Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" od 4 października w kinach.

Menu główne

Ostatnie wiadomości

Joker / Joker: Folie à Deux (2024)
Ostatnia wiadomość przez newtime - Dzisiaj o 16:52:01
Ale moim zdaniem film tego nie przedstawia dobrze , nie miałem żadnych refleksji ani przemyśleń więc dla mnie był o niczym a piosenki które nic nie wnoszą nie pomagają. Poza tym cały film yo jeden wielki komentarz do poprzedniej części który ledwo jest spójny ze sobą, no ja tego nie kupuje. Swoją drogą joker 3 już nie powstanie ale

Spoiler
widzimy kolejny origins two face, twarz mu sie spalila po wybuchu, ciekawe czy jest, to jakas zapowiedz kolejnego projektu, mam nadzieje ze nie
[Zamknij]
Uniwersum Batmana / Egmont - komiksy z Batmanem
Ostatnia wiadomość przez MJ - Dzisiaj o 14:09:21
No jak nie dadzą innej to wyjdzie z tego głupia pomyłka.
Ostatnia wiadomość przez Juby - Dzisiaj o 13:27:17
Tak, ale ona powinna być w następnym tomie :P

Ta pominięta była moją ulubioną ze wszystkich siedmiu, ciekawe czy wykorzystają ją w przyszłości, bo po prostu ktoś się pomylił i namieszał, czy będzie coś całkiem innego.
Ostatnia wiadomość przez MJ - Dzisiaj o 13:19:49
Ja rozumiem ich decyzje, po prostu okładka, którą wybrali jest zajebista  8)
Ostatnia wiadomość przez MJ - Dzisiaj o 13:12:00
Newtime, film może być twoim zdaniem nudny, ale na pewno nie jest o niczym. Film traktuje w dużej mierze o tym jak widzą Cię ludzie i jak wysoko taka wizja może Cię wynieść, aż zapominasz kim naprawdę jesteś, dopóki nie zderzysz się brutalnie z rzeczywistością, która sprawia że wracasz do punktu wyjścia. O tym że wyobrażenie ludzi na twój temat może mijać się z prawdą, a wiara w te zakłamanie sprawia jeszcze większy zawód kiedy okazuje się że kolorowa pisanka jest zwykłą wydmuszką. Film ma sporo warstw, których spora część widowni ku mojemu zdziwieniu nie kuma.
Uniwersum Batmana / Wielka Kolekcja Komiksów DC: B...
Ostatnia wiadomość przez red fox - Dzisiaj o 12:04:36
Po prostu zapomniałem kiedy On wychodzi ;) Kupiłem normalnie w salonie, była jedna sztuka :P Przyszła jednak dopiero dzisiaj a nie wczoraj.
Ostatnia wiadomość przez Juby - Dzisiaj o 08:43:59
Grudzień:

Czyli Egmont zmienił okładkę Jamy Łazarza względem tegorocznego katalogu, ale dla czwartego tomu Ziemi Niczyjej pozostawił tą samą, choć jest nieprawidłowa, bo czwarty tom ich wydania bazowany jest na TYM ??? Nie rozumiem ich decyzji.

Jeśli dobrze policzyłem, Egmont wyda w tym roku aż 38 komiksów z Batmanem, lub innymi bohaterami miasta Gotham, co będzie rekordem w naszym kraju! A do tego dochodzi jeszcze parodia od Timof i kilkanaście tomów kolekcji Hachette.
Ostatnia wiadomość przez Juby - Dzisiaj o 08:33:06
Czasy się zmieniły i tzw. "word-of-mouth" rozchodzi się znacznie szybciej poprzez media społecznościowe. Z tego co mi wiadomo bardzo złe opinie pośród widzów zaczęły się roznosić już na początku ubiegłego tygodnia, bo Warner zorganizował pokazy przedpremierowe w poniedziałek, a nie tylko w czwartek w godzinach popołudniowych/wieczornych. Zobacz sobie jakie spadki odnotował film z piątku na sobotę, a potem z soboty na niedzielę.
Wydaje mi się, że to będzie największa katastrofa box office'owa adaptacji DC obok Supermana IV, Catwoman i Jonah Hexa. W ten weekend film może stracić nawet 80% widowni (co będzie rekordem dla filmu komiksowego) i przegrać z horrorem Terrifier 3, który trafi na ekrany zaledwie 2300 kin (dla porównania Joker wyświetlany jest w 4102 kinach).
Uniwersum Batmana / Wielka Kolekcja Komiksów DC: B...
Ostatnia wiadomość przez Juby - Dzisiaj o 08:24:07
Podsumujmy: 25 września robisz szum o ten tom, bo nie umiesz/ nie chce ci się sprawdzić kiedy będzie w sprzedaży (choć info było i jest na głównej). @Q specjalnie dla ciebie podaje datę, której sobie nie zapisujesz/nie pamiętasz i choć dokładnie tego dnia byłeś w empiku to sam nie sprawdziłeś, a potem - choć komiks jest dostępny i w empikach, i w kioskach ruchu z tego co mi wiadomo - robisz ponownie (podwójny) szum, że wcale go tam nie ma...

Ja naprawdę nie nadaję się na to forum. Nie mam dość cierpliwości.
Ostatnia wiadomość przez newtime - Dzisiaj o 08:02:14
Podpinam się pod ocenę Jubego, pełna zgoda. Od siebie dodam że ten film jest po prostu nudny I o niczym, nie wiem co chciał przekazać reżyser poza tym że kompletnie odwrócił samego bohatera  trochę jakby na złość fanów i to też mogło być ciekawe ale nie wyszło. Rozczarowanie

Natomiast wciąż mnie zastanawia tak słaby wynik w kinach, tym pierwszy weekend gdzie opinie nie mają aż tak wielkiego znaczenia, bo wtedy idą na film głównie  fani których moze się wydawać 1 joker miał naprawdę wielu