podobnym stylu co Tumbler i Batpod, czyżby więc Batcopter?
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Vaherem

Na początku śmiałem się z batcoptera, ale jakby nie spojrzeć używanie helikoptera w mieście jest dużo bardziej realne niż myśliwca, nawet jeśli ten drugi miałby system pionowego startu. Ciekawi mnie tylko gdzie batcopter miałby swoją siedzibę bo jakoś nie wyobrażam go sobie w tej jaskini pod rezydencją Waynów.

(A)nonim

Zamiast realne napisałbym "praktyczne".
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Q

To chyba te wspomniane helikoptery, albo inne pojazdy latające, które budują koło hangarów Cardington, czyżby to był nowy pojazd Batmana?

Q

Icaronycteris

Cytat: Vaherem w 25 Maj  2011, 21:06:47
Pamiętam, że oglądałem ją później kilka razy żeby zobaczyć skąd się bierze drugie koło.

W scenie pojawienia się Batpodu nie ma nic transformersowego. Drugie koło to po prostu prawe przednie koło Tumblera (uwielbiam ocenianie sceny, której się nawet nie jest w stanie zrozumieć). To co łączy koła Batpoda, to po prostu przednia oś Tumblera, dlatego Batpod w jednej ze scen kręci się "bokiem" i dlatego oba koła są podłączone z dwu różnych stron do konstrukcji, bo tak musiały się obrócić względem osi Tumblera, żeby ustawić się w linii (jako że Tumbler przednią oś ma u-kształtną i z niezależnie zawieszonymi kołami, pojawia się fizyczna możliwość, by "ramiona" tej osi się rozchylały, tworząc Batpod). Batpod to po prostu samodzielnie jeżdżąca przednia oś Tumblera. Ładnie to widać na grafice uszkodzeń, jedyny sektor nie zniszczony z granatnika to przód Tumblera.

Uzasadnienie dla Batpoda jest proste - Tumbler to pojazd eksperymentalny, więc zawierał kilka nowatorskich rozwiązań, w tym pojazd ewakuacyjny, dający żołnierzowi kierującemu Tumblerem możliwość ucieczki w przypadku unieruchomienia głównego pojazdu. Pomysł jest i świetny i wydaje się technologicznie osiągalny.

Post Merge: 06 Sierpień  2011, 02:13:21

Cytat: Q w 02 Lipiec  2011, 21:47:59
To chyba te wspomniane helikoptery, albo inne pojazdy latające, które budują koło hangarów Cardington, czyżby to był nowy pojazd Batmana?

Ten ciągnik na pierwszym planie drugiego zdjęcia to na pewno nowy pojazd Batmana :P A ta konstrukcja z tyłu to tylko zmyła

Q

b.p.

To wygląda raczej jak tumbler, z całkowicie podniesioną karoserią...
Jeśli batwing (choć ponoć miało to bardziej przypominać helikopter) ma, tak jak batpod, "wyskakiwać" z tumblera, to mega słabo. Chyba, że to podwozie to jedynie platforma, na której przewożą ten "twór".

Nic zaskakującego, jeśli chodzi o wygląd, ta sama estetyka, co w przypadku pozostałych pojazdów.

Vaherem

O kurna, trochę mnie przytkało. Widać wpływ technologi stealth, przypomina trochę f-117 Nighthawk.

franek

To mi przypomina puszkę Pepsi jak zgniatam ją w ręce.

Show Must Go On!!!

Q

Q

Kolejne fotki oraz filmiki:

http://www.twitvid.com/OG3RX
http://www.youtube.com/watch?v=BcLUApuGfoo

Batwing z bardzo bliska - http://www.youtube.com/watch?v=kSUZHRF2ZJg&feature=player_embedded

Podobno za sterami tego pojazdu siedzi nie kto inny tylko Batman.