Cytat: LelekPL w 17 Czerwiec 2025, 19:50:19Obecnie jestem nieco mniej zachwycony Batman Begins jeśli chodzi o pozostałe filmy z trylogii, głównie ze względu na wysyp tego typu filmów w przeciągu kolejnych 20 latDla mnie to działa wyłącznie na korzyść pierwszego Batmana Nolana. Kolejne genezy superbohaterów na dużym ekranie pokazują jak wielki wpływ miał on na gatunek oraz to, jak wysoko Nolan zawiesił nim poprzeczkę - nikt nie może do niej doskoczyć (Begins to wciąż najlepszy superhero origin story jaki powstał).
Cytat: Juby w 16 Czerwiec 2025, 23:09:08LOL!!!!Widocznie tekst Flanagana był wystarczający by zaangażować reżysera i wybrać już głównego aktora - Toma Rhysa Harriesa.Mówić takie coś po tym jak okazało się, że nie mają scenariusza do Clayface'a i właśnie pisze go ktoś inny? Szkoda, że pytający nie przycisnął go o to kłamstwo.
Cytat: Juby w 13 Czerwiec 2025, 17:52:52Trio Zaslav-Gunn-Safran:
- wywaliło Cavilla
- wywaliło Gadot, którą z tego co pamiętam uwielbiałeś
- wywaliło Keatona
- usunęło scenę z Keatonem z drugiego Aquamana
- odpisało od podatku film Batgirl z Keatonem, którego zamknęli w swoim skarbcu i którego nigdy nie zobaczymy
- schowało do szuflady Batmana Forevera w dłuższej wersji, której pewnie też nigdy się nie doczekamy
Pamiętaj o tym, gdy będziesz płacił za bilet
CytatChciałem też powtórzyć Supermana II w dłuższej wersji
Cytat: Juby w 16 Czerwiec 2025, 23:09:08Przykro mi, @Crowridd, ale nie przekonałeś mnie. Rozumiem, że może być tak, jak piszesz, rozumiem, że idą za tym $$$, ale - mi akurat nikt za to nie płaci
CytatNawet jeżeli pisaniem o \upermanie napędzam ruch w sieci i zwiększa to reklamę filmu, to i tak na samym końcu liczyć się jego zysk.
CytatW kwestii Supermana - udało mi się powtórzyć pierwszy film Richarda Donnera po raz pierwszy w wersji 188-minutowej. Ciekawa rzecz, z kilkoma bardzo fajnymi dodatkami, ale raczej pozostaje przy stanowsku, że najlepszą możliwą wersją jest 143-minutowy oryginał.
Cytat: Crowridd w 16 Czerwiec 2025, 17:19:42W sieci nie ważne jest, czy piszesz na grupie FB z milionem lajków, czy na małym, polskim forum.
Generujesz sporo ruchu postami o filmie o Supermanie, dostajesz odpowiedzi, gdzie ludzie przyznają Ci rację, bądź nie - kontynuując od miesięcy temat - za takie aktywności w sieci firmy wydają sporą kasę, żeby robić ciągły ruch - płacą innym, żeby pisali w sieci o danym tytule - i nie trzeba pisać poprawnie "Superman", bo w tego typu algorytmach są zawarte każdego rodzaju błędy powiązane z Supermanem - \uperman jest jednym z podstawowych (1 niepoprawna literka).
Byleby ludzie pisali (nieważne jak) i film wyświetlał się dzięki temu częściej i wyżej niż np. Fantastyczna 4. Tak to niestety działa. Idą za tym $
Cytat: James GunnAnd that's one of the biggest rules you've made for DC — that they have to have finished scripts.LOL!!!!
Yeah. We just killed a project. Everybody wanted to make the movie. It was greenlit, ready to go. The screenplay wasn't ready. And I couldn't do a movie where the screenplay's not good. And we've been really lucky so far, because Supergirl's script was so fucking good off the bat. And then Lanterns came in, and the script was so fucking good. Clayface, same thing. So fucking good. So we have these scripts that we've been really lucky with or wise in our choices or whatever the combination is.
Cytat: James GunnThat's the other thing I hear all the time — that Batman Part II is canceled. It's not canceled. We don't have a script. Matt's slow.XD