Cytat: Juby w 17 Sierpień 2022, 10:34:54Macie jakieś źródło w kwestii tego anulowania zielonego światła dla sequela The Batman? Słyszałem o tym już dwa razy, ale nigdzie się nie spotkałem z newsem na ten temat. Po namyśle uważam, że jednak byłoby słabo gdyby Pattinson nie dostał swojej serii, bo w DCEU, czy postawią na Afflecka, czy na Keatona, będzie on raczej już zawsze pełnił rolę drugoplanową/ gościnną, więc nie spodziewałbym się tam ukazania wielu łotrów ze świata Mrocznego Rycerza, na których czekam.
Cytat: red fox w 13 Sierpień 2022, 15:53:59W tym przypadku chodzi mi o sposób poruszania się, używania peleryny i gadgetów oraz walkę, pod tym względem to był najbardziej komiksowy lub growy Gacek.Batfleck sposobem walki na pewno był wzorowany na grach Arkham, ale poza tym - ponownie, zupełnie się nie zgadzam. Batmana Nolana pojawiał się i znikał, wisiał do góry nogami jak nietoperz, obserwował Gotham kucając na krawędziach budynków/ rusztowaniach z powiewającą na wietrze peleryną - to on był pierwszym tak dobrze - i do dziś najlepiej - oddającym komiks Batmanem. Zresztą, ciężko żeby Ben mógł być najbliższy komiksOM skoro Snyder zakochał się tylko w jednym komiksIE, czyli The Dark Knight Returns Franka Millera i inspirował się jedynie tym tytułem.
Cytat: Leon Kennedy w 16 Sierpień 2022, 12:06:21(...) Zatem jest to jednak jego solowy debiut 😄
CytatOwszem, zmienia. Tytuł mogli zostawić jaki jest, ale jeśli w filmie w roli większej niż gościnna występują inni superbohaterowie DC, to z automatu oznacza, że The Flash nie będzie filmem "solowym". Debiutem również trudno go nazwać, skoro postać Barry'ego granego przez Ezrą mogliśmy oglądać w rolach gościnnych, lub drugoplanowych już pięciokrotnie.
Cytat: Juby w 13 Sierpień 2022, 14:13:42Ze wszystkich bat-filmów to trylogia Nolana i The Batman najmniej wstydziły się komiksów, najbardziej z nich czerpały, najczęściej przekładały sceny jeden do jednego, a nawet składały ukłon i nie wstydziły się serialu z Adamem Westem (a przecież to zupełnie inna bajka). Po prostu również były autorskimi interpretacjami tych postaci, obaj reżyserzy chcieli uwspółcześnić Gotham i jego bohaterów, i bardziej wpasować je w naszą rzeczywistość.
Cytat: Juby w 13 Sierpień 2022, 14:13:42Też ucieszyłbym się na bardziej fantastycznego Batmana, walczącego z Clayfacem, Mr. Freezem i Man-Batem, ale akurat Batfleck w DCEU nim nie był. Snyder dokonał kosmetycznych zmian (kostium na komiksowy, inne gadżety), ale reszta nie różniła się od tego jakim Batmanem był Bale u Nolana, po części nawet bardziej osadzony w XXI wieku i technologii. Jedyna jego nowość to kontakt z innymi superbohaterami o cudacznych mocach, ale było tego za mało.