Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" od 4 października w kinach.

Menu główne

The Penguin / Pingwin (mini-serial max, 2024)

Zaczęty przez Juby, 13 Październik 2022, 08:36:45

Leon Kennedy

Wschód słońca w Gotham może zachwycić  ;)  W ogóle przerzuceniu większości akcji na dzień, to fajna zmiana względem wiecznie deszczowego i skąpanego w mroku Gotham z kinowego filmu. Dziś drugi epizod  ;D

Leon Kennedy

W drugim odcinku akcja zwalnia, ale za to mamy intrygę za intrygą, a fabuła posuwa się do przodu. Pingwinowi wszytko niby wychodzi, ale zdecydowanie nie do końca ;D  Poznajemy trochę bardziej córkę Falcona, co wychodzi zdecydowanie na plus. Zatem mamy drugi dobry odcinek za nami.

Juby

Autorom poniższego video nie chce się go wyreklamować na forum, więc ja je wrzucę:

W wielu aspektach zgadzam się z Radkiem. W kwestii Cristin Milioti aka Sofii Falcone (czemu nie Gigante?) to owszem, zrobili jej mocny makijaż górnych powiek, aby upodobnić ją do postaci z komiksów, ale już pieprzyk to akurat jest jej od urodzenia ;) Dla mnie Sofia to MVP pierwszych dwóch odcinków i bardzo dobrze, że nie szukali takiej wielkiej baby.

Nie słyszałem o tym, że
Spoiler
zakończenie serialu ma zdradzać kto będzie głównym łotrem w drugim filmie z Pattinsonem.
[Zamknij]
Macie do tej rewelacji jakieś źródło? Ew. nie myśleliście, że chodzi o samego Oza, który przecież ma powrócić w drugim filmie i być main bossem mafii w Gotham?
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Dwa pierwsze odcinki dobre, ale głównie ze względu na kilka bardzo dobrych momentów z Colinem. Niezły serial kryminalny, który będę kontynuował, dopóki nie zacznie być niepotrzebnie rozciągany odcinkami, które nic nie wnoszą.

Czy musi isniteć? Nie. Czy nadal uważam, że istnieje tylko po to, żeby stworzyć kontent na Max? Tak.

Juby

Radku, Wojtku (o ile tu zaglądacie):
Spoiler
1) Batman był wspomniany na samym początku serialu, w wiadomościach mówiono, że pomagał przy ratowaniu ludzi z zalanej areny.
2) Oczywiście, że Oz celowo zachował ten nóż - to właśnie miał być ten "twardy dowód". Ostrze wytarł z krwi, aby nie zostawić śladów w swojej kieszeni, bo wiedział że będzie przeszukiwany.
Nie kumam tylko kiedy zdążył znaleźć Vica i podłożyć diamenty w pokoju łysego w międzyczasie.
[Zamknij]

Dla mnie również drugi odcinek lepszy od pierwszego.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

newtime

Nie czekałem na ten serial, bo jestem trochę zmęczony gotham bez batmana( widziałem cały serial gotham) na dodatek miastem które wygląda po prostu jak amerykanie miasto niż coś z Tima Burtona/Tas,  plus  mineło na tyle dużo czasu ze mój hype z filmu The Batman opadał, to jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Uwielbiam kino gangsterskie wiec czułem się jak w domu, mam nadzieje ze serial wyjdzie trochę poza same struktury mafijne i zobaczymy jakieś nowe. postacie z mitologii nietoperza. Póki co jestem bardzo na tak i chciałbym dostać znacznie więcej tego świata w nowych filmach oraz serialach które mam nadzieje się pojawia.

Czy tylko ja widzę podobieństwo Vica do Jasona Toda? ;D Geneza identyczna z różnicą ze nie trafił na Batmana tylko na pingwina

Rado

Cytat: Juby w 02 Październik  2024, 17:52:19Macie do tej rewelacji jakieś źródło? Ew. nie myśleliście, że chodzi o samego Oza, który przecież ma powrócić w drugim filmie i być main bossem mafii w Gotham?

Nie mogę tego znaleźć, więc prawdopodobnie przekręciłem coś lub faktycznie chodziło o Oza. W kolejnym omówieniu raczej poprawimy tę dezinformację.

Cytat: Juby w 05 Październik  2024, 13:43:46Radku, Wojtku (o ile tu zaglądacie):
Spoiler

Ad.1 Zgadza się, był wymieniony. Bardziej miałem na myśli rzeczy poza tym wprowadzeniem. Źle to sformułowałem.
Ad.2 Tak, co do akcji z podłożeniem diamentów, to poszli na skróty i nie pokazali tego. Zrozumiałem to w ten sposób, że jak go wypuścili po przeszukaniu, to podjechał szybko po Vica i podłożył co trzeba przed innymi.

Juby

Ad.2
Ja właśnie interpretowałem to inaczej, że znalazł Vica po wyjściu z piwnicy, wziął od niego diamenty, podłożył w pokoju łysego i dopiero wtedy zszedł na parter gdzie zaczęli przeszukiwania. Tylko skąd by wiedział gdzie szukać Vica i czy zdążyłby to wszystko zrobić tak pingwinio kuśtykając?

Dla mnie trzeci odcinek chyba jeszcze lepszy od poprzednich. Szczególnie scena otwarcia
Spoiler
(ukazanie wydarzeń z finału filmu z innej perspektywy - wstrząsające)
[Zamknij]
i zakończenie, po którym nie mogłem się powstrzymać i włączyłem zapowiedź kolejnego odcinka. Czekam! :)

- Morgan Freeman