Aktualności:

"Catwoman. Rzymskie wakacje" od 21 maja.

Menu główne

Batman v Superman: Dawn of Justice.

Zaczęty przez b.p., 21 Lipiec 2013, 01:13:07

Nietoperz

Ale wtopa. :) Przepraszam więc za zamieszanie.
Przyznam jednak, że teaser wyglądał dosyć wiarygodnie, nie uważasz?

PS. Mała uwaga na privie leci ode mnie, bo coś przeoczyłeś. :)

kelen

Taka, ale twórca popełnił już wpadkę na samym początku używając logotypów firm, które nie biorą udziału w tworzeniu filmu.

Leon Kennedy

Sama zawartość należycie zrealizowana :) Można się zatem pomylić.

Q

Nowe zdjęcie Bena w kostiumie Batmana

Jest klimatycznie,. Prawdziwy Mroczny Rycerze. Tylko te uszy trochę przykrótkie się wydają.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

LelekPL

Uszy uszami. Szkoda, że znowu pewnie nie będzie mógł ruszać głową bo maska wydaje się gumowa, zwłaszcza na zdjęciach maski z San Diego. Ogólnie wygląda mało "obronnie" i "praktycznie". Śmiem nawet twierdzić, że nawet maska u Burtona wyglądała bardziej taktycznie.

Superman może mieć kostium z materiału, ale Batman musi mieć kostium ochronny. W przeciwnym wypadku jest dziwakiem w piżamie... i martwy po strzelaninie. Mam nadzieję, że w filmie będzie to wyglądało lepiej.

Bless

No to ja tez troche ponarzekam :D No nie ukrywam, ze tez jestem fanem dlugich uszkow wiec jednak wolalbym jakby byly ciut dluzsze. Reszta jest ok i musze przyznac, ze podoba mi sie ten gumowo-komiksowy styl + Benowa nie ogolona geba jest tez super (Pasuje do mrocznego rycerza :P) Co do reszty to mozemy tylko spekulowac i godoc bez sensu dlatego, ze do filmu jeszcze daleko wiec jeszcze wiele sie moze zmienic i zaskoczyc :)

red fox

Wygląda ok,szkoda tylko,że ma "tyłek" na podbródku ;)

Q

Wonder Woman wygląda iście cudownie:

What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Bless

Leon Kennedy

WOW! Wonder Woman po prostu miazga! Do tego mamy pewność, że Gacek będzie nosił przynajmniej dwa stroje, super. Sam teaserek ma tragiczną jakość, ale czuć klimat!! Cholera już dawno się tak nie podjarałem, a tu jeszcze tyle czekania.

Mr.G

Nawet przy takiej jakości teasera człowiek potrafi się zachwycić. Zdjęcia wyglądają rewelacyjnie: burza z piorunami, iskry zalewające dźwignię bat-sygnału jak w filmach o Frankensteinie, wymiana ponurych spojrzeń pomiędzy herosami... Klimat i jeszcze raz klimat.

Strój WW całkiem przyzwoity, choć szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się, że będzie aż tak komiksowy. Lasso potwierdzone, ale ciekawe czy będzie się "świeciło".

LelekPL

Jeśli chodzi o sam panel na Comic Conie to nc ciekawego nie zrobili:
https://www.youtube.com/watch?v=qotvpzJf1X4

Wyszła obsada i nic nie powiedziała... trochę bez sensu.

Ale filmik, którego no niestety nie powstrzymałem się obejrzeć... z resztą jak zdjęcia są na stronach głównych większości stron uznałem że nie ma sensu uciekać od tego... bardzo klimatyczny. Największy smutek mój to taki, że to pewnie ostatnie obrazy jakie zobaczę z tego filmu przez blisko dwa lata. No chyba, że teaser będzie minutowy i nie pokaże zbyt dużo scen, to wtedy jeszcze sobie pozwolę, ale ogólnie przechodzę teraz w fazę unikania newsów na temat tego filmu aż do premiery.

Dziwi mnie aż tak mocno inspiracja TDKR. Przy budowaniu nowego filmowego uniwersum wydaje się to absolutnie wstecznym pomysłem, no ale zobaczymy po filmie jakie mają plany z Batmanem.

Co do Wonder Woman to ani mnie ona ziębi ani grzeje. No jest... nigdy fanem nie byłem, jest bardzo komiksowa. Może gdyby coś mocno pozmieniali bym się tym designem zainteresował, ale w tym wypadku mało mnie to interesuje. Na pewno wszyscy fani WW mogą być zadowoleni z jej wyglądu, więc dla nich na pewno jakieś pozytywy są.

Co mnie natomiast najbardziej zdziwiło to to, że nie ogłosili nic innego. Byłem prawie pewien, że dadzą oficjalne ogłoszenie Shazama i że może potwierdzą Momoę jako Aquamana w JL. Dwa newsy, które w tej chwili wydają się wręcz pewne. A jednak nic... i według mnie wypadli gorzej niż rok temu, kiedy to pozamiatali cały Comic Con. Teraz taki trochę odgrzewany kotlet z tego wszystkiego wyszedł i myślę, że znacznie mniejsze emocje wywołało to tym razem. Niewątpliwie przesunięcie filmu o rok kosztuje ich bardzo mocno w walce marketingowej z Marvelem.

Także takie są moje słodko-gorzkie przemyślenia na temat panelu BvS

kelen

Nie mieli czasu na żadną rozmowę. Ich wizyta miała być niespodzianką, przecież oficjalnie nie widnieli w spisie. Nie dziw się, że nie mieli czasu an cokolwiek innego niż fotkę WW i ten teaser. To i tak bardzo dużo w porównaniu ze wcześniejszymi zapowiedziami (a raczej ich brakiem).

Może ogłoszą więcej jeszcze dziś, ale nawet Marvel zapowiedział tylko jeden nowy film, który jest sequelem.

LelekPL

Ja nic nie mówię, że spodziewałem się czegoś więcej po panelu BvS... bo niczego się nie spodziewałem. Problem jest taki, ze nie wiem po co ta obsada była w ogóle zabrana.

Natomiast co do oczekiwań to liczyłem na ogłoszenie konkretniejszych planów na przyszłość, a nie jeśli chodzi o sam film. O filmie nie chcę nic już słyszeć aż do premiery. Nadal jednak nie widzę w WB pewności co do swoich projektów.

Marvel natomiast ma luksus, żeby nawet nic nie ogłaszać na tych panelach. Oni już zrobili ponad 10 filmów, sam nie wiem ile ich dokładnie już było.