Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" od 4 października w kinach.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Rado

Cytat: Crowridd w 14 Sierpień  2024, 21:19:07Te kilka zeszytów Rosenberga z tego tomu zrobiło niezłą robotę. Takie historie bardzo lubię - przejmujący klimat aż bił po oczach.

Ok, teraz dopiero zobaczyłem w jaki sposób to wydali w Polsce - połączyli z ostatnim tomem Tamaki. W USA, z tych backupowych historii Rosenberga zrobili osobny tom. W każdym razie również mi się to dobrze czytało. Lepsze to, niż choćby ta cała zadyma z Arkham Tower.

Crowridd

Tak, Wieża miała wg mnie tylko "momenty".

MJ

Moim zdaniem "Wieża" ma zmarnowany potencjał, można było z tego wycisnąć dużo więcej.
Z historii z tego okresu chyba "Zabobonna zgraja" wypada najciekawiej. Chociaż też pociągnął bym niektóre wątki w dalszych częściach jak np: zastraszanie miasta bez gazu strachu, dużo ciekawsze niż klasyczny gaz.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Moim zdaniem run Tamaki rozpoczął się bardzo dobrze, a skończył średnio. Liczę na to, że run Rama V będzie trzymał poziom pierwszego tomu - staram się unikać spoilerów ze Stanów, więc nie wiem jak tam dalej ta historia się potoczyła.

Co do braku gazu i wzbudzeniu strachu poprzez "przyziemne" metody - super - takie rozwiązania lubię i dobrze, że dostajemy to w nowym Batmanie.

red fox

No tak, pomyliłem się bo byłem pewien, że w tamtym okresie tylko Mucha wydawała takie Batmany ;)
W takim razie to mam ;P

Juby

W tamtym okresie (tj. rok 2012) Mucha miała na koncie zero komiksów z Batmanem.

Też mam poprzednie wydanie, ale jeśli zdecyduję się kupić Długie Halloween, to może od razu zdubluję sobie całą serię. Na pewno dobrą decyzją jest wznowienie tego tytułu przez Egmont, bo na rynku wtórnym sięgał on chorych cen (sam upolowałem go kiedyś za okładkowe 90 zł + wysyłka), teraz lepsze wydanie będzie dostępne poniżej 70 zł. I trafi do sprzedaży w sam raz na Halloween :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Pytanie otwarte, czy wie ktoś czy są jakieś plany co do wydania Batman Incorporated? Bo chyba nie zostało wydane nigdy w Polsce.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Listopad od Egmont:

Dark Victory jednak z nową okładką i bez obsuwy. Ciekawe kiedy u nas wejdzie w życie stare/nowe logo DC na okładkach.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Juby

Na dzisiejszym spotkaniu podczas trwającego MFKiG w Łodzi wydawnictwo Egmont podzieliło się pierwszymi tytułami planowanymi na rok 2025. W zapowiedziach padły m.in: Batman: Gargoyle of Gotham (DC Black Label), Batman: Prey Douga Moencha(!), Batman Arkham: Penguin, The Penguin: The Prodigal Bird, Batman NOIR Eduardo Risso, Justice League vs Godzilla vs Kong, wznowienie Batman: Arkham Asylum i Catwoman: Rzymskie wakacje (oba w DC Deluxe).

Dodano również, że jeszcze pod koniec tego roku ukażą się dwa dodatkowe tytuły z uniwersum Batmana: Wayne Family Adventures (po naszemu Batman: Przygody rodziny Wayne'ów) oraz Red Hood: Outlaws.

Edit - fotki zapowiedzi znalezione w sieci:

2024

2025

Kontynuacje Śmierci Supermana.

Bardzo ucieszyłyby mnie te solowe Supermany, ale Na wszystkie pory roku kupiłem już w wydaniu Hachette w lutym 2023, a All-Star Superman w wyd. Muchy na Allegro we wrześniu 2023 (licytacja wygrana za 124 zł). Ogromnie cieszy mnie natomiast wydanie Challengers of the Unknown - jedyny komiks duetu Jeph Loeb & Tim Sale dotąd niewydanego w naszym kraju. Poza klasycznymi Batmanami na pewno kupię też kontynuacje serii Gun Honey. Te Pingwiny sporo spóźnione, szczególnie jeśli serial nie przyjmie się u nas jakoś specjalnie dobrze.

- Morgan Freeman

red fox

Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?

Kaz

Fajnie fajnie, podobnie jak Jubego, cieszą mnie Supermany. Wreszcie będę miał okazję postawić na półeczce All-Star Superman oraz elegancko wydane "Rządy", ogromnym sentymentem darzę ten event.

Juby

Cytat: red fox w 16 Wrzesień  2024, 04:12:06Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?
Najwyraźniej. Ew. Dorzucą je jeszcze do listopadowych zapowiedzi.

Kelen na głównej napisał, że podczas panelu padło pytanie o kolejny tom Ptaków Nocy Gail Simone i na razie niestety nie planują kontynuowanie tej serii :(

- Morgan Freeman

MJ

Czytał ktoś z was może Failsafe i Gothamski Nokturn Uwertura? Ciekaw jestem czy mogę przeczytać Nokturn przed Failsafe, bo notorycznie w ten sposób nadziewam się na spoilery, czego chciałbym uniknąć. :D

Crowridd

Obydwa komiksy są od siebie niezależne. Warto przeczytać obydwa, a kolejność nie ma znaczenia.

MJ

Dzięki z info. Nadziałem się tak kiedyś czytając najpierw "Mroczne Zwycięstwo", a dopiero potem "Long Halloween".