Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" od 4 października w kinach.

Menu główne

Joker: Folie à Deux (2024)

Zaczęty przez Juby, 08 Czerwiec 2022, 08:28:39

Miss_Quinn

Przypadku zwiastuna mam takie samo zdanie jakie miałam przy ostatnim. Dalej nie mogę się doczekać premiery, bo jest na co czekać.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Juby

Nowe fotki z filmu / planu:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Juby

Nowy zwiastun:

Nie oglądam - tak samo miałem nie oglądać poprzedniego, ale wyświetlili mi go w kinie przed seansem. W sumie spoko. Nadal nie nastawiam się na nic szczególnego, ale jako że to może być ostatni interesujący mnie film DC w najbliższych latach (dekadach?) to jednak wybiorę się do kina.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Spokojnie. Jak Es będzie miał to coś, to myślę, że w końcu i Ty dasz się przekonać i samemu w kinie sprawdzisz. Co do Jokera, to ostanie trailery są całkiem spoko. Hype co prawda jest słaby, ale jednak jakiś jest. Do zobaczenia w kinie Jokerze.

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 17 Sierpień  2024, 14:36:48Spokojnie. Jak Es będzie miał to coś, to myślę, że w końcu i Ty dasz się przekonać i samemu w kinie sprawdzisz.

Nie tylko nie planuję iść na to do kina (nawet gdyby ktoś mi postawił bilet), ja nawet jak już ten Superman będzie w streamingu nie dam Gunnowi oficjalnego wyświetlenia i - jeśli jakoś trafię na trailer jego filmu w kinie, bo sam z siebie nie zamierzam ich oglądać, i będzie się to zapowiadać dobrze - jeśli kiedykolwiek zdecyduję się go obejrzeć, to bez wydawania na niego choćby grosza. I to samo tyczy się reszty tego uniwersum.

Anyway, Todd Phillips w ostatnim wywiadzie zdradził co nieco na temat swojego filmu. Niejako potwierdził, że Folie à Deux będzie ostatnią częścią (także kolejny elseworld, który odpada), że nie wie skąd wzięły się informacje o $200 milionach budżetu, ale nie są prawdziwe, zaś sam film ma być nie tylko mixem dramatu i musicalu, ale otwiera go sekwencja animowana! Brzmi ciekawie, lubię takie mieszanki konwencji.

- Morgan Freeman

newtime

Cytat: Juby w 26 Sierpień  2024, 14:36:03Nie tylko nie planuję iść na to do kina (nawet gdyby ktoś mi postawił bilet), ja nawet jak już ten Superman będzie w streamingu nie dam Gunnowi oficjalnego wyświetlenia i - jeśli jakoś trafię na trailer jego filmu w kinie, bo sam z siebie nie zamierzam ich oglądać, i będzie się to zapowiadać dobrze - jeśli kiedykolwiek zdecyduję się go obejrzeć, to bez wydawania na niego choćby grosza. I to samo tyczy się reszty tego uniwersum.

Tak z ciekawości czystej, jaki jest tego powód? 

Juby

Swoje powody pisałem kilkukrotnie w odpowiednim wątku.

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

CytatNie tylko nie planuję iść na to do kina (nawet gdyby ktoś mi postawił bilet), ja nawet jak już ten Superman będzie w streamingu nie dam Gunnowi oficjalnego wyświetlenia i - jeśli jakoś trafię na trailer jego filmu w kinie, bo sam z siebie nie zamierzam ich oglądać, i będzie się to zapowiadać dobrze - jeśli kiedykolwiek zdecyduję się go obejrzeć, to bez wydawania na niego choćby grosza. I to samo tyczy się reszty tego uniwersum.

No cóż, szkoda, że jesteś, aż tak bardzo, ale to bardzo uprzedzony. Jednak liczę , że czas, który przecież ponoć leczy rany z czasem ( chodź już go trochę minęło), uleczy i Ciebie i tego ci życzę 😊

CytatAnyway, Todd Phillips w ostatnim wywiadzie zdradził co nieco na temat swojego filmu. Niejako potwierdził, że Folie à Deux będzie ostatnią częścią (także kolejny elseworld, który odpada), że nie wie skąd wzięły się informacje o $200 milionach budżetu, ale nie są prawdziwe, zaś sam film ma być nie tylko mixem dramatu i musicalu, ale otwiera go sekwencja animowana! Brzmi ciekawie, lubię takie mieszanki konwencji.

Ostatnia, nie ostatnia, to się zobaczy... Jeśli film znów odniesie sukces i ponownie zarobi krocie, to wszystko może się zdarzyć... Z tym, że w trzeciej części, to ja bym chciał już jednak Gacka zobaczyć  ;) Co do budżetu, to takie chodziły ploty. Sekwencja animowana? Pasuje mi to nawet.

Juby

Nowe plakaty reklamujące Jokera (ten do IMAX to pierwszy, który naprawdę mi się podoba).

Są też nowe spoty, clip i pierwszy materiał zza kulis. Jak widać kampania promocyjna rozkręciła się na dobre.

Wczoraj odbyła się światowa premiera filmu na festiwalu w Wenecji i są już pierwsze recenzje (a także spoilery, które omijam). Póki co, opinie mieszane. 60% pozytywnych opinii na RottenTomatoes (średnia z 43 ocen: 6,4/10), u TopCritics jest 42% (czyli zgniły pomidor), a na metacritic ocena 54/100 przy 23 recenzjach (10 pozytywnych, 11 mieszanych, 2 jednoznacznie negatywne).

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

Nie dziwie się że już rozkręciła się kampania marketingowa, bo za nie całe 5 tygodni już jest premiera.
Jakoś mocno nie przejmuje się pierwszymi opiniami, bo jak mnie pamięć nie myli pierwsza część też miała na samym początku mocno mieszane opinie a każdy wie jakim okazał się hitem. Dlatego czekam aż pojawią się jednak opinie niezależnych krytyków, bo jednak oni dają bardziej wiarygodną opinie niż ci którzy piszą dla portali.

Juby

Dlaczego "niezależni krytycy" są bardziej wiarygodni od tych piszących dla portali? Myślę że to nie ma znaczenia, przede wszystkim ważna jest treść ich recenzji, a nie suche cyferki.

A część pierwsza u krytyków od początku do końca miała mieszane opinie, dopiero u widzów i w sezonie nagród zebrała gigantyczne uznanie.

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

Ja się już tak bardzo wiele razy dałam złapać na tym, że ci którzy pisali dla portali mocno przesadzali z ocenami na tyle że straciłam zaufanie czy faktycznie dana produkcja jest dobra na tyle że warto ją obejrzeć i na odwrót. Przypadku niezależnych mam większe zaufanie, bo u nich nie ma takiego sztywnego podziału że coś jest dobre a coś tragiczne. Kolejna sprawa jeśli u nich coś jest złe to faktycznie jest złe.

Juby

Ale co to znaczy, że "mocno przesadzali z ocenami"? Każdy krytyk ocenia tak, jak film mu się spodobał. Jeśli tobie spodobał się mniej, lub bardziej od nich, to znaczy że "przesadzali" w tę pozytywną, lub w drugą stronę? To nie ma znaczenia, czy piszą dla jakiejś strony, czy dla własnego bloga. Wiem, że amerykańscy krytycy potrafią być opłacani, albo wilczym pędem - gdy pierwsze opinie niosą, że coś jest super - to każdy chwali że jest SUPER!! Ale to raczej nie dotyczy polskich krytyków, w większości niezależnych, a ci również widzieli film i mają skrajne opinie:
https://www.filmweb.pl/film/Joker%3A+Folie+%C3%A0+deux-2024-10014539#critics (6 na 8 uzasadnia swoje zdanie)

Kolejny trailer:

Plakat:

Materiał z planu:

I fragment soundtracku:

Pierwsze prognozy weekendu otwarcia w USA to aż $115-145 milionów.

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Pojawiają się też i dużo skromniejsze przewidywania co do pierwszego weekendu...

https://naekranie.pl/aktualnosci/joker-2-ile-zarobi-box-office-folie-a-deux-1725957498

Miss_Quinn

To jest takie moje małe dziwactwo, bo jednak u nas też się zdarzają recenzje że ktoś za szybko ocenił dany serial na podstawie udostępnionych odcinków a potem okazało się że to była klapa. Dobra kończę ten wątek, bo nie chcę tutaj zrobić bałaganu.
Co do materiałów:
Plakat najbardziej mi się spodobał, wielki plus też do zwiastunów że nie zdarzają za dużo.