Aktualności:

"Gotham. Rok pierwszy" w sprzedaży od 11 września.

Menu główne

Ostatnie wiadomości

Uniwersum Batmana / Egmont - komiksy z Batmanem
Ostatnia wiadomość przez Juby - 16 Wrzesień 2024, 21:27:02
Cytat: red fox w 16 Wrzesień  2024, 04:12:06Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?
Najwyraźniej. Ew. Dorzucą je jeszcze do listopadowych zapowiedzi.

Kelen na głównej napisał, że podczas panelu padło pytanie o kolejny tom Ptaków Nocy Gail Simone i na razie niestety nie planują kontynuowanie tej serii :(
The Batman / The Batman Part II
Ostatnia wiadomość przez Juby - 16 Wrzesień 2024, 20:55:42
Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Da się, ale chyba nie robili w trakcie serialu spin offu jakiejś postaci z części pierwszej, ani animowanego show z Terminatorem w roli głównej :P
Aha ::) ::) ::)

Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Podobno w drugiej części ma być temat "murder mystery" co cieszy mnie niezmiernie.
Zimowa sceneria wskazywałaby nieco na obecność Mr Freeza, a może tylko Victora Friesa.
"Zimowa sceneria" to wyciągnięta przez serwisy internetowe pod clickbaitowe nagłówki nadinterpretacja słów Matta Reeves'a z niedawnego wywiadu dla Collidera (włączyłeś video, które wrzucił tu Lelek?). Na pytanie o to jak długo trwa akcja Pingwina odpowiedział, że serial zaczyna się tydzień po wyborach na burmistrza Gotham, które odbyły się 7 listopada (wygrała Bella Reál ofkors) i trwa kilka tygodni, ale nie pokazują w nim jeszcze świąt bożonarodzeniowych, ani Nowego Roku, dopiero do nich zmierzają. Nie oznacza to, że drugi Batman będzie się toczył w trakcie świąt, ani zimą w ogóle, równie dobrze jego akcja może się zacząć na pół roku po wydarzeniach z pierwszego filmu.

Cytat: MJ w 16 Wrzesień  2024, 14:09:05Pojawiły się też plotki o kolejnym spin offie, być może z Harvey Dentem w roli głównej
Piąty live-action Dent i po raz milion pięćset sto dziewięćset jego origin story?

Ostatnia wiadomość przez newtime - 16 Wrzesień 2024, 18:47:57
Kiedy wychodził pierwszy batman oraz kolejne zapowiedzi, cieszyłem się ze jest szansa na duże uniwersum w świecie batmana gdzie kolejne postacie będą dostawały swoje nowe projekty i będą ze sobą się spotykać przy różnych okazjach, w skrócie ze będzie to batman na całe lata. A tymczasem wciaż sie zastanawiamy czy bedą w sumie 3 filmy a może tylko 2 i koniec. Obecnie bardziej już czekam na nowego batmana i robina, niż kolejny film z Pattinsonem mimio ze 1 uwielbiam
Ostatnia wiadomość przez Q - 16 Wrzesień 2024, 14:56:04
Już planowali spin-off z Arkham Asylum i GCPD, więc od planów producentów do realizacji droga daleka, a przecież cały czas pozostaje Catwoman.
Ostatnia wiadomość przez MJ - 16 Wrzesień 2024, 14:09:05
Da się, ale chyba nie robili w trakcie serialu spin offu jakiejś postaci z części pierwszej, ani animowanego show z Terminatorem w roli głównej  :P
Podobno w drugiej części ma być temat "murder mystery" co cieszy mnie niezmiernie.
Zimowa sceneria wskazywałaby nieco na obecność Mr Freeza, a może tylko Victora Friesa.
Pojawiły się też plotki o kolejnym spin offie, być może z Harvey Dentem w roli głównej, co również byłoby strzałem w 10 jeśli chodzi o wprowadzenie większej ilości łotrów do tego świata, sala sądowa jest świetnym miejscem na to.
Ostatnia wiadomość przez Kaz - 16 Wrzesień 2024, 12:22:55
Fajnie fajnie, podobnie jak Jubego, cieszą mnie Supermany. Wreszcie będę miał okazję postawić na półeczce All-Star Superman oraz elegancko wydane "Rządy", ogromnym sentymentem darzę ten event.
Ostatnia wiadomość przez red fox - 16 Wrzesień 2024, 04:12:06
Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?
Seriale animowane i TV / Batman: Caped Crusader
Ostatnia wiadomość przez Juby - 14 Wrzesień 2024, 22:16:03

Matt Reeves twierdzi, że sezon drugi jest już w zaawansowanej produkcji i powinien trafić na Prime w przyszłym roku, a trzeci nie został jeszcze potwierdzony, ale decyzja może być kwestią najbliższych tygodni.
Ostatnia wiadomość przez Juby - 14 Wrzesień 2024, 21:43:50
Na dzisiejszym spotkaniu podczas trwającego MFKiG w Łodzi wydawnictwo Egmont podzieliło się pierwszymi tytułami planowanymi na rok 2025. W zapowiedziach padły m.in: Batman: Gargoyle of Gotham (DC Black Label), Batman: Prey Douga Moencha(!), Batman Arkham: Penguin, The Penguin: The Prodigal Bird, Batman NOIR Eduardo Risso, Justice League vs Godzilla vs Kong, wznowienie Batman: Arkham Asylum i Catwoman: Rzymskie wakacje (oba w DC Deluxe).

Dodano również, że jeszcze pod koniec tego roku ukażą się dwa dodatkowe tytuły z uniwersum Batmana: Wayne Family Adventures (po naszemu Batman: Przygody rodziny Wayne'ów) oraz Red Hood: Outlaws.

Edit - fotki zapowiedzi znalezione w sieci:

2024

2025

Kontynuacje Śmierci Supermana.

Bardzo ucieszyłyby mnie te solowe Supermany, ale Na wszystkie pory roku kupiłem już w wydaniu Hachette w lutym 2023, a All-Star Superman w wyd. Muchy na Allegro we wrześniu 2023 (licytacja wygrana za 124 zł). Ogromnie cieszy mnie natomiast wydanie Challengers of the Unknown - jedyny komiks duetu Jeph Loeb & Tim Sale dotąd niewydanego w naszym kraju. Poza klasycznymi Batmanami na pewno kupię też kontynuacje serii Gun Honey. Te Pingwiny sporo spóźnione, szczególnie jeśli serial nie przyjmie się u nas jakoś specjalnie dobrze.
Joker / Joker: Folie à Deux (2024)
Ostatnia wiadomość przez Juby - 14 Wrzesień 2024, 21:13:42
Cytat: newtime w 14 Wrzesień  2024, 13:39:27a sama 1 raczej podzieliła widzów .
No raczej nie. Na IMDb i na Filmwebie miejsca w Top100 najlepiej ocenianych filmów wszech czasów (na fw nawet w pierwszej dwudziestce). Zdecydowania większość widzów była filmem zachwycona, o żadnym podziale nie może być mowy.

Jest kilka powodów przez które sequel może zarobić dużo mniej od poprzednika, a nawet ponieść klapę... Ale może zanim zaczniemy je analizować poczekajmy chociaż na wyniki z pierwszego weekendu? Na razie nie ma po co kruszyć kopii.