Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" od 4 października w kinach.

Menu główne

Wasze bat-kolekcje

Zaczęty przez MR.JACK, 23 Sierpień 2009, 20:58:30

Juby

Łódź Piotrkowska. Stan 5/98 jest bardzo dobry, ale już dwóch pierwszych jak by się bliżej przyjrzeć nie do końca. Ceny niestety coraz bardziej zniechęcające, szczególnie przy zeszytach z tego rocznika, które miały 68 stron. Pierwsze dwa kosztowały po 29, ten w koszulce 45 zł. Na szczęście do całości brakuje już tylko 10 (+3 wydań specjalnych i Lobo z 2001).
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Miss_Quinn

A co pochwalę się jaką figurkę i portfel udało mi się wylosować w Mystery Box od Geek Up. Co roku w ramach prezentu urodzinowego zamawiam sobie box i akurat w tym roku udało mi się trafić na portfel, który akurat miałam kupić nowy bo mój poprzedni mocno zaczął mnie denerwować. Z figurki też się cieszę, bo jest to jednak moja pierwsza od McFarlane Toys. W tamtym roku udało mi się trafić na kubek z napisem " I am Batman" który robi u mnie za przybornik.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

LelekPL

Surfer Batman z 1966 fajny

OokamiG

Ostatni rok z hakiem zakupów. parę fajnych rzeczy wleciało:

MJ

Najs, obfity rok  8)
Miss Quinn otwierasz figurki i ustawiasz czy trzymasz kolekcjonersko w opakowaniu?
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Miss_Quinn

Cytat: MJ w 29 Wrzesień  2024, 10:23:32Miss Quinn otwierasz figurki i ustawiasz czy trzymasz kolekcjonersko w opakowaniu?
Większość otwieram i ustawiam je obok. Akurat tego Batmana co mam trzymam w pudełku, bo lepiej się prezentuje w nim niż gdybym miała go otwierać i trzymać obok gdzie i tak nie bardzo mam już miejsce( nie pomyślałam wtedy, że jednak dwie półki mi nie wystarczą).

Juby

@OokamiG
Chyba skopiowałeś niewłaściwe linki, bo twoje fotki otwierają się maksymalnie w rozdzielczości 639 x 295 pikseli. Zawsze z imgbb kopiuj "BBcode" ;) A wrzuta mega mocna, widzę że nadrobiłeś całe Detective Comics z The New 52 (skąd wzięte? ile dałeś?) i jedziesz też z bieżącymi seriami. Oba DC Deluxy też znakomite. No i Batman: The Dark Knight Detective Vol. 8 (to już ostatni tom tej serii?). A ten Robin-Tim Drake, czy to cały run tego bohatera z lat 90.?

@Miss_Quinn
Fajna i figurka, i portfel :) Masz coś jeszcze związanego z Batmanem? Czy to dopiero początek "twojej bat-kolekcji"?

W przyszłym miesiącu postaram się wrzucić co doszło u mnie przez ostatnie pół roku. Nie było tego zbyt wiele, ale coś tam wpadło.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

OokamiG

Właśnie coś widzę, że rodziałka nawaliła, a wrzuciłem zdjęcia tak jak zawsze ;/ . Całe Detective po polsku, bo po angielsku są jeszcze dwa tomy u nas nie wydane, złapałem na allegro w dobrej cenie. Kilka egzemplarzy było jeszcze w folii i przyszły świetnie zapakowane. Na pozostałe dwa kiedyś też zapoluje. Dark Knight Detective to już ostani tom, potem zaczyna się Knightfall. Robin to Compedium i ma chyba dopisek vol 1, więc możliwe że bedą kolejne tomy, a zbiera  Batman #455-457, #465-469, #480, Detective Comics #618-621, Robin (vol. 1) #1-5, Robin II: The Joker's Wild! #1-4, Robin III: Cry of the Huntress #1-6, Robin (vol. 2) #1-5, Robin Annual #1-2, Superman (vol. 2) #70, Superman: The Man of Steel #14, and stories from Batman 80-Page Giant #2 and Showcase '93 #1-6, #11-12. Nie wiem w jakim stopniu pokrywa to TPB z tego okresu, lektura dopiero przede mną.

Miss_Quinn

Cytat: Juby w 29 Wrzesień  2024, 19:42:46@Miss_Quinn
Fajna i figurka, i portfel :) Masz coś jeszcze związanego z Batmanem? Czy to dopiero początek "twojej bat-kolekcji"?

Oprócz kubka to raczej nic nie mam, bo dopiero zaczynam swoją kolekcje. Więc mam nadzieje, że kiedyś uda mi się jeszcze coś ciekawego upolować.

Rado

Cytat: OokamiG w 28 Wrzesień  2024, 17:26:55Ostatni rok z hakiem zakupów. parę fajnych rzeczy wleciało:

Pierwsze zdjęcie, drugi rząd, trzecie od lewej. Co to?

OokamiG

Batman 598. Kupiłem zeszytówkę, bo tego zeszytu mi brakowało kiedy miałem Batman by Ed Brubaker vol 1 i Fugitive oraz Murderer, ale w końcu zdublowałem i kupiłem Batman by Ed Brubaker vol 2, żeby było do kompletu i została taka pojedyńcza zeszytówka.

Rado

Ok, dzięki. Liczę na Egmont w temacie runu Brubakera, żeby go sobie skompletować. "Officer Down" cięzko dostać, a przynamniej ja nie mogę trafić. 

OokamiG

Warto śledzić ebaya. Ja za swój egzemplarz dałem niecałe 5 funtów, z jedną lekko nadartą stroną. Wysyłka wyszła z 2 razy więcej. Całość zamknęła się w granicach 16 funtów. Batmanowy deal życia prawie. Teraz masz trochę w miarę tanich wydań z jakiejś kolekcji.