Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Ogólna sytuacja komiksu na polskim rynku.

Zaczęty przez dumb_bm, 10 Sierpień 2013, 19:49:49

Leon Kennedy

Cytat: XIII w 19 Kwiecień  2019, 11:14:27Aktualnie  rynek komiksowy jest  bardzo przesycony, ciekawe czy w najbliższych latach nastąpi jakiś krach że spadnie sprzedaż  i znowu będzie jeden Batman rocznie

No faktycznie rynek jest mocno nasycony, a kolejne kolekcje są już w drodze np. Spiderek. Czy czeka nas jakiś krach? Ciężko stwierdzić, ale czasy po TM-Semicowe raczej nam nie grożą.

8azyliszek

G...uzik prawda, skoro matka wszystkich Kolekcji czyli WKKM została załatwiona przez wrażą konkurencję. Co gorsze - w UK jest kolejne przedłużenie do 250 tomów. Wyć mi się chce, jak pomyślę ile dobrych tytułów nas ominie.

https://www.youtube.com/watch?v=QKrCXw0Nfm4

Leon Kennedy

No cóż wszystko musi się kiedyś skończyć.

8azyliszek

@UP
No oczywiście - na 250 numerze, jak w Wielkiej Brytanii. :) To jest smutniejsze tym bardziej, że w Niemczech WKKM idzie sobie dalej, bez żadnych przeszkód i niedługo 170 przekroczy i poleci dalej.

XIII

Tomy WKKM  kupowałem na wyrywki ostatnio kupiłem Daredevila Chinatown  a  wcześniej kupiłem Śmierć Stacych czyli miałem prawie 3 letnią rozłąkę z kolekcją, ja za wkkm jakoś płakać szczególnie nie będę , za dużo w tej kolekcji avengers czy też x-men za którymi nie przepadam.

Jak zastąpi ją kolekcja ze Spider-Manem to też jej jakoś szczególnie nie będę kupował , w 1 tomie testowym jest dziadostwo brand new day szkoda na to  nawet 15 zł, miałem nadzieję że u nas pierwsze tomy będą z marvel knights nie kupiłem tego w wkkm bo było niekompletne  a tak by była cała historia  za 45 zł ale niestety spartolili sprawę

8azyliszek

@UP
Taaa jasne. Bo dwa zdublowane tomy po WKKM i Egmoncie (Zło które ludzie czynią, które było w edycji hiszpańskiej) wspaniale by zareklamowały nową kolekcję. Zgadzam się, że początek runu Slotta jest słabiuteńki. Ale właśnie chyba to dobrze, że to słabszy tom kosztuje 15 zł, a nie 40 zł. Ja jestem zadowolony, że z testu tylko Zmysły się powtarzają i to po przerwie 26 lat. Gdy kolekcja wystartuje regularnie, to będzie można sobie spokojnie wybierać co się chce. A na razie jest spoko.

Leon Kennedy

Kolekcja Spidera mnie dość  interesuje, ale komiksów mam już pewnie około 200 i od jakiegoś czasu jest problem z miejscem, to chyba spasuje, może jakiś wyrywkowy wezmę, zobaczę.

8azyliszek

Idź do Ikei po nowy regał. :) Ja sobie na samą WKKM zrobiłem nadstawkę na segmencie i podostawiałem półki po bokach. :) Regały od podłogi po sam sufit, bez prześwitów, to jedyne wyjście. :D

Leon Kennedy

Jest to jakieś wyjście i pewnie w końcu będę musiał coś zakupić.

Johnny Napalm

Za tydzień startuje nowe wydawnictwo komiksowe:

Nagle!

To taka nazwa.  :) Serio...

Wystartują na początek z trzema tytułami, z których gościu z Centrum Komiksu poleca najbardziej album "Z całej pety!". Centrum Komiksu to miejsce, gdzie się o tym dowiedziałem, a to miłe, że niby konkurencja... (Taurus), a informują o takich wydarzeniach, za to kolejny olbrzymi plus.  :)

"Założycielami wydawnictwa Nagle! są Krzysztof Ostrowski – autor komiksów, wokalista zespołu Cool Kids of Death i doświadczony dyrektor wydawniczy w Non Stop Comics; Bartosz Musiał – prawnik, menadżer i tłumacz, a także Adam Badowski – szef studia i członek zarządu CD Projekt, współodpowiedzialny za koncepcję i wizję artystyczną gier z serii Wiedźmin"

Wszystko zapowiada się bardzo ambitnie. W tym roku zapowiadają wrzucić na rynek aż 20 tytułów.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Johnny Napalm

Już chyba jest to pewne. że w tym roku w końcu w jednym albumie (a może dwóch, nie wiem czy to wszystko upchną do jednego) ukażą się... RZĄDY SUPERMANÓW!!! Madafaka! Oł je! To jest komiks, który MUSISZMIEĆ, jeśli jesteś fanem komiksów DC. No, jeśli ktoś gardził historiami z Supermanem, to jest to bez wątpienia saga, która odrdzewia tą postać. Trzeba dać szansę Rządom, bo naprawdę warto. Ja się nie mogę już doczekać...
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Juby

Będzie w jednym tomie i już w maju ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman